Kendine has mimarisi, dar sokakları, taş evleri, rengarenk dokusu ve cıvıl cıvıl atmosferi ile yıldızı özellikle son dönemde iyice parlayan Alaçatı, Türkiye’deki en popüler tatil beldeleri arasında başı çekiyor.

Rüzgar sörfüne elverişli plajlarıyla sörf tutkunlarının da en sadık rotası haline gelen Alaçatı aslında İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı bir mahalledir. Çok sayıda eğlence mekanı ile yaz gecelerinin uğrak noktası olan ve ünlü ünsüz çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan Alaçatı’nın Osmanlı Dönemi’ndeki adı Alacaat idi ve bu dönemde Rumlarla Türklerin bir arada yaşadığı bir yerleşim bölgesiydi.

Zamanla ismi Alaçatı’ya dönüşen bu popüler bölge karakteristik pek çok özelliği ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmuş durumunda. 2010 yılından bu yana düzenlenen Alaçatı Ot Festivali’ne de ev sahipliği yapan Alaçatı gece hayatı, özgün mimarisi, yüksek enerjisi ve cazibesiyle tatil planları yapılırken ilk akla gelen adreslerden de biri aynı zamanda.

Siz de Alaçatı’nın çekim gücüne kapılanlardansanız Holimax sitesindeki Çeşme Otelleri kategorisine göz atarak size en uygun otelden rezervasyon yaptırabilirsiniz. Çeşme Alaçatı arası mesafe 9 kilometre olup ortalama 17 dakika sürmektedir. İzmir Alaçatı arası mesafe ise 75 kilometredir ve ortalama 1 saatte ulaşım sağlanabilir.

alacati hakkinda bilinmesi gerek

Alaçatı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Alaçatı hava durumu denildiğinde akla elbette rüzgar gelmektedir. Kavurucu Akdeniz sıcağından pek hoşlanmayanlar için rüzgar esintisinin yoğun olduğu Alaçatı çok ideal bir adres olarak nitelendirilebilir.

Deniz suyu da Akdeniz’deki tatil beldelerine göre daha serin olan Alaçatı, sakinlikten ziyade kalabalıktan hoşlanan ve hareketli eğlence hayatını sevenler için nokta atışı bir seçenek olacaktır.

Alaçatı’da Nereleri Görmelisiniz?

alacati sokaklari

Alaçatı Sokakları

Alaçatı sokakları film platosunu andıran yapısıyla burada en detaylı görmeniz gereken yerdir aslında. Arnavut kaldırımlı ve yılankavi sokakları, renk renk kapıları ve daha çok mavi ve beyaz tonlarının ağır bastığı renkleriyle insana adeta yaşam enerjisi aşılıyor.

Duvarları sarıp sarmalayan begonviller de işin cabası. Salaş kafelerde serin içeceklerinizi yudumlayarak, ev yapımı yemekler ve özellikle zeytinyağlılarla karnınızı doyurarak, daracık taş sokakların altını üstüne getirerek harika saatler geçirebilirsiniz.

alacati kemalpasa caddesi

Kemalpaşa Caddesi

Alaçatı’nın en ünlü caddesi olan Kemalpaşa Caddesi aslında trafiğe kapatılmış dar bir sokaktan ibaret. Zemini Arnavut kaldırımı ile döşeli bu caddede sağlı sollu restoran, bar, dükkan, mağaza ve taş evler sıralanmış durumda.

Caddede ayrıca harika fotoğraflar çekebileceğiniz pek çok elverişli açı mevcut. Yaz mevsiminin en yoğun sezonunda Alaçatı’ya gidecekseniz özellikle geceleri iğne atılsa yere düşmeyecek bir kalabalık sizi bekliyor demektir.

Eğer akşam yemeğinizi bu caddede yiyecekseniz gündüz saatlerinde ya da bir gün öncesinden rezervasyon yaptırmanız işinizi kolaylaştıracaktır.

alacati hacimemis sokagi

Hacımemiş Mahallesi

Alaçatı’nın en popüler mahallesi olarak bilinen Hacımemiş Mahallesi kendine has tarzıyla beğeni topluyor. Yeni nesil meyhaneleri, konsept restoranları, tasarım ürünü hediyelik eşyalarıyla nevi şahsına münhasır deyimini sonuna kadar hak eden bir mahalle.

Hacımemiş Mahallesi’ni antikacılar, moda tasarım dükkanları, butikler, kahve dükkanları, dondurmacılar ve elbette eğlence mekanlarıyla son derece özgün bir platform olarak da özetleyebiliriz.

alacati yer degirmenleri

Alaçatı Yel Değirmenleri

Alaçatı demek rüzgar demekse burayı yel değirmensiz düşünmek olmaz elbette. Eskiden buğday öğütmek için kullanılan yöredeki yel değirmenleri Alaçatı’nın simgesi olmuş durumda. 4 adet yel değirmenini mutlaka görmelisiniz.

Özellikle gün batımında ziyaret ettiğinizde harika fotoğraflar ortaya çıkacağını da şimdiden belirtelim.

alacati port

Alaçatı Port

Alaçatı Marina olarak da bilinen Alaçatı Port, aslında marina ile site karışımı modern bir mekan. Önlerine tekne park edilmiş evlerin de yer aldığı Alaçatı Port hayranlık uyandıran tasarımı ile Alaçatı’ya renk katıyor.

Alaçatı’nın taş evlerinin yer aldığı sokakları da içine alan bölgede meyhaneler ve balık restoranlarında damak zevkinizin de hatırını sorabilirsiniz. Hareketli bir gece hayatı olan Alaçatı Port’taki gece kulüplerinde eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz.

Bunların dışında Pazaryeri Camii (Ayios Konstantinos Kilisesi), Ilıca Plajı, Kleopatra Koyu, Delikli Koy, Alaçatı Beach Kulüpleri, antikacılar çarşısı ve Alaçatı pazarını da gezebilirsiniz.

Yorum Yazın