Yaz kış fark etmeksizin masal diyarını andıran bir coğrafyada büyüleyici bir tatil yapmak kimin kulağına hoş gelmez ki? Farklı dokusu ile pek çok yerleşim bölgesinden ayrılan ve sunduğu aktivitelerle seyahat severlerin gözünde çok farklı bir noktada olan Kapadokya Bölgesi; rengarenk balonları, kilise ve manastırları, yer altı kentleri, hayranlık uyandıran yeryüzü şekilleri ve konaklarıyla sadece ülkemiz sınırları içinde değil tüm dünyada haklı bir üne sahip olmayı başarıyor. 

Kapadokya Bölgesi denildiğinde elbette akla ilk olarak Nevşehir iline bağlı Ürgüp geliyor. Burası tarihi değeri olan ve adeta görsel bir şölen sunan konaklarıyla da ünlü. Uçhisar köyü ve Mustafapaşa köyünde de çok sayıda konak yer alıyor. Bu konakların çoğu orijinal yapısı bozulmadan restore edilerek otel veya restoran olarak hizmet veriyor. 

Holimax sitesinin Kapadokya Otelleri sayfasındaki bütçenize ve zevkinize en uygun otelleri inceleyerek büyüleyici bir coğrafyanın kapılarını aralayabilirsiniz.  

 

Kapadokya’da Tarihi Bir Konakta Konaklamanın Tarifsiz Keyfi

Kapadokya’ya geldiğinizde nerede konaklayacağınızı uzun uzadıya düşünmenize gerek yok.  İşte size karar vermenizi kolaylaştıracak birkaç öneri:

utopia cave cappadocia

Utopia Cave Cappadocia 

Asırlar boyu farklı kültürlerin kesişme noktası olmuş Kapadokya’da tam da buranın ruhunu yansıtan  bir otel Utopia Cave Cappadocia. Yörenin karakteristiğini yansıtan kayadam (kayadan oyma) odaları misafirlere gelenekle modernizmin başarılı bir bileşkesini sunuyor. Orijinalliği bozulmamış mimari dokunun modern ve konforlu dokunuşlarla yeniden hayat bulduğu otelde huzurlu bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz. Hem lüks hem otantik detayların ustaca harmanlandığı Utopia Cave Cappadocia’yı balayı çiftleri de sıklıkla tercih ediyor. Birbirinden farklı konseptlerde odaları olan otelimiz Nevşehir il sınırları içinde yer alıyor.

ramada by wyndham cappadocia

Ramada By Wyndham Cappadocia 

Ramada By Wyndham Cappadocia, Erciyes Dağı ve vadiye hakim olan manzarasıyla ve misafirlerine vadettiği konforla huzurlu bir aile oteli olarak Ürgüp’te konumlanıyor. Çocuklar için de özel alan ve avantajları bulunan Ramada By Wyndham Cappadocia, bölgenin güzelliklerini keşfederken yaşayacağınız tatlı yorgunluğu, konforlu detaylarıyla üzerinizden çekip alıyor. Balayı oteli olarak da tercih edilen tesisimizde eşsiz bir tatilin anılarını biriktirebilirsiniz.

 

Hu Of Cappadocia 

Kapadokya’nın en özel bölgelerinden olan Uçhisar’da yer alan Hu Of Cappadocia, Güvercinlik Vadisi’ne hakim olan manzarası ile göze hitap ederken seçkin mutfağı ile de gastronomi şöleni sunuyor. Kapadokya’nın dillere destan gün batımının, rengarenk balonların ve bölgenin eşsiz coğrafyasının görsel şöleni eşliğinde huzurlu bir tatilin kapılarını aralayacağınız  Hu Of Cappadocia’da Türk ve dünya mutfağının eşsiz lezzetlerini tadabilirsiniz.  

 

Hotel Surban 

Tüm özellikleri ile tipik bir Kapadokya oteli olan Hotel Surban, oda kahvaltısı konseptiyle kendinizi özel hissetmenizi ve güne mutlu başlamanızı sağlıyor. Taş kemerli mimarisi ve otantik odalarıyla farklı bir coğrafyada olduğunuzu hissettiren otelimizde balon, bisiklet ve at turları ile bölgenin karakteristik özelliklerini yaşama keyfini sürebilirsiniz. 

Göreme Kaya Otel

Doğal kaya, taş ve kemer odalarıyla hem özgün mimariyi hem de modern otel konforunu bir arada yaşatan Göreme Kaya Otel, aynı zamanda seçkin mutfağıyla da misafirlerine ayrıcalıklı bir tatilin konforunu sunuyor. Güvercinlik Vadisi ve Uçhisar Kalesi manzarasına hakim restoranında Kapadokyalı şeflerin elinden otel spesiyali olan testi kebabını tadabileceğiniz ve bir otelden beklediğiniz her tür konforu deneyimleyebileceğiniz bu butik otelde her tür otel konforunu bulabilirsiniz.  Dilerseniz gökyüzünde dilerseniz de Kızılırmak’ta harika aktiviteler gerçekleştirerek Kapadokya’nın büyüleyici ruhunu hissedebilirsiniz. 

Tüm bu otellerle ilgili ayrıntılı bilgiyi ve otellerin ödeme kolaylıklarını Kapadokya otelleri sayfasında ayrıntılı şekilde inceleyebilirsiniz. 

 

Ürgüp’te Ne Yapabilir, Nereleri Görebilirsiniz?

Bu özel coğrafyada, buraya has otellerde konaklayabilir ve unutulmaz bir gezi deneyimi yaşayabilirsiniz. 

İşte Ürgüp’te keşfedebileceğiniz güzellikler…

asmal konak

Asmalı Konak

Aynı adı taşıyan diziye plato olarak ev sahipliği yapan Asmalı Konak, aslında “Old Greek House” adıyla bilinen bir konak-otel. Saray görünümündeki yapı ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor. Geniş manzarasında Kapadokya semalarında süzülen rengarenk balonları da izleyebileceğiniz Asmalı Konak’ta çok keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. 

urgup muzesi gorsel

Ürgüp Müzesi

Osmanlı’dan ve Hristiyan yerlilerden kalan pek çok kalıntıyı muhafaza eden müzede birbirinden güzel yüzlerce parçayı görebilirsiniz. 

urgup sehir hamami gorsel

Ürgüp Hamamı

Nevşehir’in en büyük hamamı olan Ürgüp Şehir Hamamı, şifalı sularıyla hem bedeninizi hem de ruhunuzu dinlendirebileceğiniz bir yapı. 

turasan sarap evi gorsel

Turasan Wine House

Bölgede öne çıkan ve burayı simgeleyen ürünlerden birisi de yöresel şaraplardır. İlçedeki en önemli şarap mekanı olan Turasan Wine House’da eşsiz manzaranın seyrine dalarak birbirinden leziz şarapları yudumlayabilirsiniz. 

kapadokya magaralari

 

Kapadokya Mağaraları

En gizemli ve hayranlık uyandıran oluşumlardan biri de bölgedeki yer altı geçitleri ve mağaralardır. Binlerce yılın esrarını fısıldayan bu mağaraların serin dehlizlerinde dolaşabilir ve kendinizi farklı bir boyutta hissedebilirsiniz.

Kapadokya’nın büyüleyen atmosferinde geçireceğiniz tatil öncesinde Holimax sitesini ziyaret ederek konaklama seçenekleriyle ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yorum Yazın