Macera tutkunlarının en sevdiği aktivitelerden biri olan yamaç paraşütü Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinde yapılıyor. Bu sayede; ülkemizde yamaç paraşütü deneyimi yaşamak isteyenler için birçok fırsat sunuluyor.

Yamaç Paraşütü Yapmadan Önce Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Yamaç paraşütünde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor.

  • İlk olarak; bu deneyimi güvenilir bir yerle yaşayacağınızdan emin olun.
  • Uzman bir eğitmen eşliğinde yapılan uçuşlarda mutlaka eğitmenin yönlendirmelerine uyulması gerekir. Uçuş esnasında can yeleğinin takılması zorunludur.
  • Hava durumunun uygun şartları sağlaması da yamaç paraşütü yapmadan önce dikkat edilmesi gereken hususlar arasında yer alır.
  • Ayrıca havada rahat olabilmeniz için hafif kıyafetler giymeyi tercih etmelisiniz.
  • Son olarak; kalp ve tansiyon hastalarının, hamilelerin yamaç paraşütü yapılması önerilmez. Bu noktaya da dikkat etmeniz gerekir.

 

Türkiye’de Yamaç Paraşütü Yapılacak Yerler

fethiye yamac

Babadağ- Fethiye, Muğla

Yamaç paraşütü deyince akla gelen ilk yer şüphesiz Fethiye’dir. Eşsiz Ölüdeniz manzarası eşliğinde bu deneyimi yaşamak hayatınız boyunca unutamayacağınız anlar arasında olacaktır.

Dünyada da popüler yamaç paraşütü noktalarından olan Fethiye’de profesyonel eğitmenler eşliğinde bu sıra dışı deneyimi yaşama fırsatına sahipsiniz.

antalya yamac

Asas Tepesi – Kaş, Antalya

Yamaç paraşütü deneyimini; Asas dağının eteklerinde, harika bir manzara eşliğinde yaşayabilirsiniz. Profesyonel pilotlar eşliğinde gerçekleştirilen bu aktivite yaklaşık 30 dakika sürüyor. Burada ayaklarınızı yerden kesecek, heyecan ve adrenalin dolu bir yolculuğa hazır olun!

 

Dinamit Tepesi – Denizli

Türkiye’de yamaç paraşütü yapılan bir başka lokasyon da Denizli. Dinamit tepesi Pamukkale’ de bulunuyor. Yamaç paraşütüne yeni başlayanlar için veya başlamak isteyenler için oldukça uygun bir yer. Bu uçuş deneyiminde; Pamukkale travertenlerini ve Hietapolis antik kenti manzaraları sizlere eşlik edecek.

Bozdağ Yaylası- İzmir

Bir başka alternatifimiz ise İzmir’in Ödemiş ilçesinde bulunan Bozdağ yaylası. Yaklaşık 130 metro yüksekliğindeki Eseli tepesinde yapılan yamaç paraşütü, yeni başlayanların tercih ettiği bir adres. Muazzam İzmir manzarasına karşı, harika bir atlama deneyimi yaşamak için Bozdağ yaylasını tercih edebilirsiniz.

erzincan yamac

Munzur Dağları – Erzincan

Munzur dağları, çoğunlukla profesyonel sporcuların tercih ettiği bir bölge. Yeni başlayanlar içinse 1300-1400 metre aralığındaki atlayış noktaları mevcut. Kendinizi kuş gibi özgür hissederek manzaranın keyfini doyasıya yaşayacağınız bir yamaç paraşütü deneyimi Munzur dağlarında sizleri bekliyor.

olimpos yamac

Tahtalı Dağı Olimpos – Kemer, Antalya

Akdeniz’in kıyısında, doğanın bütün güzelliklerini ayaklarınızın altına seren büyülü bir yamaç paraşütü yolculuğu Olimpos’ta sizi bekliyor. Dağa, teleferikle 15 dakikada çıkabilir; muazzam manzarası eşliğinde tesiste vakit geçirebilirsiniz. Seyir esnasında aşağı baktığınızda muhteşem manzaralara tanıklık edebilirsiniz.