Köyceğiz’de gezilecek yerler, gerek doğal güzellikleri gerek tarihi dokusu ile ziyaretçilerini büyüler. Şirin bir ilçe olan Köyceğiz, doğal ve tarihi tüm güzellikleri severek gezebileceğiniz yerlere sahiptir. Muğla’nın en önemli ve popüler ilçelerinden biri olan Köyceğiz’de gezilecek yerler arasında şunlar bulunur:

  • Kaunos Antik Kenti,
  • Sultaniye Kaplıcası,
  • Ekincik Koyu,
  • Delta Plajı,
  • Ağla Yaylası,
  • Gedova Adası.

Masmavi berrak denizin tadını çıkarmak, tertemiz plajlarda güneşlenmek için Köyceğiz doğru bir tercihtir. Köyceğiz’de gezilecek yerleri zaman kaybetmeden görmek ve tadını çıkarmak için siz de bir sonraki tatil planınızı bu bölgeye gerçekleştirebilirsiniz.

Kaunos Antik Kenti

Kaunos Antik Kenti, Köyceğiz’de gezilecek yerler arasında ilk sırada yer almaktadır. Bu nedenle tatil planınızda da ilk sıraya Kaunos Antik Kenti’ni koymak doğru bir seçim olacaktır. Dalyan üzerinden yapılan tekne yolculuğu ve daha sonrasında birkaç dakikalık enfes bir doğa yürüyüşü ile Kaunos Antik Kenti büyüsüne ulaşabilirsiniz. Tarihi değeri büyük olan bu antik kent, M.Ö. 4. yüzyılda Romalılar tarafından yapılmıştır. Bu nedenle Kaunos Antik Kenti üzerinde Orta Çağ döneminde yaşamış olan uygarlıkların izlerine rastlamak mümkündür.

İnşa edildiği yıllarda liman olarak kullanılan, zaman içinde nehirlerin taşıdığı alüvyonlar ile liman olma özelliğini kaybeden bu antik kentin tersane olduğuna dair bilgiler de araştırmalarda yer alır.

Sultaniye Kaplıcası

Köyceğiz’de gezilecek yerler arasında bulunan diğer bir doğal güzellik ise Sultaniye Kaplıcası olarak dikkat çeker. Turistik bölgeler arasında büyük bir öneme sahip olan bu kaplıca; romatizma, siyatik ve cilt hastalıkları gibi çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde pozitif yönde etkiye sahiptir. Her yıl sağlık turizmi için on binlerce turist Sultaniye Kaplıcası’nı ziyaret eder.

39 derece sıcaklığa sahip olan Sultaniye Kaplıcası’nın içinde; kükürt, sülfat, klorür, sülfür ve radon gibi elementler yer bulunur. Bu elementler, suyun iyileştirici özelliğini oluşturur. Kaplıcanın bu nedenli popüler olmasının sebebi ise 21 günlük kampa tekerlekli sandalye ile gelen kişilerin kamp sonunda yürüyerek çıktığına dair rivayetlerdir.

Ekincik Koyu

Milas ve Muğla’nın en büyük koyu olarak kabul edilen Ekincik Koyu, yaz döneminde Köyceğiz’de gezilecek yerlerden biridir. Bu nedenle berrak ve masmavi denizi ile tatil bölgesi seçimi yaparken Ekincik Koyu’nu da mutlaka listenize eklemeniz gerekir. Koy, yeşillikler içinde yer alan eşsiz manzaraya sahip doğal bir güzellik olarak dikkat çeker.

Köyceğiz’e yaklaşık olarak 40 kilometre mesafede yer alan Ekincik Köyü içinde yer alan bu koyda, kamp yeri olarak da kullanılabilecek tesisler bulunur. Bölge  aynı zamanda karavan tutkunlarının da severek tercih edebileceği bir yerdir. Hem günübirlik geziler hem de tekne turları Ekincik Koyu oldukça iyi bir seçimdir.

Delta Plajı

Delta Plajı, temiz kumsalı ve berrak suyu ile Köyceğiz’de gezilecek yerler arasında yer alır. Ayrıca bu plaj, deniz turizmi için sıkça tercih edilir. Merkezde bulunan Delta Plajı, diğer plajlara kıyasla kalabalık olmayan bir yapıya sahiptir. Ege Denizi ile birleşen Delta Plajı’nın sularının yarısı tatlı diğer yarısı ise tuzludur. Plajın çevresinde ise Çav Dağları eşsiz bir manzara yaratır. Muğla’nın en yüksek ikinci dağlarının yer aldığı manzara, mükemmel bir görünüme sahiptir. Dağların tepelerinde kar bulunurken plajda ise yaz mevsimi yaşanır.

Ağla Yaylası

Köyceğiz’de gezilecek yerlerden biri olan Ağla Yaylası, temiz bir yayla havası ile tatil yapmak isteyenler için doğru tercihtir. Çam ağaçlarının çevrelediği yayla, mis gibi çam ormanı kokusuna sahiptir. Ağla Yaylası, ciğerlerini temiz hava ile doldurmak isteyenlerin tercih ettiği bir alandır. Ağustos ayına denk gelen şenliklere katılmak için Ağla Yaylası ziyaretinizi Ağustos ayında planlayabilirsiniz.

Gedova Adası

Gedova Adası, isim anlamı olarak verimsiz ova anlamına gelmektedir. İlginç bir hikâyeye sahip olan bu ada, hikâyesi ile ziyaretçilerin merakını kazanmıştır. Köyceğiz’de gezilecek yerlerden biri olan Gedova Adası, tüm güzelliği ve ilginç hikâyesiyle konuklarını bekliyor.

Holimax güvencesiyle satın alacağınız konaklama hizmeti ile bölgeyi ziyaret edebilir, bu eşsiz yerlerin tadını çıkarabilirsiniz!