Dünya’nın en eski yerleşim yerleri arasında bulunan Muğla sahip olduğu benzersiz doğal güzellikleri ve mavinin her tonunun yer aldığı denizi sebebi ile binlerce yıldır pek çok medeniyet ve kültüre ev sahipliği yapmıştır. Yaz turizminin en popüler destinasyonları arasında yer alan bu ilin en çok sevilen tatil beldeleri arasında Akyaka yer alır. 

Hem yerel hem de uluslararası turistler tarafından oldukça rağbet gören Akyaka deniz turizmi için ideal olduğu kadar kültür ve spor turizmi ve gastronomi tutkunları için de oldukça cezbedicidir. Akyaka’yı ilk defa ziyaret etmek ancak nereden başlayacağını bilemeyen veya daha önce ziyaret etmiş ancak yeni noktalar keşfetmek isteyen okurlar için hazırlanan bu yazı rehber niteliği taşır. Şimdiden keyifli okumalar dileriz! 

akyakanin masvami sulari

Akyaka’nın El Değmemiş Masmavi Suları

Havalimanına oldukça uygun bir konumda olan Akyaka başta İstanbul ve İzmir olmak üzere Türkiye’nin çeşitli noktalarından keşfe gelen turistler için oldukça kolay bir konumda yer alır. Hem yöre halkı hem de müzisyen ve sanatçı gibi ünlü pek çok ünlü kişinin tercih ettiği Akyaka sahip olduğu bakir plajları ile her sene yüzlerce ziyaretçisini büyülemeye devam eder. 

akyaka halk plaji

Yeşilin ve mavinin muhteşem bir uyum yakaladığı Akyaka Halk Plajı bölgenin en çok ilgi gören sahilleri arasında yer alır. Akyaka Orman Kampı ve Azmak Nehri arası konumlanmış olan bu muhteşem sahil hem yürüyüş tutkunları hem de kamp severler için fazlası ile idealdir. 

El değmemiş yapısı, cam görünümü ile ziyaretçilerinin başını döndüren Çınar Plajı etkileyiciliği sebebi ile pek çok turizm dergisinin ilgi odağı olmuş durumda. Hem tekne turu yapabileceğiniz hem de sahilinde dinlenebileceğiniz bu muhteşem plaja ulaşım oldukça kolaydır. 

Holimax  güvencesi ile Akyaka’da yer alan denize sıfır otellere rezervasyon yaptırabilirsiniz.

akyaka mutlaka denemeniz gereken

Akyaka’da Mutlaka Denemeniz Gereken Lezzetler

Güne Hayıtlı Plajı veya Turnalı Boncuk Plajı’nda kulaç açıp güneşlenerek başladıktan sonra soluğu beldenin en iddialı restoranlarında alabilirsiniz. Yörenin sebzeleri ile özel olarak hazırlanan yöresel lezzetleri denemek için oldukça ideal olan bu restoranlar Türkiye’nin başka noktalarında bulamayacağınız lezzetleri ayağınıza getirir. 

Deniz ürünlerinden vazgeçemeyen için onlarca altın niteliği taşıyan Akyaka restoranları, Ege Denizi ve Azmak Nehrinde bulunan balıklar ile yapılan en taze yemekleri müşterilerine sunar. İzmarit, kalkan, karides, ahtapot ve kalamar gibi onlarca deniz ürününü yöreden toplanan taze otlar ve enfes baharatlarla servis edilmiş halde tadabilirsiniz. 

Adını bulunduğu bölgeden alan Ege salatası beldenin en popüler tarifleri arasında yer alır. Dereotu, yeşil soğan, maydanoz ve bezelye gibi hafif lezzetler ile hazırlanan bu salata özellikle yaz sıcaklarında bitki ağırlıklı beslenmek isteyenler için ideal.

akyaka orman kampi

Akyaka’da Kesinlikle Keşfetmeniz Gereken Tarihi ve Doğal Güzellikler

Yaz turizminin sportif aktiviteler ile birleştiği Akyaka Orman Kampı özellikle tatil sırasında da hareketli kalmak isteyen ziyaretçiler arasında oldukça popüler. İnsanın doğayla buluşmasına olanak sağlayan bu muhteşem kamp içerisinde yer alan otantik bungalov evler, plajlar ve saklı koylar ile pek çok ziyaretçinin nefesini keser. Saklı noktaları keşfetmek haz alan okurlar 72 Merdiven Koyu’nu oldukça ilgi çekici bulabilir. 

akyaka maden iskelesi

Tekne turu yaparak bölgeye yakın doğal güzellikleri ziyaret etmek isteyen okurlar tekne turları için Maden İskelesi’ne gitmeyi faydalı bulabilir. 8-10 kişilik turlara katılarak gezinin tadını çıkarabileceğiniz gibi dilerseniz yalnızca sizler için hazırlanan turları da düşünebilirsiniz.

Beldenin bir başka ilgi çekici noktasını ise Akyaka Kaya Mezarları oluşturur. Giriş için herhangi bir ücret ödemenize gerek bulunmayan bu antik mezarlığa ulaşım oldukça kolaydır. Holimax’in kullanıcılarına sunduğu üstün kalite ve uygun fiyat garantisi ise denize sıfır, her şey dahil veya ultra her şey dahil onlarca otele taksit imkanı ile rezervasyon yaptırabilirsiniz. Akyaka sizleri bekliyor!

Yorum Yazın