Bir yaz rüyası dendiğinde akla ilk gelen yer Fethiye. Fethiye,  çok bilindik ve güzel koyları sayesinde turistik açıdan yaz aylarında en çok yerli ve yabancı turist ağırlayan şehir olarak bilinir. Fethiye’nin her bölgesi tatil için uygun olsa da en çok ziyaret edilen yer Ölüdeniz’dir. Her bir yeri farklı farklı güzellikte olan yeşilin ve mavinin tüm tonlarını barındırdığı kartpostal gibi bir yerdir Ölüdeniz. O halde size Ölüdeniz ’in muhteşem koylarından bahsedelim.

Kabak Koyu

Gelelim Kabak Koyu’na, burası saklı bir cennet. En azından 4 sene öncesine kadar öyleydi. Güzelliği ve yarattığı atmosferi ile giden herkes büyülendiği için son zamanlarda oldukça popüler bir yer haline geldi. Ancak yine de sit alanı olduğundan bakir bir koy olarak bulunuyor.  Kabak koyu, kelebekler vadisinin ötesinde gizli bir konumdaymış gibi üstten bakıldığında ayrı bir manzara sahilinden bakıldığında ayrı bir manzarayla karşılaşıyorsunuz. 

Kabak koyu bakir bir koy olduğu için kabak koyuna araçla sağ yolunda inişi yapılıyor. Sonrasında muhteşem güzelliğe kavuşuyorsunuz etrafı çam ağaçlarıyla kaplı masmavi bir koy. Sessiz sakin hiçbir işletme bulunmayan havlunu şemsiyenizi atıp dalga sesleriyle içinizde ‘ Burası gerçek mi?’ sorusunu sorduğunuz bir yer. Burada genel olarak ormanın iç kısmında kamp yapılabilir veya yukarıdaki Faralya köyünde kalınabilir.

Deniz ile derin bir vadinin buluştuğu yer olan Kabak Koyu,  vadinin içerisinde göletler ve şelalelerde bulunmaktadır. Giden herkesin vadinin içerisin 2 kilometrelik bir yürüyüşle şelaleyi görmeleri ve göletlerle karşılaşmalarını tavsiye ederiz.

Ölüdeniz Plajı

Ölüdeniz bir diğer adıyla Belcekız Plajı, buranın en işlek plajıdır. Aynı zamanda Avrupa ve Türkiye’nin en popüler tatil bölgelerinden biridir. Ölüdeniz plajı iki bölümden oluşur. Solda kalan kısım Belcekız plajı, tam olarak 3 kilometre uzunluğa sahip ve masmavi sularıyla insanı kendine çeker. Diğer kısım ise Ölüdeniz olarak bilinen lagün tarafıdır. Ayrıca bu kısım ulusal bir rezerv olarak koruma altındadır.  Burada yüzerken Caretta Caretta  (Deniz Kaplumbağası) bile karşılaşabilirsiniz.

Ölüdeniz, Babadağ eteklerinde yer alıyor. Bu sebeple siz Ölüdeniz ‘de denizin, kumun ve güneşin keyfini çıkarırken gökyüzünde ise paraşütçülerin manzarasıyla anın tadını çıkarabilirsiniz. Dalgaların huzur verici sesi ile kitabınızı okuyabileceğiniz, altın gibi kumsallarda yürüyüş yapabileceğiniz bir yer Ölüdeniz.

Soğuk Su Koyu

Kayaköy olarak bilinen aynı zamanda tarihi eserler de barındıran bölgenin denize bakan bölümünde kayalar arasından yoğun bir soğuk ve tatlı su çıkmasından dolayı soğuk su koyu ismini almış olan bir koydur. Buranın suyu belirgin derece fark edilecek bir soğukluğa sahiptir. Şöyledir ki bölgenin dışında ki su sıcaklığıyla arada en az 15-20 derece sıcaklık farkı var.  Tabi ki de Fethiye’nin kavuran sıcak yaz aylarında bu denize girmek insanı rahatlatıyor değil.

Soğuk su koyuna karayolundan arabayla ulaşım olmadığı için genellikle denizden yani tekne turlarıyla veya özel teknelerle gelmektedir. Kara yolundan yürüyerek ulaşmak için öncelikle Kayaköy Mezarlarına araçla gelip oradan yürüyerek iniş yapılır. Fakat bu yürüyüş oldukça tehlikeli olduğu için donanım ve bilgi şarttır. 

Kumburnu Plajı

Kumburnu Plajı, Ölüdeniz Tabiat Parkı içinde yer alır. 50 metre uzunluğa ve 15 metre genişliğe sahip bir halk plajıdır. Yeşile ve maviye doyabileceğiniz ormanların çevrelediği keyifli bir ortamda yer alan plaj nezih bir tatil yapmanızı sağlar. Kumburnu plajı, arkadaş ve aile grupları için oldukça uygundur. Bu sahilde trekking, dalış, yüzme, manzara seyri ve plaj oyunları gibi pek çok aktiviteler gerçekleştirilebilir.

Kumburnu plajının eşsiz manzarası ve denizinin güzelliğiyle gözde bir yer olarak bilinir. Burada suya girdiğinizde bir tarafı oldukça sığıdır yani çocuklarıyla beraber gelenler için oldukça uygundur. Mavinin binbir tonu ile beraber çarşaf gibi duyunun güzelliğiyle Kumburnu plajı vazgeçilmez plajlardan biridir.

Kıdrak Koyu

Ölüdeniz ‘de eşsiz bir tatil yapmak isteyenlerin en uğrak noktası olan Kıdrak Koyu, mükemmel doğası ve deniziyle gelen insanları büyülüyor. Hem eğlenmek isteyenlerin hem de sakince tatil yapmak isteyenlere de kollarını açan Fethiye’de Kıdrak Koyu, zambaklar, mersin, kızılçam gibi zengin ağaç çeşitleriyle tabiat parkı bulunur. Kıdrak Koyu tabiat parkında mesire alanı ve plajda dilediğiniz gibi denize girip ya da doğanın içerisinde kitabınızı kuş ve dalga sesleriyle huzurla okuyabilirsiniz.

Belcekız Plajı

Belcekız Plajı, uzunca bir kumsala sahip bir yerdir. Fethiye’nin diğer bölgelerine oranla sahilinde yer alan kumu daha fazladır. Turkuaz renkte deniziyle insanları büyüler.Ancak derin ve dalgalı olduğu için çocuklu aileler adına çok fazla uygun değildir.

Bu bölgede kamp yapan çok insan vardır.  Belcekız Plaj kenarında çadır kurarak plajın keyfini çıkarabilirsiniz.  Ayrıca sahil kenarında yer alan kafe ve restoranlardan da yiyecek ve içerecek ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. Burası havlunuzu, sandalyenizi kapıp gün boyu denizin ve kumun keyfini çıkarabileceğiniz plajdır.

Yorum Yazın