Tarih öncesi zamanlara kadar uzanan bir geçmişe sahip olan Göcek, Muğla iline bağlı etkileyici bir liman kenti olarak göze çarpmaktadır. Likya Uygarlığı’nın yerleşim merkezlerinden biri olan Göcek’in mitolojik öykülerde adı geçen ‘’Daidala’’ şehri olduğu düşünülmektedir. Şimdilerde hem yerel hem de yabancı turistlerin ‘’Mavi Yolculuk’’ rotalarından biri olmayı başaran Göcek, hem konumu hem de doğal güzellikleri sebebiyle deniz tatili yapmayı düşünenler için oldukça doğru bir seçenek. 

Muhteşem koyları, tarihi kalıntıları ve yat limanıyla farklı bir yaz tatili yapmak isteyenleri buluşturan Göcek’e biraz daha yakından bakmak ister misiniz?

gocekin kusursuz koylarini ve ad

Göcek’in Kusursuz Koylarını ve Adalarını Keşfedin

Hava, kara ve deniz yoluyla ulaşım sağlayabileceğiniz bir tatil bölgesi olan Göcek, Fethiye ve Dalyan’a da oldukça yakın bir konumda. Saklı kalmış koylarıyla meşhur bir belde olan Göcek’e yolunuz düşerse bölgede oldukça aktif olarak kullanılan tekne turlarına katılmayı veya tekne kiralayarak çevre koyları keşfetmenizi tavsiye ederiz. ‘’Mavi Yolculuk’’ olarak adlandırılan uzun soluklu tekne tatillerinin vazgeçilmez rotalarından biri olan Göcek’e dilerseniz günübirlik gidebilir dilerseniz de bölgede bulunan Göcek otellerinde konaklayarak eğlenceli birkaç gün geçirebilirsiniz. 

Gezilecek onlarca koya sahip olan Göcek’te ziyaret etmenizi önerdiğimiz ilk koy Kleopatra Hamam Koyu. Likya Uygarlığı’ndan kalan antik hamamla tarihi bir koy olduğunu söyleyebileceğimiz Kleopatra Hamam Koyu, Göcek tatilinizin en muhteşem anlarına şahitlik edebilir. Mavi ve yeşilin etkileyici buluşmasını görebileceğiniz berrak denizi, farklı bitki ve ağaç türlerine sahip olan ormanı ve güneşin ışıltısıyla benzersiz bir deniz tatili yapabileceğiniz bu koy, Göcek’in en popüler bölgelerinden biri. 

Yalnızca deniz yoluyla ulaşım sağlayabileceğiniz Kleopatra Hamam Koyu’nu dilerseniz merkezden günübirlik kalkan teknelerle dilerseniz de özel teknenizle ziyaret edebilirsiniz. Göcek ziyaretinizde görmenizi dilediğimiz bir diğer bölge ise Göcek Adası. Deniz yoluyla ulaşım sağlayabileceğiniz bu ada merkezden kalkan teknelerle yaklaşık on dakikada ulaşabileceğiniz bir mesafede. Göcek merkezine en yakın plajlardan biri olan bu ada mavi tura çıkmış turistlerin demir attığı bölgelerden biri olarak biliniyor. 

Kamp yapma şansı da bulabileceğiniz Göcek Adası’nda cam gibi bir deniz ve sıcacık bir güneşin ortaklığıyla eğlenceli bir deniz macerası yaşayabilirsiniz. Göcek’in en özel bölgelerinden biri olan Akvaryum Koyu da bu eşsiz beldede bulunduğunuz sürede görmenizi önerdiğimiz bölgelerden. Domuz Adası ve Tersane Adası’nın arasında bulunan Akvaryum Koyu özellikle son yıllarda dalış imkanı sunması nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Büyülü bir atmosfere sahip olan bu koyda rengarenk balıklar ve deniz canlılarıyla birlikte masmavi bir denizde yüzerek unutulmaz bir tatil anısı yaratabilirsiniz.

gocek sehir turuyla kesif yolcul

Göcek Şehir Turuyla Keşif Yolculuğu Yapın

Muğla’ya bağlı bir belde olan Göcek, bölgede bulunan yazlık beldelere oldukça yakın bir konumda. Sadece bu nedenle bile birçok turist ağırlayan Göcek’te merkezde bulunan çarşı ve marina keşif yolculuğunuzun başlangıç duraklarından olabilir. Yatları ve limanlarıyla ünlü bir belde olan Göcek’te  bulunan marinalar her yıl yüzlerce tekneye ev sahipliği yapıyor. Keyifli bir akşam geçirebileceğiniz marina bölgesinde yatların süslediği deniz kenarında yürüyüş yapabilir ve bu şehrin keyfini çıkarabilirsiniz. Bölgeye has hediyelik eşyalar bulabileceğiniz çarşı bölgesinde de hem bir akşam yürüyüşüne çıkabilir hem de lezzetli bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Likya Uygarlığı’na dair birçok tarihi kalıntı bulunan Göcek’te antik kentleri ve mezarları birçok koy ve yol üzerinde görme ihtimaliniz var. Şehrin ana merkezi tam olarak tespit edilemediği için tarihi kalıntıların tek bir yerde toplanması mümkün olmamış ancak bu büyülü beldenin kurulduğu andan itibaren bir liman kenti olarak kullanıldığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Muğla’nın en eşsiz bölgelerinden biri olmayı başarmış Göcek’i bu seneki tatil rotanıza eklemeyi planlıyorsanız bölgede bulunan Holimax otellerini hemen keşfedebilir ve rezervasyonunuzu oluşturabilirsiniz.

 

Yorum Yazın