Ölüdeniz, Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı bir bölgedir. Eşsiz doğa güzellikleri, muhteşem deniziyle beraber mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Çevresinde yer alan sahiller sürekli olarak dalgalarla boğuştuğu için Ölüdeniz ’de tek bir dalga bile yer almaz. Bu özelliği ile öne çıkan bölge bu nedenle Ölüdeniz olarak isimlendirilmiştir. 

Pek çok tarihi kalıntılara ev sahipliği yapan Ölüdeniz, Likyalılar tarafından güneş diyarı olarak anılmaktaydı. Bu bölge Teke yarımadası üzerinde konumlanarak her yıl yerli ve yabancı olmak üzere yüzlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. 

kelebekler vadisi gorsel gezilme

Ölüdeniz’de Gezilmesi Gereken Yerler 

Hem Türkiye’de hem de dünyada oldukça popüler olan bu bölge, eşi benzeri olmayan doğa harikalarına ev sahipliği yapıyor. 

Ölüdeniz gezi rehberinize mutlaka plajları da eklemelisiniz. Tertemiz plajları, sık çam ağaçları ile kaplanarak harika bir deneyim sunar. Beldenin en yüksek tepesine sahip olan Ölüdeniz bölgesi, Babadağ yamaç paraşütü yapmak isteyenlerin ilk tercihleri arasındadır. 

Babadağ’a kadar gelip de eşsiz manzaraya karşı gökyüzünde muhteşem dakikalar geçirmemişseniz çok şey kaçırmışsınız demektir. Macera severler bu bölgeyi ATV turları ile deneyimleyebiliyor. 

Kelebekler Vadisi, isminden de anlaşıldığı gibi yaklaşık olarak 80 kelebek çeşidinin barındığı bir bölgedir. Eşsiz vadiye sahip olması bakımından doğal güzellik şölenine erişmenizi sağlar. Bu vadi Babadağ eteklerinde yer alır. Doğal mirasın korunması için vadide yapay yerleşkelerin yapımları durdurulmuştur. Kelebekler Vadisi’nde şehrin karmaşık ve gürültülü ortamından uzaklaşarak doğa ile iç içe bir deneyim elde edebilirsiniz. 

Kelebekler Vadisi’ne ulaşmak için Ölüdeniz bölgesinden tekne turları düzenlenir. Faralya’da yer alan patika yolu takip ederek de bu bölgeye ulaşabilirsiniz. Huzur dolu denizde eğlenceli ve keyifli vakit geçirme fırsatı sizleri bekliyor. 

Kelebekler Vadisi denizinde yüzerken ya da etrafı keşfederken sayısız kelebek çeşidine rastlamanız mümkündür. 

Ölüdeniz Tabiat Parkı, 40 yıllık geçmişe sahip bir bölgedir. Bu tabiat parkı geçmiş dönemlerden itibaren halkın kullanımına hep açık tutulmuştur. Bu özelliği ile önemli bir konuma ev sahipliği yapar. Burada ağaç kokusunu içinize çekerek sakinliğin tadını çıkarabileceğiniz gibi denize de girebilirsiniz. 

belcekiz plaji

Ölüdeniz Plajları Keşif Rehberi 

Çalış plajı, Ölüdeniz bölgesinde yer alan en meşhur plajlardan biridir. Bu plajda eşsiz manzarası ile gün batımını izleyebilirsiniz. Çevresi oldukça temiz olan bu plaj doğal güzellikleri ile öne çıkar. Eşsiz ve uzun kumsalında herhangi bir çöpe rastlamak mümkün değildir. 

Belcekız plajı, mavinin tüm tonlarını barındıran denizin değerIendirilmesi için eşsiz deneyim sunar. Halk tarafından anlatılan bir hikayesi olan bu plaj, romantik görünümlere eşlik ediyor. Kumsalındaki çakıl yapısı her ne kadar yürümeyi zorlaştırsa da farklı aktiviteler yapmanız için özel alan seçenekleri sunar. 

Kumburnu halk plajında deniz genel anlamda sığ olduğu için genellikle çocuklu ailelerin sıklıkla ziyaret ettiği bir bölgedir. Kumsalında ise hem kum hem de çakıl taşlarına rastlamak mümkün. Büyük bir plaj olduğu için çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapabiliyor. Bu anlamda erken saatlerde gitmek sakinliği elde etmek açısından önemli olacaktır. 

Ölüdeniz Konaklama İmkanları 

Konaklama seçenekleriyle Ölüdeniz bölgesi, nitelikli otel, pansiyon ve kamp alanlarına sahiptir. Tüm deniz ve doğa sporlarını bu bölgede gerçekleştirebilirsiniz. Genel anlamda yamaç paraşütü, safari, dağcılık ve doğa yürüyüşleri öne çıkan etkinlikler arasındadır. 

Denize sıfır konumları ile sıklıkla ziyaretçilerini ağırlayan Ölüdeniz otelleri, zengin yemek menüleri ve eğlence seçenekleri ile meşhurdur. Otelde yer alan oda seçeneklerinde kara manzaralı ya da deniz manzaralı olarak tercihte bulunabilirsiniz. 

Ölüdeniz’i keşfetmek için Holimax’te  yer alan Ölüdeniz otelleri seçeneklerini görüntüleyebilir, erken rezervasyon fırsatları ile  rezervasyon yaptırabilirsiniz. 

Yorum Yazın