Dünyanın en güzel ve büyülü şehirleri arasında yer alan İstanbul; köklü tarihi, coğrafyası, mimari dokusu ve yorgun siluetiyle şarkıların ve şiirlerin sadık öznesidir. 

Pek çok kültürün kesişme noktası olan bu kadim şehir, boğaz manzarası, üzerinden eksik olmayan vapurları, tarihi mekanları ve kendine has derin kültürüyle sadece bizim değil, tüm dünya insanlarının kendilerinden bir parça bulduğu bir kenttir. 

Öyle ki İstanbul için apayrı bir dünya bile diyebiliriz. Eğer bu büyülü şehirde rüya gibi bir hafta sonu geçirme planı yapıyorsanız Holimax olarak size birkaç öneri sunabiliriz. Dilerseniz tek başınıza, dilerseniz sevdiklerinizle ya da çift olarak yapacağınız romantik bir mini tatil, İstanbul’u keşfetmeniz ve tüm yorgunluğunuzdan arınmanız için harika bir fırsat olabilir.    

Gelin yıllandıkça daha da derinleşip güzelleşen ve Türkiye’nin en güzel şehirlerinin başında gelen İstanbul’da bir gezi rotası çıkaralım.

 

Hafta Sonunda İstanbul’da Ne Yapabilirsiniz?

Yeniköy’ün Manzarasını Seyre Dalın 

İstinye ile Tarabya arasında yer alan Yeniköy özellikle tarihi yalıları, masmavi kıyı şeridi, kadim yapıları, sakin ve huzurlu dokusuyla İstanbul’un en nezih semtlerinden birisidir. Daha eski tarihlerde Rumların yaşadığı bir balıkçı köyü olan Yeniköy, salaş mekanları, samimi kahveleri, kitap evleri ve ruhu dinlendiren manzarasıyla hem göze hem de gönüle hitap ediyor.    

Anadolu Feneri’nde Huzurlu Olun

İstanbul’un işlek ve enerjik semtlerinden ziyade daha sakin ve kendi halinde bölgelerini tercih edenler için biçilmiş kaftan olan Anadolu Feneri, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda yer alan ve 20 metrelik feneriyle anılan huzurlu bir rota. Modern sahil kasabalarını anımsatan Anadolu Feneri’nde tarihi kaleleri gezebilir, sakin ve huzurlu mekanlarda içeceğinizi yudumlayabilir, sadece manzarayı izleyerek ruhunuzu dinlendirebilirsiniz.   

Polonezköy’de Doğayla Kucaklaşın

İstanbul’un merkezine çok uzak olmayan ama kendinizi doğanın içinde hissedebileceğiniz bir rota olan Polonezköy’de yemyeşil bir ortamda kahvaltı edebilir, doğanın içinde nefes açan bir yürüyüş yapabilir, seçtiğiniz sakin bir köşede kitap okuyup müzik dinleyebilirsiniz. İstanbul’a 25 kilometre uzaklıkta olan Polonezköy, şehirden uzaklaşmadan sakin ve huzurlu vakit geçirmek isteyenler için ideal bir lokasyon.

Belgrad Ormanı’nda Piknik Yapın

İstanbul’da hafta sonu için güzel bir piknik planınız varsa Belgrad Ormanı tam size göre. İstanbul’un trafik ve gürültüsünden biraz uzaklaşıp doğayı izleyerek huzura ermek isteyenlerin en sevdiği yeşil alanlardan birisi olan Belgrad Ormanı Çatalca Yarımadası’nın doğu kısmında yer alıyor. Toprak yapısı ve iklim özelliği çok farklı olan bu doğa parçasında mesire alanları, tahta masalar ve yürüyüş parkurları yer alıyor. Bir metropolün hem kalbinde hem de uzağında olmak anlamına gelen Belgrad Ormanı huzurlu saatlerin adresi olarak önerilebilir. 

Kadıköy’den Beşiktaş’a Martılara Simit Atın

İstanbul’un denizi deniz değil bambaşka bir alemdir. İçinde balıkların yüzdüğü, şiirlerde mavi bir patiskaya benzetilen bu deniz; yaşayan, nefes, alan, konuşan ve ilham veren bir dünyadır aynı zamanda. 

İşte bu dünyayı daha yakından hissetmek ve deniz üzerinde salınan vapurlar, tekneler, martı çığlıkları ve ferah esintiyle anın tadını çıkartmak için Boğaz hattında seyreden vapurlardan birine binebilirsiniz. Anadolu yakasındaysanız Kadıköy-Beşiktaş vapuruna binerek Dolmabahçe Sarayı  ve Topkapı Sarayı’nı, Haydarpaşa Garı’nı, insanı hipnotize eden Galata Kulesi’ni, kıyı boyunca sıralanmış sarayları izleyerek harika dakikalar geçirebilirsiniz. Martılara simit atma ritüelini de mutlaka gerçekleştirin deriz.

Lale Zamanı Emirgan Korusu’na Gidin  

İstanbul’da gezilecek yerler başlığı altında lalerin renkli istilasına uğramış Emirgan Korusu’nu es geçmek olmaz. Nisan ve Mayıs aylarında bir İstanbul gezisi planlıyorsanız yolunuzu Emirgan Korusu’na düşürerek görsel bir şölene tanık olabilirsiniz. Rengarenk lalelerin büyüleyici görüntüsü, yemyeşil ağaçlar ve tarifi imkansız güzellikteki boğaz manzarasının fonda olduğu fotoğraflar çekebilir, Emirgan Korusu içinde yer alan köşklerde kahvaltı edebilir, piknik yapabilir, doğanın renkleri ve kokularıyla mutluluk sarhoşu olabilirsiniz. 

 

Holimax sitesinde İstanbul’da keyifli bir hafta sonu için derlenen varış noktalarını inceleyebilir ve kalacağınız İstanbul otelinde hızlıca rezervasyon yaptırarak gönlünüzce bir tatil geçirebilirsiniz.

Ayrıca İstanbul’un yaşam arşivini elinde bulunduran müzeleri de dolaşabilir ve keyifli vakit geçirebilirsiniz.