Güneybatı Asya’da yer alan yavru vatanımız Kıbrıs, Sardinya ve Sicilya’dan sonra Akdeniz’in en büyük üçüncü adası olarak bilinir. Kuzeyinde km bir mesafede bulunan Türkiye bulunur.  Tarih boyunca ağır dönemlerden geçen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, bağımsızlığını büyük zorluklardan geçerek kazanmıştır. Girne Dağları ve Karlı Dağ adanın yüz ölçümünün büyük bir kısmını kaplamaktadır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, tüm sahil şeridi boyunca birbirinden güzel plajlara d ev sahipliği yapar.

Akdeniz ikliminin görüldüğü Kıbrıs’ta mayısın ortasından ekim ayının ortasına kadar yoğun bir sıcaklık hâkim olur. Bu nedenle denize girilebilecek süreci oldukça uzundur. Bu durum Kıbrıs’ın deniz tatilleri açısından oldukça gelişmesine yardımcı olmuştur. Dolayısıyla Kıbrıs’ın büyük bir gelirini turizm sektörü karşılamaktadır. Deniz tatili yapmak isteyen misafirler için tam bir cennet olan Kıbrıs’ta bulunan oteller de denizi ile birbirini tamamlıyor. Size en uygun tatil fırsatlarından yararlanmak için Holimax Kıbrıs otelleri seçeneğine göz atabilirsiniz.

Kıbrıs’a Gitmişken Yapmanız Gerekenler

Yaz ayları boyunca hem çeşitli ülkelerden hem de Türkiye’den gelen turistler ile Kıbrıs adası adeta dolup taşar. Tabi, insanların Kıbrıs’tan ayrı kalamamalarını anlamak gerekir. Çünkü burada yapılacak aktiviteler öyle eğlenceli ve öyle keyifli ki, sizi kendine bağlamayı ve en iyi tatil yapma zevkinden mahrum bırakmıyor.

Deniz tatili yapmak isteyen misafirleri berrak denizi ve muhteşem plajlarıyla ağırlıyor. Böylece dünya genelinde tercih edilen bir tatil adası olarak tercih ediliyor. Harika otel ve beachlerin yanı sıra bakir kumsallarıyla da gezginlerin dikkatini çekmektedir. Su sporları, tüplü dalış ve şnorkelle yüzme gibi pek çok imkân sunan kumsallarda unutulmaz bir tatil deneyimleyebilirsiniz.

Kıbrıs Aktiviteleri

Kıbrıs bölgesi, doğa severler ve tarih meraklılarına hitap eden bir yer olarak bilinir. Eğer doğaseverleri ruhunda maceraperestlikte varsa, Kıbrıs tatili o kişiler için çok farklı bir tatil olabilir.

Kıbrıs’taki keyifli bir tatil için uygun fiyatlarda ve konforlu bir tatil için Kıbrıs otelleri kategorimizi inceleyebilirsiniz.

İşte Kıbrıs Tatilinde yapılacak birbirinden Farklı Aktiviteler;

Golf

golf

Kıbrıs denildiğinde gazinolardan sonra akla gelen en önemli aktivitelerden birisi golftur. Girne merkezinin yaklaşık 40 km doğusunda bulunan Korineum Golf Club, benzersiz bir tasarıma ve 18 delikli bir şampiyonluk golf sahasına sahiptir. Fiyatları her yaşa ve mevsime göre değişiklik göstermektedir.

Yamaç Paraşütü

yamac parasutu

Macera turlarının baş tacı olan yamaç paraşütü, unutamayacağınız deneyimler sunan eşsiz bir heyecan olarak bilinir. Bu spor hiçbir deneyim veya beceri gerektirmez. Yani tüm aile ve gruplar halinde yapabileceğiniz ideal bir spordur.

Tekne ve Yat Turu

tekne turu

Yat turları ve tekne gezileri, Girne kıyılarını keşfetmek için mükemmel bir yoldur. Masmavi sularda süzülerek yolculuk yaparken durduğunuz koylarda yüzebilir, güneşlenebilir ve anın tadını çıkarabilirsiniz.

Paintball

paintball

Paintball, tüm arkadaş grubu ve aile üyeleri için heyecan verici ve adrenalin dolu bir açık hava aktivitesidir. En iyi takımı oluşturup eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz. Lefkoşa’da düzenlenen paintball aktiviteleri, 14 yaş üzeri herkesin katılabileceği özellikle de Lefkoşa’da oynanması gereken en keyifli etkinliktir.

Scuba Diving

Nisan ayından yıl sonuna kadar Kıbrıs’ta dalış yapabilmeniz mümkün. Hazır Kıbrıs’a gitmişken Scuba diving yapmadan dönmeyin derim Akdeniz’in alt kısımlarında yer alan bu adanın berrak sularında dalış yapmak paha biçilemez bir deneyimdir.

 

Yorum Yazın