Ayvacık ilçesinin Behramkale köyünde yer alan Assos, masmavi denizi, antik kalıntıları, eşsiz doğası, sessiz ve sakin koyları ile Çanakkale’nin en güzel tatil yerlerinden biridir. Assos koyları, denize girebileceğiniz en sakin ve keyifli koylar arasında yer alır. 

Yaz aylarında deniz sonu haziranda başlar, eylül ayının ortalarına kadar devam eder. Assos koyları ve plajları Ege’nin en soğuk denizine sahiptir ve çoğu taşlıktır. 

İşte Assos ve çevresinde denize girebileceğiniz koylar:

assos antik liman plaji

Assos Antik Liman Plajı

Assos’un en turistik noktası olan Antik Liman oldukça minik ve etkileyici bir yerdir. Denizi cam gibi berraktır. Merkezde yer alan koy genel olarak kalabalıktır. Konaklama ve restoranların yaygın olduğu liman çevresinde ücretli ve ücretsiz plajlar yer alır. 

Tesislerin önünde yer alan iskelelerden atlayarak veya merdivenleri kullanarak denize kolaylıkla girebilirsiniz. Denizi taşlı olduğu için yanınıza deniz ayakkabısı almanız tavsiye edilir. 

kadirga koyu

Kadırga Koyu

Assos’un güneyinde bulunan Kadırga Koyu Assos merkeze 2 km mesafede yer alır. Doğayla iç içe olan koyun plajı geniş, upuzun ve taşlıdır. Koyun plajı her yıl mavi bayrak statüsünde yer alır. 

Tepede bulunan zeytin ağaçlarına karşı yüzebileceğiniz bu sakin koyun denizi tertemiz ve berraktır. Plaja giriş ücretsizdir ve çevresinde çok sayıda tesis yer alır. 

canakkale sivrice koyu

Sivrice Koyu

Sivrice Koyu, Assos-Babakale arasında kalan Bektaş köyü içerisinde yer alır. Assos merkeze 12 km uzaklıktadır. Midilli Adası’na bakan manzarasıyla oldukça sakin ve salaş bir koydur.

Çevresinde pansiyonlar, restoran ve kafe işletmeleri yer alır. Sivrice Koyu’nun içerisinde yer alan plaj, dar bir kumsala ve cam berraklığında serin bir denize sahiptir. 

sokakagzi koyu

Sokakağzı Koyu

Uzun yıllar bakir olan Sokakağzı, son yıllarda popüler bir yer haline geldi. Assos’a 15 km uzaklıkla bulunan Sokakağzı Koyu, Sivrice Koyu’nun hemen karşısında yer alır. 

Kafa dinlemelik sakin ve salaş olan koyun plajı geniş, kumlu, denizi dalgasız ve sığdır. Girişi ücretsiz olan koyda sahil boyunca kafe, restoran, butik otel ve kamp alanları yer alır. 

canakkale koruoba koyu

Koruoba Koyu

Assos bölgesinin en bakir koylarından biri olan Koruoba Koyu, Ayvacık ilçesine bağlı Koruoba köyünün sahil kısmında yer alır. Midilli Adası’na bakan manzarasıyla oldukça keyifli bir yer olan bu koyda birkaç işletme, yazlık alanlar, kamp alanları ve otel bulunur. Sessiz ve sakin olan koyun denizi tertemiz, dalgasız ve taşlıktır. 

assos yesil liman koyu

Assos Yeşil Liman Koyu

Assos Yeşil Liman Koyu, Assos-Babakale köyü arasında yer alır. Yemyeşil bir doğaya sahip, etrafında hiçbir işletmenin bulunmadığı bakir bir koydur. 

Kalabalıktan uzak oldukça sakin olan bu koyun çevresinde birkaç yazlık ev bulunur. Geniş bir alana sahip olan bu tertemiz koyun plajı taşlık, turkuaz renkli denizi dalgasız ve tertemizdir. 

assos iskele koyu

İskele Koyu

İskele Koyu, Sivrice Koyu’nun sol tarafında yer alır. Sivrice mevkiinde konumlanan koy oldukça küçük ve sessizdir. Meşe ağaçlarıyla çevrili koyun sahil tarafı diğer koylara göre daha geniştir. 

Sahil boyunca yürüyüş, koşu parkurları, plaj ve birkaç tesis yer alır. Çadır kampı için uygun bir ortam olan İskele Koyu, cam berraklığında bir denize sahiptir. 

assos ve cevresinde konaklama

Assos ve Çevresinde Konaklama

Assos bölgesinde ve yakın konumda yer alan Ayvacık, Küçükkuyu ve Çanakkale merkezde konaklayabileceğiniz birbirinden konforlu ve kaliteli oteller yer alır. Sakin ve huzurlu bir tatilin adresi olan Assos’ta kalabileceğiniz birbirinden güzel oteller mevcuttur. Her bütçeye uygun pek çok alternatifin bulunduğu Assos otelleri seçeneklerini Holimax’te detaylı olarak bulabilir, avantajlı kampanyalardan yararlanabilirsiniz. 

 

Yorum Yazın