Denizli ili, Ege bölgesi ve Akdeniz bölge sınırındaki iki bölgeyi bağlayan bir geçiş noktası özelliği taşır. Bu bölge hem Türkiye hem de dünyada Pamukkale Travertenleri ile tanınmaktadır. 

Bir doğa harikası olan Pamukkale Travertenleri, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunur. Ulaşımda sunduğu kolaylığın yanı sıra konaklama alanındaki çeşitlilik sıkça rağbet gören bir bölge olmasının nedenlerinden sadece bazılarıdır. 

Pamukkale bölgesi, travertenlerinin yanında kaplıca ve antik kentleri ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Masalsı bir bölge olan Pamukkale, kalabalık ve beton şehir yapılarından sonra bozulmayan doğal görünümüyle beraber insana huzur veren bir yapısı vardır. 

Organik oluşum sürecine sahip olan Pamukkale Travertenleri gezi turunda çıplak ayakla eşsiz bir deneyim elde ediyorsunuz. İrili ufaklı pek çok havuzun yer aldığı bu alanda suların şifalı etkisi olduğu öne sürülür. Gezintiniz esnasında havuzlara girmeniz serbest bırakılmıştır. Gönlünüzce bu bölgeyi deneyimleyebilirsiniz. 

Pamukkale Travertenleri oluşum süreci hakkında net bir bilgi yer almıyor. Paylaşılan bilgiler kapsamında kimyasal reaksiyon ve olaylar sonucunda ortaya çıkan çökeltiler olarak ifade edilir. Adeta bir sanatçının elinden çıkmışcasına eşsiz bir görsellikte yer alan bu bölgeyi mutlaka görmenizi tavsiye ederiz. 

Pamukkale’de Nerede Kalınır?

Termal su kaynakları açısından zengin özelliklere sahip olan Pamukkale ilçesi, farklı sıcaklıklara sahip olan pek çok su kaynağı yer alır. Jeolojik oluşumlarının bölgeye kattığı ayrıcalıklar çok fazladır. Bölgede yer alan su kaynaklarının ısısı 100-35 derece arasında ölçülmektedir. 

17 adet su kaynağının hepsinde yüksek sıcaklıkla beraber şifa verdiğine de inanılmaktadır. Pamukkale Travertenlerini besleyen sularda bu kaynaklardır. Çok eski zamanlardan bu yana bu kaynak sularının kullanımda olduğu bilinmektedir. Yüzyıllar geçmesine rağmen tükenmeyen bu kaynakların varoluşu insanı hayrete düşürüyor. 

Pamukkale Travertenleri seyahatiniz için pek çok otel seçeneğine Holimax sitesi üzerinden erişim sağlayabilirsiniz. Bu tarihi bölge misafirlerini cezbeden güzellikleriyle beraber konaklama seçenekleriyle de geniş bir yelpaze sunar. 

Pamukkale bölgesinde oda kahvaltı, yarım pansiyon ve sadece oda konseptleri de yer alır. Denizli otelleri ziyaretçilerini memnun eden uygun fiyat politikası ile Holimax’te. 

Gezi rotasına konfor ve farklılık katmak isteyen ziyaretçiler Holimax’ın sunduğu otel seçenekleri ile hayallerinin ötesinde bir tatile kavuşabilir. Birbirinden farklı otelleriyle yerli ve yabancılara bölgenin kültürel ve tarihi atmosferi en iyi şekilde sunulmaktadır. 

Ulaşım

Pamukkale, Denizli merkeze olan yakınlığı ile de bilinir. İl merkezinden Pamukkale Travertenlerine minibüsleriyle kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Özellikle yaz sezonu dönemlerinde her 30 dakikada bir araç hareketi bulunur. 

Şayet özel aracınız ile bu bölgeyi ziyaret etmek isterseniz Denizli şehir merkezinden Ankara Bulvarı yoluna çıkmanız gerekiyor. Bulvara Develi yolu boyunca ilerleme kaydedebilirsiniz. Bu yol yaklaşık 18-20 km sonrasında sizleri Pamukkale Travertenlerine ulaştıracaktır. 

Pamukkale Travertenleri giriş ücreti, müze kartı olanlardan alınmıyor. Müze kartı olmayanlar için girişte yer alan gişelerden bilet satın almanız gerekmektedir. 

Pamukkale Hierapolis Antik Kenti Keşfedin

Eşsiz görsel şölen sunan Pamukkale Travertenleri sonrasında antik kente doğru yönelebilirsiniz. Hierapolis Antik Kenti, Frigyalılar Dönemi’nde kurulan bir bölgedir. Bu şehir yapılanması arka arkaya yaşamış olduğu depremlerin etkisiyle yerle bir olmuş. Sonrasından yeniden bir yapılanma yaşayarak Roma mimari hakimiyetine kavuşmuş. Bu bölgenin M.Ö. 3. yüzyılda kurulduğu bilinmektedir. 

Geniş bir alana sahip olan bu antik kent, heybetli kapısı ile ziyaretçilerini karşılıyor. Geçen süreye meydan okuyan bu bölgede yaşanılan depremin etkilerini görmek mümkün. 

Holimax üzerinden otel rezervasyonu yapabilir, Traverten diyarı Pamukkale’yi keşfedebilirsiniz. Özel fiyat politikasının yanı sıra tüm konsept içeriklerde size ve bütçenize uygun otel seçeneklerini görüntüleyebilirsiniz.