Aşk dünyadaki en güzel duygulardan biri, değil mi? Güzel bir aşk bir de evlilikle taçlanırsa keyiflere diyecek olmaz! Düğün telaşı, ev hazırlıkları derken tatlı heyecanlar üst üste gelir ve nihayetinde balayı tatili planlarına sıra gelir. Balayına giderken alınması gerekenler listesi ile güzel çiftlerin keyifli vakit geçirmesinde bir nebze katkımız olsun istedik.

Balayına giderken alınması gerekenler neler kişiden kişiye değişiyor olsa da ortak ürünler mutlaka var. Eşya hazırlığına geçmeden önce biz daha balayı tatiline nereye gidilir ona bile tam karar veremedik diyenler arasındaysanız Holimax ayrıcalığıyla, avantajlı fiyatlı balayı otelleri kategorisine mutlaka göz atmanızı öneririz. Şimdi, balayı tatili için gerekli eşyalar listemize geçelim
 

balayi bavul hazirlama gorsel

Balayı için Kıyafetler ve Aksesuarlar

Balayına giderken alınacak gelin kıyafetleri ile ilgili püf nokta farklı şekilde kombinlenebilir parçalara ağırlık vermektir. Elbette gidilecek yere, kaç gün kalınacağına ve nasıl aktivitelere katılma ihtimali olduğuna göre de alınacak parçalar şekillenecektir.

Balayı tatili için şık ve spor elbiseler, bir şık bir rahat ayakkabı, günlük ve özel iç çamaşırları, gecelik ve pijama olmazsa olmazlar arasındadır. Bunların yanında hava sıcaklığına göre mont, ceket gibi ekstra parçalarda alınmalı. Yaz tatiline çıkılıyorsa bikini, terlik, şapka ve havluyu da unutmayın!

Temel gerekliliklerden sonra geçelim detaylara. Takılar, tokalar, cilt bakım ürünleri, saç bakım ürünleri, hijyen ürünleri, gözlük ve saat gibi aksesuarlar da ayrı bir valizde yerini almalı.

balayi icin bavul hazirlama

Balayı Tatili Valizi Nasıl Olmalı?

Erkek balayı valizi hazırlamak elbette kadın valizi hazırlamaktan çok daha kolay zira bir şey unutulsa da bile erkekler için kadınlar kadar önemli olmuyor. Kombinlenebilir tişört, hırka ve sweatshirt’ler en kullanışlı parçalar diyebiliriz. Bunların dışında pantolon, şort ve gömlek de mutlaka giyilecek kıyafetler arasındadır.

Aksesuar olarak sıcak havalarda tatile çıkılıyorsa plaj kıyafetleri şapka, gözlük mutlaka valize atılmalı! Damadın da balayında kesinlikle bakımlı olması gerekiyor. Kremler, saç ürünleri, ağız ve diş sağlığı ürünleri ve tabii ki mis kokulu parfüm ve deodorant şart.

balayi cift bavul gorsel

Ortak Balayı Valizine Neler Koymak Gerekir?

Ayrı ayrı valizler hazırlandı! Gelelim ortak kullanımlı olan balayı tatili eşyalarına. Ufak bir hatırlatma yapalım. Balayı valizi hazırlama konusunu stresli bir hadise değil de tatlı bir heyecan olarak görmeyi seçerseniz bakış açınız sayesinde süreç zevkli hale dönüşecektir.

Cüzdanlar, belgeler, elektronik aletler, powerbank, kulaklık, ses bombası, fotoğraf makinesi, kitap, mini oyun kutuları, ilaçlar, güneş kremi en önemli tik atılması gereken ortak eşyalar arasındadır.

balayi tatiline giderken alinmasi gerekenler

Balayı Hazırlıkları için Harika Tüyolar

Balayına çıkmadan önce odada dinleyeceğiniz şarkılar için listeler hazırlamanızı da öneririz. Romantik, eğlenceli, sabah, duş rutini gibi başlıklarda hazırlayacağınız listeler emin olun kurtarıcınız olacak.

Balayı tatili sırasında bazen garip boşluklar oluşabilir. Balayınız eminiz çok eğlenceli anlarla dolu olacak ama deniz kenarında bir süreliğine kendinizi boş boş bakıp, şimdi ne yapacağız diye düşünürken bulduğunuz zamanlarda kurtarıcınız olacak mini tavla, satranç gibi oyun setleri eğlencenin dozunu hemen artırır.

Doğaçlama takılmak, anı yaşamak güzel olsa da siz yine de balayı tatiline çıkmadan önce gideceğiniz yerde gezilecek yerler ile ilgili bir liste yapmayı ihmal etmeyin.

Son olarak balayı tatili heyecanına kapılıp fotoğraf çekilmeyi, hem kendiniz hem sevdikleriniz için hatıra olacak minik hediyeler almayı unutmayın!

Balayına çıkarken neler yapmak gerektiğiyle ilgili yol haritamız tamam ama biz aslında daha nereye gideceğimize bile karar veremedik ki diyorsanız, Holimax balayı otelleri listesine hemen göz atın, avantajlı fiyatlarla tatil yapmanın tadını çıkarın!

Yorum Yazın