Hem yeni yerler keşfedeceğiniz hem de muazzam fotoğraflar çekebileceğiniz bir tatil yapmak ister misiniz?  O zaman; fotoğraf çekmeye bayılanlar, influencerlar;  Instagram akışınızı renklendirecek, sizlere unutulmaz anılar bırakacak bir Datça gezisi hayal edin.                 Datça çiçeklerEge’nin büyülü cenneti Datça’ya hoş geldiniz! Datça’nın her zaman farklı ve inanılmaz etkileyici bir enerjisi olduğunu düşünüyoruz. Gezip keşfedilecek birçok mekanları, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel yapıları, bakir koyları ve berrak deniziyle Datça, sizlere yaşadığınızı hissettirecek. Fotoğraf severler, influencerlar, albümlerini renklendirmek isteyenler de bu tatilde çok mutlu olacak! Çünkü Datça’nın bomboş sokakları bile fotoğraf çekmeniz için apayrı güzellikte alanlar! 

Herkesi hayran bırakacak fotoğraflar çıkarmanız için sizlere Datça’nın en güzel lokasyonlarını sıraladık.

Datça Limanı

Akşamları ayrı, gündüz ayrı güzellikteki manzarayı gözler önüne seren Datça limanı; muazzam  fotoğraflar çekebileceğiniz ilk lokasyon. Akşamları ay ışığı eşliğinde, harika vakit geçirirken denizin kokusunu da içinize çekip tazeleneceksiniz. Datça’nın ruhunu iliklerinize kadar hissedeceğiniz Datça Limanında, birbirinden güzel lokantalar, eğlence merkezleri, hediyelik eşya satan dükkanlar da bulunuyor. 

Datça liman

Ayrıca liman çevresindeki her mekanın ve her sokağın ayrı bir havasının olduğunu söylemek abartı olmaz, bu yüzden her yer sizin için fotoğraf çekim alanı! Bu limanda çektiğiniz fotoğrafların ayrı bir büyüsü olacağına eminiz!

Eski Datça

eski datça

Datça merkeze 3 km uzaklıkta bulunan Eski Datça, fotoğraf severler için harika bir konum. Etrafı saran begonvil kokuları eşliğinde Eski Datça’nın taştan sokaklarından geçerek rengarenk evlerini keyifle gezip muhteşem kareler çıkaracağınıza eminiz. 

Datça çiçekli yol

Otantik ve mistik enerjisiyle kendinizi adeta bir masalın içindeymiş gibi hissedeceksiniz. Rüya gibi sokaklarında herkesin hayran kalacağı fotoğraf kareleri yakalayacaksınız. Profiliniz, albüm kutunuz eski datça sokakları gibi renklenecek!    

Knidos Antik Kenti

Knidos antik kenti

Bir yanı Akdeniz bir yanı Ege… Doğanın güzelliğinin ve tarihin özgün dokusunun iç içe geçtiği bir antik kent. Hem tarihi bir gezintiye çıkayım hem lezzetli yemeklerle midemi şenlendireyim üstüne bir de herkesi hayran bırakacak fotoğraflarım olsun diyorsanız Datça’da Knidos Antik Kentini ziyaret etmeyi unutmayın. 

Datça gün batımı

Yalnız buraya gün batımında gitmenizi tavsiye ederiz. Çünkü; gün batımı ve masmavi denizin birleşimiyle inanılmaz güzellikte manzaralara şahit olacaksınız. Antik kentin biraz dışında kalan Knidos Fenerini de görmeyi unutmayın! 

Ek olarak; kente giriş ücretlidir, ve bu ücret 17-18 TL arasındadır.

Palamutbükü

Palamut bükü

Palamutbükü, şehir merkezine 25 km uzaklıkta bulunuyor. Üç güzeller diye adlandırılan koyların sonuncusu ve uzaklığı en fazla olan yerdir. Büyüleyici denizinin yanında ünlü deniz feneri de Palamutbükün’de yer alıyor. Sahil yolu boyunca; birbirinden renkli çay bahçeleri, restoranlar, balık evleri ve Datça’nın ruhunu yansıtan farklı konseptlerde birçok kafe bulunuyor. Fotoğraflarınızı çekebilmeniz için manzaranın yanı sıra sahil boyunda bulunan kafelerden birine gidip harika kareler yakalayabilirsiniz. Biriktirdiğiniz anılara baktıkça Datça’nın verdiği enerjiyi tekrar tekrar hissedeceksiniz. 

Doğayla kendisini bütünleştirmiş denizi ve sokakların verdiği salaşlıkla gününüz muhteşem geçecek. 

Bonus: Datça’nın Leziz Tatlarını Denemeden Gitmeyin!

datca lezzetleri

Datça’nın meşhur; bademli incir tatlısını, kabak çiçeği dolmasını, bademli kurabiyelerini, köftelerini kısacası bademli olan her lezzetini tatmanızı öneririz. Gelmişken bir de Datça’nın meşhur gazozundan içmeyi de unutmayın. Datça’nın karşı konulmaz tatları; bal, badem ve incire de bavulunuzda mutlaka  yer ayırın!

Yorum Yazın