Karadeniz sahilleri hırçın dalgalarıyla ünlü olsa da sahil boyunca yer alan benzersiz plajları ile göz doldurur. 1700 km’lik kıyı şeridine sahip Karadeniz’de denize girilecek yerler arasında geniş kumsal alanları, serin, berrak suları ve mavi bayraklı plajları ile dikkat çeken tertemiz plajlar yer alır. Yeşille mavinin bir araya geldiği bu eşsiz doğada yer alan Karadeniz plajları yaz aylarında yerli, yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Görenleri kendisine hayran bırakan Karadeniz sahillerinin en güzel plajlarına gelin birlikte bakalım. 

beygir kumu plaji

Beygir Kumu Plajı

Beygir Kumu Plajı, Giresun ilinin Tirebolu ilçesinde yer alır. İlçe merkezine 1.6 km, Giresun merkeze 41 km uzaklıkta bulunur. Büyük bir falezin altında yer aldığı için etkileyici bir manzaraya sahip plaj 250 metre uzunluğunda ve 50 metre genişliğindedir. Sakin bir yer olan plajın denizi temiz ve serindir. Girişi ücretsiz olan plaj çevresinde kafe ve Karadeniz yemekleri yapan restoran işletmeleri yer alır. 

mobil plaj

Mobil Plajı

Sinop şehrinde denize girilebilecek pek çok plaj yer alır. Bu plajlardan biri olan Mobil Plajı, Sinop ilinin güneyinde konumlanır. İl merkezine 3.5 km’lik uzaklıkta bulunur. Su sporları ve plaj voleybolu için elverişli olan kum plajın denizi tertemiz, sığ ve dalgasızdır. Girişi ücretsiz olan plaj içerisinde duş, tuvalet yerleri, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama hizmeti yer alır. 

kemalpasa plaji artvin

Kemalpaşa Plajı 

Kemalpaşa Plajı, Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde yer alır. İlçe merkezine 900 metre, Artvin merkeze 74 km uzaklıkta bulunur. Batum sınırına yakın Kemalpaşa mevkiinde konumlanan yemyeşil ormanlar ve dağlarla çevrili plaj temizliği, çakıllı kumsalı ve eşsiz manzarasıyla dikkat çeker. 

2 km’lik uzunluğa sahip olan plajın denizi tertemiz ve hafif soğuktur. Kamp ve karavan yapılabilecek yerler arasında bulunan Kemalpaşa Plajı’nda eşsiz bir gün batımı manzarasına şahit olabilirsiniz. Girişi ücretsiz olan plaj çevresinde bir adet restoran yer alır. 

cakraz plaji

Çakraz Plajı 

Çakraz Plajı, Bartın ilinin Amasra ilçesinde konumlanır. Bartın merkeze 25 km, ilçe merkezine 14 km uzaklıkta bulunur. 

Karadeniz Bölgesi’ninin ve Amasra’nın en güzel plajlarında yer alan Çakraz, altın sarısı kumları, turkuaz renkli denizi, temiz denizi ve eşsiz manzarası ile göz doldurur. Yeşille mavinin buluştuğu plaj çevresinde restoran ve kafe işletmeleri yer alır. Girişleri ücretsiz olan plaj içerisinde ücretli duş ve tuvalet yerleri, şezlong ve şemsiye kiralama hizmeti bulunur.  

ordu belice plaji

Belice Plajı

Belice Plajı, Ordu’nun Fatsa ilçesinde yer alır. Ordu merkeze 45 km, ilçe merkezine 13 km uzaklıkta bulunur. 

Fatsa ilçesinden 15 dakikalık bir mesafede konumlanan yemyeşil ağaçlar ve dağlarla çevrili kum plajın denizi temiz, dalgasız, hafif soğuk ve tabanı çakıllıdır. Plajın karşısında yer alan kayalık timsaha benzeyen görüntüsüyle “Timsah Adası” olarak anılır. Kamp yapmak için müsait olan plaja girişler ücretsizdir. 

catalcam plaji

Çatalçam Plajı

Samsun-Bafra arasında konumlanan Çatalçam Plajı, Karadeniz’in en güzel kum plajları arasında yer alır. Samsun’un Atakum ilçesine bağlı olan plaj il merkezine 20 km uzaklıkta bulunur. 353 metre uzunluğa ve 18-50 metre arasında bir genişliğe sahip olan plajın denizi temiz, ılık, sakin ve dalgasızdır. Tertemiz deniz suyu ile öne çıkan plaj 2015 yılında mavi bayrak almaya hak kazanır. Piknik ve kamp yapmaya uygun olan plaja girişler ücretsizdir. 

yoroz plaji

Yoroz Plajı

Yoroz Plajı Trabzon’a bağlı Çarşıbaşı ilçesinin Yoroz mevkiinde konumlanır. İl merkezine 76 km, ilçe merkezine 13.8 km uzaklıkta bulunur. Yomra Plajı, incecik kumlu yapısı ve tamamen kumla kaplı tertemiz, sakin denizi ile Trabzon bölgesinin en iyi plajları arasında yer alır. Girişi ücretli olan plaj içerisinde tuvalet, duş yerleri, şezlong, şemsiye kiralama hizmeti ve yeme-içme olanaklarının yer aldığı bir adet tesis yer alır. 

Karadeniz’in en güzel sahillerinde masmavi denizin ve yemyeşil doğanın keyfini çıkarmak için Holimax sitesinde yer alan otelleri değerlendirebilirsiniz. 

Yorum Yazın