Görülmeye Değer Pamukkale’nin Doğal Güzellikleri

Denizli iline bağlı Pamukkale, tarihi yapıları, antik kentleri ve doğal güzellikleri ile dikkat çeker. Pamukkale’de gezilecek yerler arasında görülmeye değer birçok doğal alan bulunur. 

Aynı zamanda Pamukkale travertenleri ile öne çıkan popüler bir turizm merkezidir. Her yıl binlerce yerli, yabancı turistin akın ettiği bu büyüleyici travertenler UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alır. 

Pamukkale’nin doğal güzellikleri arasında Pamukkale Travertenleri, Karahayıt Kırmızı Suyu ve Kaplıcaları, Antik Yüzme Havuzu (Kleopatra Havuzu) gibi görülmeye değer pek çok doğal alan bulunur. 

pamukkale travertenleri gorsel

Pamukkale Travertenleri

Pamukkale Travertenleri, Denizli’nin Pamukkale ilçesinde yer alır. İlçe merkezine 17 km uzaklıkta bulunur. İrili ufaklı birçok havuzdan oluşan Pamukkale travertenleri jeolojik olaylar sonucu meydana gelen çökme ile oluşan kayalıklardır. 

36 derece sıcaklığa sahip 17 adet sıcak su alanı içeren şifa kaynağı Pamukkale travertenleri kat kat ve bembeyaz bir görünümdedir. Çeşitli hastalıklara ve özellikle romatizmaya iyi geldiği belirtilen bu şifalı suya girmek isteyen binlerce yerli, yabancı turist bu doğal bölgeye akın etmektedir. Girişi ücretli olan travertenler yılın her mevsimi ve her günü açıktır. 

pamukkale natural park gorsel

Pamukkale Natural Park

Pamukkale Natural Park, Denizli ilinin Pamukkale ilçesinde yer alır. İlçe merkezine 14 km uzaklıkta bulunur. 

Pamukkale travertenlerinin girişinde yer alan park içerisinde 2 adet yapay gölet, 2 adet yüzme havuzu, 1 adet çocuk yüzme havuzu ve çamur banyosu için özel bir alan yer alır. Havuz içerisinde kullanılan sular Pamukkale’den gelen termal, şifalı sulardır. 

Şifalı havuzların yanı sıra özel yapılan çamur banyoları yerli, yabancı turistlerin yoğun ilgisini çeker. Gündüz ve akşam farklı bir güzelliğe bürünen natural park içerisinde pek çok kafe ve restoran yer alır. 

antik havuz denizli gorsel

Antik (Kleopatra) Yüzme Havuzu

Antik (Kleopatra) Yüzme Havuzu, Pamukkale Travertenlerinde bulunan Hierapolis Antik Kenti içerisinde yer alır. Pamukkale merkeze 17 km uzaklıkta bulunur. 

MS 7. yüzyılda meydana gelen büyük deprem sonucu antik kentin orta yerinde büyük bir çukur oluşur ve bu çukurlar arasında termal sular yayılır. Deprem sonrası oluşan bu alana Antik (Kleopatra) Havuzu adı verilir. 

Termal sulardan beslenen havuzun çeşitli hastalıklara iyi geldiği söylenir. Antik havuza Kleopatra denilmesinin nedeni ünlü Mısır kraliçesi Kleopatra’nın güzelliğine güzellik katmak için bu havuzu ziyaret ettiği yönünde söylenen rivayetlerdir. 

karahayit gorsel

Karahayıt Kırmızı Suyu ve Kaplıcaları

Karahayıt Kırmızı Suyu ve Kaplıcaları, Denizli’nin Karahayıt mevkiinde yer alır. Pamukkale merkeze 20 km uzaklıkta bulunur. 

Bölgeye özgü kırmızı renkli termal su çıkaran Karahayıt Kaplıcası mineral kaynağı yönünden oldukça zengindir. Özellikle demir minerali ile kırmızı rengini alan su romatizma, kireçlenme gibi çeşitli hastalıklara iyi geldiği de söylenmektedir. Eşsiz doğa fotoğraflarının çekildiği yılın her mevsimi ziyaret edilebilen kaplıcalara giriş ücretlidir.

zeytin yaylasi denizli gorsel

Zeytin Yaylası

Zeytin Yaylası, Pamukkale ilçesinin Zeytinköy mevkiinde yer alır. İlçe merkezine 29 km uzaklıkta bulunur. 

Doğa Koruma Alanı olarak hizmet veren Zeytin Yaylası, genellikle yaz aylarında ziyaret edilir. Bozulmamış doğal yapısıyla geniş ve düz bir alana sahiptir. 

Doğa ile iç içe yer alan yayla içerisinde yürüyüş ve koşu parkurları, piknik ve kamp alanları yer alır. Girişi ücretsiz olan yayla içerisinde herhangi bir tesis yer almamaktadır. 

Travertenleri, antik kentleri ve doğal alanları ile turistik bölge Pamukkale’yi yakından keşfetmeye ne dersiniz? Pamukkale çevresinde konaklayabileceğiniz lüks termal oteller arasından seçiminizi Holimax sitesinde yer alan Denizli otelleri arasından yapabilir, bütün bir yılın yorgunluğunu atarak huzurlu anlar geçirebilirsiniz. 

 

Yorum Yazın