Çocukla yolculuk yapma ve tatile çıkma fikri biraz göz korkutucu olsa da iyi planlama yapıldığında aslında çok eğlencelidir. Yanınızda götüreceklerinizi, ulaşımda nasıl ilerlemeniz gerektiğini, çocuk dostu oteller arasından seçim yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini bildikten sonra endişeler uçup kaybolacaktır.

Çocukla tatile çıkarken nelere dikkat etmeli?” sorusunu masaya yatırdık ve kısa kısa ipuçlarından oluşan süper bir liste hazırladık! Hem bebekli aileler hem de daha büyük yaşta çocuğu olan ebeveynler için yol gösterici bir yazı olacağına eminiz.
 

tatil zamani sadece cocugunuzu d

Çocuklu Tatilde En Önemli Nokta Stresten Kaçınmak

Belki en son söylenecek şey ilk başta söyleyeceğiz ama çocuğunuzla birlikte aile tatili yapacaksanız, hele bir de kalabalık bir aileyseniz en önemlisi planlara aşırı uymaya çalışmamaktır. Elbette bir yol haritanızın olması, verimli ve kaliteli vakit geçirmek için önemlidir ama çocuklar doğaları gereği değişken bireylerdir. Bu yüzden onların isteklerine göre esneklik gösterebilmek en iyisi olacaktır. Oluşabilecek stresli durumları engelleyebilmek ve sakin bir tatil geçirebilmek en önemlisidir. Bu sebeple çocuğunuzla gittiğiniz tatillerde daha sakin ve rahat olmaya özen göstermelisiniz.

cocukla tatil kismi kolay onemli

Çocukla Tatil Kısmı Kolay Önemli Olan Yolculuğu İyi Atlatmak

Çocukla tatil yapmak zor olabilir. Özellikle tatil yapacağınız yere giderken yani yolculuk sırasında sabrınızı sınayacak deneyimler yaşamanız olasıdır. 

Tatil sırasında özellikle çocuk dostu olan seçenekler arasından uygun otel seçimi yaptıysanız oluşabilecek problemler küçük ve kolay çözülebilir olur. Yalnız yolculuk sırasında çocuğunuz bitmeyen bir ağlama ve çığlık krizine girerse kaçabileceğiniz hiçbir yer yoktur. Bu tip durumlar için önceden hazırlık yapmış olmanız büyük kolaylık sağlar.

Yolculuk sırasında çocuğunuzu rahatlatabilecek yiyecekler, oyuncaklar ve oyunlar ile ilgili ön çalışma yapmanız zamanın hızlı akmasını kolaylaştırır. Yolculuğa çıkmadan önce oyunlar oynayıp yorulan çocukların tüm seyahat boyunca mışıl mışıl uyumaları da birçok ebeveynin tercih ettiği bir yöntemdir.

aile tatili valizi hazirlarken 4

Aile Tatili Valizi Hazırlarken 4 Mevsimi Bavula Yerleştirmeyin

Aile tatili önerileri arasında herhalde en önemlilerinden biri de bavul hazırlamayla ilgilidir. Çocukların sağlığını düşünerek kendinizi şorttan kalın paltoya kadar her şeyi bavula sıkıştırırken bulursanız derin bir nefes alın ve yaz günü ihtiyaç duyma ihtimaliniz %1 olan kalın çorapları bir kenara bırakın.

Tatil için çanta hazırlarken şu bilgiyi sürekli kendinize hatırlatın; “Valize koyduğum bu şeyi gittiğimiz yerden alabilir miyim yoksa mutlaka çantada olmalı mı?”

cocuklu tatilde en onemli nokta

Tatil Zamanı Sadece Çocuğunuzu Değil Kendinizi de Şımartın

Aile tatili tavsiyeleri arasında önemli bir tüyo da herkesin bireysel olarak vakit geçirme anları yaratmasıdır. İyi birer anne baba olmanın yolu önce kendinizi mutlu etmekten geçiyor, bunu artık bütün uzmanlar söylüyor, değil mi? O halde tatildeyken sürekli çocuğunuzun peşinde dolaşan, pimpirikli ebeveyn olmaktan uzaklaşın, kendinize de zaman ayırın.

Unutmayın, siz ne kadar stresten arınıp tatille birlikte pozitif bir bireye dönüşürseniz sonraki zamanlar için çocuğunuzla iyi vakit geçirmeye kalacak enerjinizi de o kadar yükseltmiş olursunuz.

 

Aile Otelleri ve Çocuk Dostu Oteller Arasından Seçim Yapın

Ailecek tatile çıkacaksanız en konforlu konaklama seçenekleri çocuk dostu oteller ve aile dostu oteller olur. Otel araştırması yaparken özellikle bu başlıklarda filtreleme yaparsanız en uygun tesislere kolayca ulaşabilirsiniz. Otelde çocukların uzmanlar eşliğinde vakit geçirebileceği bir alan olup olmadığı da en önemli özelliktir.

Aile oteli ve çocuk dostu otel farkı ne diye merak etmiş olabilirsiniz. Aile otelleri tüm ailenin keyifli vakit geçirebileceğiniz birçok aktiviteyi içeren tesisler iken çocuk dostu oteller özellikle çocukların ebeveynlerden ayrı vakit geçirebileceği alanlar konusunda uzmanlaşmış turizm merkezleridir.

En iyi aile otelleri ve en uygun çocuk dostu oteller listelerine Holimax üzerinden erişebilir ve tatil konforunu indirimli fiyatlarla doyasıya yaşayabilirsiniz. 

Yorum Yazın