Aydın’ın en popüler tatil beldelerinden biri olan Kuşadası’nı ziyaret etmeyi planlıyor fakat bu güzel şehri keşfederken nereden başlamanız gerektiğini kestiremiyorsanız, sizin için8 hazırladığımız Kuşadası’nda gezilecek ve görülecek yerler listesine göz atabilir ve tatilinizin eğlence dozunu artırabilirsiniz.

muzeler

  1. Müzeler

Kuşadası’nda bu bölgenin tarihi ve kültürel güzelliklerini keşfedebileceğiniz birçok farklı durak bulunuyor. Bu duraklar arasında gösterebileceğimiz müzelerle Kuşadası’nın farklı yönlerine ve kültürüne yakından bakma fırsatı bulabilirsiniz. Necati Korkmaz Mikro Minyatür Müzesi, bu duraklar arasında dikkat çeken bir yere sahip. Türkiye’nin ilk ve tek mikro müzesi olarak karşımıza çıkan bu müzedeki eserlerin bir çoğunu yalnızca mikroskop yardımıyla inceleyebiliyorsunuz. Heykeltraş Necati Korkmaz’ın ismini taşıyan bu müze Kuşadası gezinize eğlenceli bir hava katabilir.

Bir diğer Kuşadası müzesi olan Oleatrium Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Müzesi de bu bölgeye yolunuz düşmüşken ziyaret etmenizi önerdiğimiz duraklar arasında bulunuyor. Binlerce yıllık bir tarihe sahip olan zeytinin Anadolu ve Akdeniz’deki serüvenine yolculuk yapacağınız bu müzede zeytine ve zeytinyağına dair her şeyi bulabilirsiniz.

antik yapilar

 2.  Antik Yapılar 

İlk yerleşim alanlarının M.Ö. 3000’lü yıllarda kurulduğu bir ilçe olarak karşımıza çıkan Kuşadası’nın neredeyse her sokağında tarihi kalıntılara rastlayabilirsiniz. 11. yüzyılda Bizanslılar tarafından yapıldığı düşünülen Kurşunlu Manastırı ve şehrin farklı bölgelerinde görebileceğiniz tarihi su kemerleri, bu bölgenin tarihine ışık tutan antik yapılardan yalnızca birkaçı. Osmanlı dönemine ait bir mimari yapı olan Kaleiçi Camii, Kale Kapısı ve Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı da bu bölgede görebileceğiniz tarihi yapılar arasında dikkat çekici bir yere sahip.

Melia Antik Kenti ve Efes Antik Kenti’ne de oldukça yakın bir bölgede konumlanan Kuşadası’nın tarihi çarşısı olarak bilinen Kaleiçi’ni de ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

dogal guzellikler parklar

3. Doğal Güzellikler ve Parklar

Denizi ve sahilleri ile göz kamaştıran bir Aydın şehri olan Kuşadası’nda keşfetmeniz gereken birçok doğal güzellik ve park bulunuyor.  Bu güzelliklerden biri olan Güvercinadanın bölgenin güvenliğini tehdit edecek saldırıları engellemek amacıyla Barbaros Hayrettin Paşa tarafından inşa edildiği biliniyor. Surlarla çevrili küçük bir ada olan Güvercinada, Kuşadası’na gitmişken gezmenizi önerdiğimiz önemli noktalardan biri.

Kuşadası’nı özel yapan doğal güzelliklerden bir diğeri de şüphesiz ki Zeus Mağarası. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bu mağara adını, mitolojide baş tanrı olarak kabul edilen Zeus’tan alıyor. Kuşadası’nın merkezine yaklaşık olarak 25 km uzaklıkta bulunan bu mağaraya özel aracınızla veya bölgede bulunan otobüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Doğal bir havuz görünümüne sahip olan bu mağarada özellikle yaz aylarında yüzmek oldukça keyifli olabilir.

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı da bu bölgeyi ziyaret eden turistlerin rotalarına eklediği duraklardan bir diğeri. Yüzlerce çeşit bitki türüne ev sahipliği yapan bu park tavşan, yaban domuzu ve çeşitli kuş türlerini görebileceğiniz eşsiz bir bölgede konumlanıyor. Kuşadası, Söke ve Didim’in sınırları içerisinde kalan bu parkta bulunan piknik ve oyun alanlarında ailecek eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz. 

Farklı konaklama alternatifleriyle size unutulmaz bir tatil yaşama fırsatı sunacak Kuşadası otellerinde kendinizi evinizde gibi hissedeceğiniz birkaç gün geçirebilirsiniz.

koylar plajlar

4. Koylar ve Plajlar

Mavi ve yeşilin harmanlandığı denizi ve ucu bucağı görünmeyen sahilleriyle deniz tatili yapmak isteyenlerin buluşma noktası olan Kuşadası’nda benzersiz bir yaz tatili serüveni yaşayabilirsiniz. Yılancı Burnu, Sevgi Plajı, Kuştur Plajı ve Kadınlar Plajı gibi farklı bölgelerde denize girme şansı bulabileceğiniz Kuşadası’nda gün boyu masmavi denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Kuşadası’nın en meşhur koyları arasında gösterebileceğimiz İçmeler ve Karasu Koyu’nu da gezilecek yerler listenize eklemenizi öneririz.

Eşsiz bir deniz tatili geçirmek için mükemmel bir seçenek olan Kuşadası seyahatinizi Holimax otelleriyle kusursuz hale getirmek için hemen yerinizi ayırabilirsiniz.

 

Yorum Yazın