Ege’nin eşsiz beldesi Bodrum’un görülmeye değer yerlerden biri olan Türkbükü’nde tatil yapmayı planlıyorsanız sizin için hazırladığımız Türkbükü’nde gezilecek ve görülecek yerler listesine göz gezdirebilir ve tatilinizi unutulmaz anılarla doldurabilirsiniz.

turkbuku plajinda denize girin

  • Türkbükü Plajı’nda Denize Girin

Bodrum’un özellikle yaz aylarında kalabalık olmasının nedenlerinden biri elbette ki eşsiz güzellikteki denizi ve sahilleri. Mavi ve turkuaz tonlarının hakim olduğu berrak bir denize ev sahipliği yapan Bodrum’da denize girebileceğiniz yerlerin başında Türkbükü geliyor. 

İhtiyacınız olan her şeyi bulabileceğiniz zengin tesisleriyle hizmet veren Türkbükü plajları, Bodrum’da gerçek bir deniz tatili yapmak için muhteşem bir seçim olabilir. Yaz aylarında trafiğe kapatılan bir bölge olan Türkbükü’nde gün boyu denize girebilir, güneşlenebilir ve çevrede bulunan cafelerde muhteşem kokteylleri tadabilirsiniz.

bodrum merkezi gezin

  • Bodrum Merkez’i Gezin

Bodrum’un merkezine yaklaşık olarak 20 km uzaklıkta konumlanan Türkbükü’nü ziyaret etmişken merkezi de rotanıza eklemenizi de öneririz. Birçok müze, antik yapı ve turistik yer görebileceğiniz Bodrum Merkez’de eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz.

Bodrum Kalesi, Sualtı Arkeoloji Müzesi ve Zeki Müren Sanat Müzesi gibi bu bölgeye ait kültürel ve tarihi değerleri inceleyebileceğiniz mekanları Bodrum Merkez ziyaretinize ekleyebilirsiniz.

mandalina bahcesi

  • Mandalina Bahçelerini Keşfedin

Bodrum’un simgelerinden biri olan mandalinaların kokusuna bu bölgenin neredeyse her sokağında rastlayabilirsiniz. Kolonya, lokum, organik sabun gibi birçok farklı şekilde karşınıza çıkacak mandalinalar bu bölgede yetişen en özel meyvelerden biri. Muhteşem bir aromaya sahip olan Bodrum mandalinalarına Türkbükü’nde de rastlama ihtimaliniz oldukça yüksek. Sahip olduğu uçsuz bucaksız mandalina bahçeleriyle sokakları mandalina kokusuyla dolduran Türkbükü’nde denk geldiğiniz takdirde bu etkileyici bahçeleri keşfetmenizi öneririz.

turkbuku sokaklarini turlayin

  • Türkbükü Sokaklarını Turlayın

Bodrum, doğal güzellikleri ve deniziyle olduğu kadar gece hayatıyla da ünlü olan tatil beldelerinden biri olarak biliniyor. Son yıllarda bu bölgede yapılan turistik yatırımlar ve özel işletmelerle birlikte lüks bir tatil yapmak isteyenleri buluşturan Türkbükü’nde Ege akşamlarının eğlenceli anlarına tanıklık edebileceğiniz birçok mekan bulunuyor. Yerli ve yabancı turistlerin en iyi şekilde ağırlandığı bu mekanlar, Türkbükü’nün giderek popüler hale gelmesine büyük katkı sağlıyor.

Ultra lüks hizmetleri bulabileceğiniz Türkbükü işletmelerine neredeyse her sokakta rastlayabilirsiniz. Bir diğer yandan, gündüz saatlerinde de faaliyet gösteren restoran ve dükkanları da görebileceğiniz Türkbükü sokaklarını, burada tatil yaptığınız süre boyunca en az bir kere ziyaret etmenizi öneririz. Bodrum otellerinde konakladığınız süre boyunca oldukça kısa bir mesafede bulunan Türkbükü’nü ziyaret edebilirsiniz.

madnasa antik kentini zsyaret ed

  • Madnasa Antik Kenti’ni Ziyaret Edin

Bodrum’da Gölköy ve Türkbükü arasında kalan bir bölgede konumlanan Madnasa Antik Kenti, Türkbükü ziyaretinizde rotanıza eklemenizi önerdiğimiz bir diğer durak. Bodrum’un tarih öncesi dönemlere kadar uzanan zengin geçmişine yakından bakma fırsatı bulabileceğiniz bu antik kent, Türkbükü koyunun tepelerinde bulunuyor. M.Ö. 432 yılında Leleg yerleşimi olarak kurulduğuna inanılan Madnasa Antik Kenti, Helenistik Dönem ve Roma Dönemi gibi birçok farklı tarihi süreçten izler barındırıyor.

Akropolis, çanak, çömlek, sur duvarları kalıntıları, kule ve nekropol gibi antik yapılara ev sahipliği yapan Madnasa Antik Kenti, Türkbükü’nün tarihine ışık tutan önemli yapılardan biri. 

tekne turuna katilin

  • Tekne Turları’na Katılın

Muhteşem denizi ve benzersiz aurasıyla ünlü bir Bodrum koyu olarak bilinen Türkbükü’nde yapmanızı önerdiğimiz son aktivite ise bu bölgede sıkça düzenlenen günübirlik tekne turlarına katılmak olacak. Bodrum’un neredeyse her köşesini keşfedebileceğiniz bu turlarla dilerseniz Yunan adalarını ziyaret edebilir dilerseniz de uçsuz bucaksız, masmavi bir Ege kıyısında denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

Türkbükü tatilinizde konaklamak için uygun alternatifler bulabileceğiniz Holimax otellerinde hemen rezervasyon yaptırabilir ve eğlenceli bir tatil için adım atabilirsiniz.

 

Yorum Yazın