Bütün bir yıl tatili beklediniz ve işte hayallerinizdeki tatili yaşamaya çok az kaldı. Peki nerede konaklayacağınızı ve lokasyonunuzu belirlediniz mi? Pansiyon mu, otel mi, yoksa apart mı? 5 yıldızlı otellerin konforuna alıştıysanız büyük tesislerden vazgeçemeyeceksiniz. 

TESİSTEN NE BEKLİYORSUNUZ?

Herkes yıl boyu çalıştıktan sonra iyi bir tatili hak ediyor. Aile otelleri, balayı otelleri, evcil hayvan kabul eden oteller her biri sizi ağırlamak için aylar öncesinden sıraya giriyor. Otel seçerken önemli olan sizin tesisten ne beklediğiniz. Oda kahvaltı, yarım pansiyon, her şey dahil ya da ultra her şey dahil konseptleri çeşit çeşit seçeneklerle sizin istediğinize bırakılıyor.

5 YILDIZLI OTELLER

Türkiye turizm açısından çekici bir merkez olduğu için her bölgesinde çok fazla 5 yıldızlı otel bulunuyor. Gerek mimari özellikleri gerek oda düzeni, aktivite çeşitliliği, hizmet alanları, manzarası ile seçenekleri ve fiyatları değişiklik gösteriyor. Peki bu yıldızların anlamı ne ve neden önemli? İşte detayları…

YILDIZ FARKLILIKLARI

Tek yıldızlı otel o tesisin olumsuz olduğunu anlatmıyor. 1 yıldızlı otellerde en az 10 oda, bir lobi alanı ve telefon bulunur. 2 yıldızlılar ise 10 oda, lobi alanı ve telefona ek olarak odalarda klima, saç kurutma makinası ve içecek bulundurur. 3 yıldız ise yukarıdakilere ek olarak otelinde yüzme havuzu ve odalarında televizyon bulundurur.

4 VE ÜSTÜ YILDIZLAR

4 yıldızlı oteller belirtilen özelliklere ek olarak odalarda kasa, eğitimli ve donanımlı personel, geniş bir yemek menüsü, bar ve kafesi, eğlence salonu, revir ile hizmet verir. Ve 5 yıldızlı otellerde bu imkanların da üzerine ekstra hizmet ve kolaylıklar sağlanır. Uydu erişimli televizyon, tek kullanımlık terlikler ve saç krem ile şampuanları, oturma alanları, internet bağlantısı, banyolara özel telefon örnek olarak verilebilir. Kişiye özel otopark hizmeti de vardır. 

NE YARARI VAR?

Otel seçimi tamamen sizin beklentinize kalmış durumda. Eğer ki sadece uyumak için otele giriş çıkış yapacaksanız buna göre bir konaklama alanı seçmeniz uygundur. Ancak şehir ya da deniz manzaralı bir odada otomatik perdelerinizi tek bir tuşla açıp kapamak, bir telefon ile yemek servisini odanıza çıkarmak, spa ve hamamdan yararlanmak hatta jakuzide gün batımını izlemek isterseniz 5 yıldızlı oteller sizin için vazgeçilmez olacaktır. Bu tesislerde isterseniz çamaşırlarınızı da yıkatabilirsiniz.

HANGİSİ DAHA UYGUN?

Bir kültür gezisi ya da kısa bir mola için kalınacak oteller, düzgün bir yatak ve oda ile kullanışlı olabilir. Ancak uzun tatillerde, her şey dahil bir konsepte konaklamak isterseniz 5 yıldızlı otellerin keyfini çıkarmakta fayda var. Özel plajları, barları, aktivite salonları, ekstra yatak seçenekleri, havalandırması, dünya mutfağından örnekler, donanımlı ve profesyonel personel ile tüm ihtiyaçlarınız karşılanabilir. Önceden yaptırdığınız rezervasyon sayesinde tesisin spa, masaj gibi hizmetlerinden de yararlanabilirsiniz.

ÇOCUKLA HANGİ OTELLER İDEAL?

Çocukla yapılan tatillerde aile konsepti ile 5 yıldızlı oteller tercih ediliyor. Temiz, güvenli, rahat ve çocuk dostu olan tesislerde çocuklara özel parklar, oyun alanları, havuzlar bulunuyor. Siz yemeğinizi yerken çocuğunuz ise güvenli bir oyun alanında yeni edindiği arkadaşları ile oynayabilir. Havuzda, oyun alanlarında, aktivite salonlarında ya da tesis içinde yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı ise 5 yıldızlı otellerde hekimler de bulunuyor.

Siz de tatilinizi ultra her şey dahil 5 yıldızlı otellerde geçirmek isterseniz Holimax sizi bekliyor. Dilediğiniz oteli seçebilir ve hızlı bir şekilde rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.