En Güzel Datça Koyları ve Plajları

Ege Bölgesi’nde bulunan Muğla iline bağlı Datça, tarihi ve doğal güzellikleri, sıcak iklimi, masmavi denizi, gözalıcı koyları ve plajları ile sakin ve doğa ile iç içe bir tatil merkezidir. Türkiye’nin en güzel koylarının yer aldığı Datça, gürültüden uzak sakin bir tatil geçirmek isteyenlerin uğrak noktasıdır. Datça Yarımadası boyunca sıralanan mavi ve yeşil tonlarının bir arada olduğu Datça koyları ve plajları berrak, masmavi denizi ve rüzgarlı havası ile dalış ve sörf aktivitelerine ev sahipliği yapar. 

bencik koyu

Bencik Koyu 

Bencik Koyu, Datça Yarımadası’nın Hisarönü sınırları içerisinde yer alır. Hisarönü ve Gökova Körfezi’nin ortasında konumlanan koy tekne turlarının ve yatların uğrak noktaları arasındadır. 

Sert rüzgarlara karşı korunaklı sakin bir yer olan koyun denizi oldukça berraktır. Koyun üzerinde kum ve iri taşlı karışımı küçük bir plaj alanı yer alır. Yemyeşil ormanlarla çevrili Bencik Koyu’nun yakınlarında konaklama tesisleri ve kamp alanları yer alır. 

karaincir gorsel

Karaincir Koyu ve Plajı 

İnce kumlu plajı ile dikkat çeken Karaincir Koyu, Datça’nın Aktur mevkiinde yer alır. Rüzgar almayan bir konumda bulunan Karaincir Koyu ve Plajı cam berraklığında sığ ve dalgasız bir denize sahiptir. Girişi ücretsiz olan plaj mavi bayraklı plaj olarak hizmet verir. Plaj içerisinde tuvalet, duş yerleri, soyunma kabini, şezlong, şemsiye kiralama hizmeti, restoran ve kafe işletmeleri yer alır. 

datca kargi koyu

Kargı Koyu

Kargı Koyu, Datça merkeze 3 km uzaklıkta bulunur. Akvaryumu andıran masmavi denizi ve plajları ile Datça’nın popüler koyları arasında yer alır. Etrafı dağlarla çevrili rüzgara karşı korunaklı koyun denizi sakin ve ılıktır. Yaz aylarında oldukça kalabalık olan koyun çevresinde doğa yürüyüşü parkurları, kafe, restoran işletmeleri ve konaklama imkanı yer alır. 

hayitbuku koyu

Hayıtbükü Koyu ve Plajı 

Hayıtbükü Koyu, Datça’nın Mesudiye Köyü’nde yer alır. Datça merkeze 19 km uzaklıkta bulunur. Rüzgara karşı korunaklı, küçük bir liman olan koyun denizi temiz, sığ ve dalgasızdır. Yemyeşil dağlarla çevrili, turkuaz renkli denize ve tertemiz kumsala sahip koy sakin bir tatil için ideal koylar arasında yer alır. Yeşille mavinin buluştuğu koy üzerinde konumlanan girişi ücretsiz Hayıtbükü Plajı’nın içerisinde duş, tuvalet yerleri, soyunma kabini, restoran ve kafeterya yer alır. 

aktur halk plaji

Aktur Plajları

Datça merkeze 30 km uzaklıkta konumlanan Aktur Plajları mavi bayrak statüsüne sahiptir. Aktur Koyu ve plajları tekne turları ve mavi turla yolculuk yapanların demir attığı yerlerden biridir.  

Mavi bayraklı kum ve taş karışımı plajları cam berraklığında tertemiz, ılık bir denize sahiptir. Yeşille mavinin buluştuğu bu cennet koy doğa ile iç içe bir tatil geçirmek isteyenlerin tercih ettiği yerler arasındadır. Girişi ücretsiz olan plajların içerisinde duş, tuvalet yerleri, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye kiralama hizmeti, büfe ve kafeteryalar yer alır. 

palamutbuku gorsel

Palamutbükü Koyu ve Plajı

Palamutbükü Plajı, Muğla’nın Datça ilçesinde yer alır. İlçe merkezine 25 km uzaklıkta konumlanır. Tekne turlarının duraklama noktası olan Palamutbükü Koyu, Datça’nın en güzel koyları arasında bulunur. Koyun plajı çakıl taşları ile kaplıdır. Datça’nın en uzun sahillerinden biri olan Palamutbükü Plajı’nın denizi berrak, temiz ve soğuktur. Sakin olan bir yer olan koyun çevresinde restoran, kafe işletmeleri ve konaklama imkanları yer alır. 

Datça’nın eşsiz doğasında yer alan birbirinden güzel koy ve plajlarda masmavi denizin keyfini çıkarmak ve dinlendirici bir konaklama deneyimi yaşamak için Holimax’te yer alan Datça otelleri arasından talebinize uygun seçimler yapabilirsiniz. 

Yorum Yazın