Türkiye tatili çok geniş bir yelpazede yer alıyor. Gurme tatili, yayla tatili, termal tatil, spor tatili, yaz tatili, kış tatili, bahar tatili, sonbahar tatili gibi birçok alanda tatil yapmak için gerekli olan tüm şeylere sahiptir. Ülkemiz 4 mevsimi yaşadığından ve taşı toprağı altın olan bölgelerimizde mevsime göre gidilebilecek yer sayısı çok fazladır. Türkiye’nin geçmiş zamanlardan kalma kıymetli eserleri, birbirinden güzel yayla, koy, dağ, şelale gibi hem doğal güzellik hem tarihi güzellik barındırdığından tatil için çokça tercih edilen bir ülke olarak bilinir. Bu kadar çok alternatif arasından adrenalin dolu ve heyecanlı tatil aktiviteleri arıyorsanız yazdığımız yerler tam size göre.

Trekking

1. Trekking – Yürüyerek Görülmesi Gereken Yerler- Likya Yolu

Buram buram tarih kokan Likya Yolu Muğla’nın Fethiye ilçesinden Akdeniz’e kadar uzanır. Bu yol 3 bin yıllık geçmişi ile 509 kilometrelik bir uzunluğa sahiptir. Dünyanın en uzun yollarından biri olarak bilinen bu rotada 18 Likya kentinden geçeceksiniz. Bu antik kentlerden bir kaçı Kabak Koyu, Demre, Adrasan ve Patara gibi muhteşem güzelliğe sahip yerler 18 kentten sadece birkaçı. Likya yolu hem doğayla iç içe olmanızı sağlayacak hem de yürümenize değecek güzelliğe sahiptir. Ayrıca şuna da değinelim, Adrasan’a kadar yürüdüyseniz ve yogaya ilgili iseniz, oradaki yoga gruplarına katılmanız size çok iyi gelecektir.

Ruzgar nereye siz oraya

2. Rüzgâr Nereye Siz Oraya – Kitesurf- Akyaka

Kitesurf tutkunlarının adresi genellikle Muğla’nın Akyaka Gökova bölgesidir. Kitesurf yani uçurtma sörfü, rüzgâr gücünün çekmesiyle board üzerinde yapılan adrenalin dolu bir spordur. Uçurtma sörfüne yeni başlayanlar için uzman eğitimcilerin veya okulların verdiği kurslarda eğitim alabilir ve sizlerde bu heyecanlı sporu yaparak çok değişik bir deneyim yaşayabilirsiniz. Kitesurf hakkında, öyle tutkulu ve heyecanlı bir spor ki bağımlılık yapabilir denilmektedir.

Gokyuzune dalmak hic bu kadar gercek olmamisti

3. Gökyüzüne Dalmak Hiç Bu Kadar Gerçek Olmamıştı- Skydive- Efes Antik Kenti

Efes’te Skydiving yapmanın en iyi avantajı, bu atlayış için dha önceden eğitim olmanız ya a bir belgeye sahip olmanız gerekmiyor. İhtiyacınız olan tek şey biraz cesaret. Atlamaya karar verdiğiniz zaman firmayla konuşup gün ve planlamayı belirleyebilirsiniz. Satın aldığınız paketin tandem pilotu ile on beş dakikalık bir eğitim sonrasında pilotla beraber 4000 metre yükseklikteki uçaktan atlayabilirsiniz. Atlama sonrası 45 saniyelik düşüşten sonra açılan çift kişilik paraşüt ile Efes Antik Keti üzerinde süzülüp harika manzara keyfini çıkarabilirsiniz. Emin olun yere indiğinizde bu aktiviteyi yaptığınız için asla pişman olmayacaksınız.

Tirmanis kackarlar

4. Doğanın İçinde Kaybolun -Tırmanış- Kaçkarlar

Kaçkarlar, tırmanış esnasında kamp yapılan yerleri ve tırmanış rotaları ile oldukça meşhurdur.  Türkiye’nin en güzel kamplı tırmanış rotalarından biri olan Kaçkarlar, her adımda başka güzelliği yeşili, mavisi, dereleri, gölleri ve eşsiz manzarası ile insanı büyülüyor.  Bulutların üzerinde bir yürüyüş, yaban hayatı yaşayarak geçireceğiniz günler ve heyecan dolu anı defterinize yazdığınız bir deneyim olur.

Dag tirmanisi agri dagi

5. Heyecan Zirvede! Dağ Tırmanışı- Ağrı Dağı

Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı zirvesine yolculuk yaklaşık 6 gece 7 günlük bir plan programla yapılır. Dağın zirvesine dikkatli adımlarla çıkacağınız bu rotada İshakpaşa Sarayı, Doğubayazıt, Ağrı Meteor Çukuru ve Nuh’un Gemisi de tırmanışta görebileceğiniz yerler içerisinden birkaçıdır.  

Heyecan zirvede

Dağ turlarını deneyimli ve tecrübeli ekiplerle yapmanız gerekir.  Tecrübeli ve güvenilir ekiplerle yapacağınız bu tırmanış ile asla unutamayacağınız Ağrı Dağı turu düzenleniyor. Ayrıca tur firmalarının ilgili makamlardan alması gereken izinlerin işlemleri uzun sürmektedir. BU nedenle başlangıç tarihinden en az 1 ay öncesi bir sürede rezervasyon yaptırılması gerekiyor.

Kapadokya balon turu

6. Masallar Diyarı Kapadokya- Balon Turu

En lezzetli şarapların, rengârenk balonların, bembeyaz atların, masalsı peri bacalarının büyülü ve romantik diyarı Kapadokya. Romantizm dolu bir güne Kapadokya’da başlamak oldukça kolay. Kapadokya’nın havası, kokusu, manzarası ve renkleri romantizm tohumlarını ister istemez atılmasına yardımcı oluyor. Gün doğmadan bir balona atlayıp peri bacalarının benzersiz güzelliğini gündoğumu renkleriyle izleyip eşsiz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Balon turu bitiminde bir güzel kahvaltı ve sonrasında safari turuna katılabilir, heyecanınıza heyecan katabilirsiniz.

Rafting coruh nehri

7. Heyecan Dolu Doğal Parkur –  Rafting- Çoruh Nehri

Mayıs ve Haziran ayları arasında Çoruh Nehri ve çevresinde 4-5 günlük kamplı turlarla bu eğlenceli aktivite gerçekleştiriliyor. Çoruh Nehri, yüksek debiye sahip çağlayanların ve yaza doğru Karadeniz dağlarından eriyen karların beslediği Çoruh rafting de zorluk derecesi epey bir yükseliyor. Bu nehirde adrenalin dolu rafting yaparken muhteşem kanyonlardan, bereketli ve dar vadilerden geçiyorsunuz. 

8. Batık Şehir ’in Üzerinde Süzülün- Kekova

Kaş’ın tarihi batık şehri olan Kekova’nın sihirli dünyasına deniz kanosu ile çıkmak ayrıcalıklı bir olay.  Planlanan kano turlarına katılarak bu eşsiz tabiat yolculuğunun her anını unutulmaz kılabilirsiniz. Yüzyıllar önce sular altında kalmış bu yaşanmış antik kentin üzerinde kürek çekmenin büyüleyici etkisine kavuşmak benzersiz bir histir. Ayrıç denizin berraklığından su altındaki tüm şehir kalıntılarını net bir şekilde görebiliyorsunuz. 

Söylemezsem Olmaz Notu: Batık şehirde kano harici cam zeminli teknelerle de ulaşım sağlayabilirsiniz.

Yorum Yazın