Göcek, yeşille mavinin buluştuğu huzurlu ortamı, berrak ve dingin suları, muhteşem koyları ile her yıl yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlamaktadır. Misafirlerine huzurlu ortamı ile deniz tatili sunan Göcek 4 adet yat limanına sahiptir. Ulaşım deniz yolu ve karayolu ile sağlanabilmektedir.

Mavi yolculuk yapanlar için ideal bir yer olan Göcek’te birbirinden güzel koylar yer almaktadır. Göcek’te yer alan koylarda mavinin ve yeşilin en güzel tonlarını yakından görebilirsiniz. 

Bu yaz tatilinizi Göcek’te geçirmeyi düşünüyorsanız, denize girebileceğiniz en güzel Göcek koylarına gelin yakından bakalım. 

sarsala

Sarsala Koyu

Sarsala Koyu, ince kumlu plajı ve muhteşem doğası ile Göcek’in en doğal koyları arasında yer alır. Çok fazla bilinmeyen bu koy, korunaklı limanı ile mavi yolculuk yapanların ve gözden uzak bir şekilde yüzmek isteyen tatilcilerin uğrak yeridir.

Etrafında konaklama tesisi ve yapılaşma bulunmadığı için günümüze kadar korunarak ulaşır. Yemyeşil ormanlarla çevrili Sarsala koyunun tertemiz masmavi denizinde balıklarla birlikte yüzebilir, keyifli bir vakit geçirebilirsiniz. Görkemli bir plaja sahip bu sakin koyda bir adet plaj voleybolu sahası yer alır.  

bedri

Bedri Rahmi Koyu 

1974 yılına kadar Taşkaya adında olan bu koy, Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun aynı yıl Göcek’i ziyaret ederek koyun yamacında yer alan bir kayanın üzerine çizdiği balık resminden sonra Bedri Rahmi Koyu olarak anılmaya başlar. Doğal güzellikleri ile tekne ve yat yolculuğu yapanların dikkatini çekmektedir. 

Koyun yamaçlarında çam ve zeytin ağaçları, kaya mezarlar ve Likya mezarları yer alır. Göcek’in büyüleyici koyları arasında yer alan Bedri Rahmi Koyu’nda küçük bir iskele ve yeşillikler arasında bir restoran bulunur.  

gobun

Göbün Koyu

Kültür ve doğa turu yapmak isteyen tatilciler tarafından tercih edilen Göbün koyu, tarihi kalıntıları ile adeta bir açık hava müzesi görünümündedir. Turkuaz rengi berrak denizinin dibinde Bizans Dönemi’nden kalma antik kalıntılar bulunur.

Göcek’in en korunaklı koylarından biri olan Göbün Koyu, yaz aylarında oldukça sakindir. Birçok yatçı yazı ve kışı burada geçirir. Tropik ada görünümünde olan bu sakin koyda uzun yürüyüşler yapabilir, tertemiz sularında yüzebilir, su sporları yapabilir, sahilde yer alan restoranlarda dinlenebilirsiniz. 

yassica

Yassıca Adaları

Göcek limanına yakın konumda yer alan Yassıca Adaları Jessica Adaları olarak da geçer. Muhteşem gün batımının gerçekleştiği Yassıca Adaları, çam ve zeytin ağaçları ile çevrili irili ufaklı birçok ada, adacıktan ve sığ koylardan oluşur.

Gece ve gündüz yansıttığı güzel atmosferiyle mavi tura çıkanlar için ideal bir bölgedir. Göcek ve Fethiye’den gelen tur teknelerinin de uğrak yeri olan Yassıca Adaları’nda su sporları merkezi, dalış noktaları yer alır. Doğal güzellikleri ile dikkat çeken bu koyu yüzme turları ile gezebilirsiniz.

Tersane Koyu

Osmanlı döneminde tersane olarak kullanılan ve Göcek’in en büyük adası olan Tersane Adası’nda yer alır. Adını bu tersaneden alan koyun kıyısında tarihi harabeler yer alır. Özel görünümü açısından Göcek koyları arasında önemli bir yere sahiptir. 

Teknelerin demirlemeye elverişli olduğu korunaklı bir koydur. Mavı turla yola çıkanların uğrak yeri olan Tersane koyunun bazı yerlerinde zeytinlik alanlar ve yöre halkı tarafından bırakılan bol miktarda keçi bulunur. Kıyıda palmiye ağaçları, bir adet restoran ve tesisleri yer alır. 

Doğal güzellikleri, masmavi suları, birbirinden güzel sakin koyları ile keyifli bir tatil yapma imkanı sunan Göcek otelleri arasında ihtiyacınıza uygun konaklama seçeneklerine Holimax üzerinden detaylı olarak ulaşabilirsiniz.