Çoğu kez güzelliğini anlatmak için “kartpostal gibi” dediğimiz manzaralar vardır. İşte öyle bir yer Yedigöller. Batı Karadeniz Bölgesi’nde Bolu’nun kuzeyinde yer alan Yedigöller, 1642 hektarlık alanda yer alan bir milli park. 1965 yılında milli park olarak korumaya alınan bölge rengarenk ağaçların bir araya gelmesiyle oluşan ve aynı zamanda çok sayıda bitki türünü içeren manzarasıyla adeta nefes kesiyor. 

Türkiye’nin en güzel karışık doğal ormanına sahip olan Yedigöller bölgesinde kızılağaç, akçaağaç, meşe, kayın, gürgen, kara çam, sarı çam, fındık, ıhlamur, köknar, dişbudak gibi envai çeşit ağaç yer alıyor ve bu ağaçların yarattığı renk cümbüşü gören herkesi büyülüyor.

Bölgede, yer altı akıntıları ile birbirine bağlı 7 adet göl bulunmaktadır ki Yedigöller de adını buradan alır. 

Bu masal ormanlarına benzeyen harikulade yeri görmek için hangi mevsim daha uygun derseniz mevsim geçişlerinde yaprakların renk değiştirme seremonilerini de hesaba katarak sonbahar diyebiliriz. 

Yedigöller’e bir hafta sonu kaçamağı olarak gidebileceğiniz gibi burada 1 hafta sürecek uzun bir tatil de yapabilirsiniz. Ankara İstanbul, Bursa, İzmir gibi büyük şehirlerden de çok sayıda doğaseverin ziyaret ettiği Yedigöller yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor.

Yedigöller’e geldiğinizde konaklama için en yakın lokasyon olan ve tıpkı Yedigöller gibi doğası ve muhteşem manzarasıyla sizi büyüleyecek olan Abant otellerini tercih edebilirsiniz. Holimax sitesinin Kış Otelleri sayfasında yer alan Abant otelleri sıralamasında huzurun kıyısında konumlandırılmış pek çok otel seçeneğini bulabilirsiniz.   

yedigoller hangi mevsimde guzel

Yedigöller Hangi Mevsimde Daha Güzel?

Dağ dorukları, gümüşi göller ve zengin bir bitki örtüsünün en iyi harmanlandığı ve adeta görsel bir şölene dönüştüğü sonbahar aylarında Yedigöller’in güzelliğinin de dorukta olduğu zaman dilimini simgelediğini söyleyebiliriz. 

Ekim ayı sonu ile Kasım ayının başlangıcında Yedigöller’de sarı, turuncu, kızıl, koyu yeşil, açık yeşil başta olmak üzere birbirine karışmış ve göz kamaştıran onlarca rengi bir arada görebilirsiniz. 

Bitki örtüsüyle göze, kuş cıvıltıları ve rüzgarın uğultusu ile kulağa, dağ esintileriyle gelen sayısız bitki ve ağacın kokusuyla burna ve elbette verdiği huzur duygusuyla ruha hitap eden Yedigöller tepeden tırnağa arınmanızı sağlıyor. 

Bölgede yapılacak en iyi aktivitelerden bazıları kamp ve piknik elbette. Burada her ikisi de mümkün. Eğer kendi malzemelerinizi getirirseniz göl kenarındaki piknik alanında harika zaman geçirebilirsiniz.

Özellikle göl kenarında yapacağınız piknik ve yürüyüşü çekeceğiniz onlarca fotoğrafla harika bir anıya dönüştürebilirsiniz.  

 

Sessiz ve oksijeni bol bir ormanda kamp yapma fikrini cazip bulanlardansanız Yedigöller’de gerçekleştireceğiniz kamp deneyimi de farklı bir seçenek olabilir. Kamp alanları kampçılar için tuvalet dahil pek çok olanağı sunuyor. Burada doğal hayatın keyfini sonuna kadar sürebilirsiniz. 

Bölgede ateş yakmak yasak olduğu için ısınma ve yemek pişirmek için gerekli olan donanımı da kendiniz getirebilirsiniz. Gazlı ısıtıcı ve mini ocak bunun için yeterli olacaktır.

yedigoller nerede kalinir

Yedigöller’de Nerede Kalınır?

Kamp yapmak için ekipmanınız yoksa bungalow fikrine de sıcak bakmıyorsanız konaklama için en yakın lokasyon olan Bolu’daki otelleri tercih edebilirsiniz. 

Yedigöller’in nefes kesen manzarasında ve özellikle sonbaharda gökkuşağını andıran renk cümbüşü atmosferinde keyifli zamanlar geçirmek istiyorsanız konaklama için Holimax sitesinde yer alan Abant Otelleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz. 

Buradaki pek çok otel seçeneği arasında en uygun olanı tercih ederek hem konforlu bir konaklama deneyimi yaşayabilir hem de Yedigöller’in ruhunuza terapi etkisi gösterecek eşsiz ortamında sonbaharın gelişini kutlayabilirsiniz.

yedigoller milli parki

Yedigöller’e Nasıl Gidilir?

Peki Yedigöller Milli Parkı nerededir ve bu huzur mekanına nasıl ulaşılır?  Bolu merkezden sadece yaklaşık 42 km uzakta olan Yedigöller Milli Parkı’na ulaşabilmek için günübirlik tura katılabilirsiniz ya da kendi özel aracınızla gidebilirsiniz. Kendi aracınızla gittiğinizde rota üzerinde istediğiniz yerde duraklama yaparak harika doğa fotoğrafları çekebilirsiniz. Özellikle sonbahar ışığının fotoğraf çekimi için en uygun ışık olduğu düşünülürse kartpostaldan ayırt edilemeyecek kadar güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

 

Yorum Yazın