Ağzını açık bırakacak ortaçağ kalesi, muhteşem plajlar ve açık hava etkinlikleri için mükemmel dağlar… Bunlar Alanya’da yapılacak şeylerden sadece birkaçı!

Ülkemizin güney sahilindeki bir sahil kasabası olan Alanya, eşsiz bir rahatlama noktası, tarih ve macera karışımı bir tatil seçeneği sunmaktadır. Göz kamaştırıcı Akdeniz ve Toros Dağları arasında sıkışıp Alanya etkileyici şekilde kayalık bir yarımadanın üzerinde oturur. Kum plajlara bakan yüzyıllık kalesi ile mutlaka ziyaret etmenizi öneririz.

Alanya’da ne yapmalı? Yerel manzaraları keşfederek ve olabildiğince çok günlük geziler yaparak geçirmenizi öneririz. Gezilecek yerler konusunda birazdan turları ve etkinlikleri ayrıntılı olarak anlatacağız. Umarız size seyahat planınızda yardımcı olur.

En yakın havaalanı olan Gazipaşa, Alanya’ya yaklaşık 30 dakika uzaklıktadır. Göreceli olarak küçük bir havalimanı olduğundan, İstanbul’dan transfer gerekebilir.

Alternatif olarak, Antalya havaalanına uçmak da mümkündür, ancak daha sonra gitmek için 120 km. servis otobüslerini kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Buda yaklaşık 2 saatlik bir yolculuktur.

Alanya’ya Gidilecek En İyi Zaman Hangisidir?

Alanya, uzun yazlar ve ılıman kışlar ile keyifli bir Akdeniz iklimi sunmaktadır. Alanya, her yıl 310 gün güneş ışığına sahiptir, Haziran ve Temmuz aylarında günde 14 saate kadar güneş ışığı almaktadır. Evet, burada güneşli bir tatil geçirmeniz çok muhtemeldir.

Alanya’yı ziyaret edecek en iyi zaman Haziran-Aralık arası olup, 31 ° C civarında bir sıcaklık bekleyebilirsiniz. Temmuz ve Ağustos ayları oldukça sıcak olabileceğinden Haziran veya Eylül aylarını seçebilirsiniz.

Doğa gezileri düşünüyorsanız ilkbahar ziyaretiniz için harika bir zaman olabilir. İlkbaharda ortalama sıcaklık, geceleri 9 ° C düşükken, 20 ° C civarındadır. Denizde yüzmek mümkün olmayabilir, ancak hala bol miktarda sıcak güneş ışığı vardır. Elbette soğuk deniz seviyorsanız yüzmenizde hiçbir mahsur yoktur.

Alanya herkes için eğlenceli bir aktiviteye sahiptir. Bir gün Kleopatra plajında güneşlenmenin keyfini çıkarabilir ve diğer gün çarpıcı Sapedere kanyonuna maceralı bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Tabii ki, çok daha fazlası var!

Peki, Alanya’da yapılacak en iyi şeyler nelerdir?

Alanya Kalesi ve Kızıl Kule

İkonik Alanya Kalesi kesinlikle Alanya geziniz sırasında mutlaka görülmesi gereken bir yer. Sadece şaşırtıcı 360 derecelik panoramaya katlanmakla kalmaz, aynı zamanda tarihin burada yazıldığını hissedebilirsiniz. Kale 13 yılında inşa edilmiştir. Kalenin kalıntılarını ziyaretiniz bittiğinde, limana doğru yürüyün ve altıgen Kızıl Kule ile tarihi keşiflere devam edin.

Kaleyi ve birkaç yıl sonra oluşturulan yakındaki tersaneyi korumak için 1226’da inşa edilmiştir. Hem Kızıl Kule hem de yakındaki Eski Tersane ziyaret edilmeye gerçekten değer. Bu arada, Alanya Kalesi, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alıyor.

Sapadere Kanyonu

Sapadere gizli bir mücevher ve gerçekten harika. Akan nehir dağları keser ve her iki tarafta dik kireçtaşı duvarlı derin bir kanyon oluşturur. Kanyonda bakımlı ve ormanlık bir geçit var ve ziyaretçilere muazzam doğal güzelliğe ve basamaklı şelalelere ışık tutuyor.

Yol boyunca bir kaç yüzme bölgesi var (merdivenleri aşağıya iniyorsunuz), ancak hangi mevsimde olursa olsun suyun donmaya devam ettiğini unutmamalısınız. Eğer yeterince cesursanız kesinlikle bir dalış yapabilirsiniz.

Yol boyunca muhteşem dağ manzarasına sahip Alanya’dan Sapadere’ye arabayla 40 dakikada ulaşılabilir. Yol biraz dolambaçlı (midenizi hazırlayın!). Düzenli tur yaparak veya bir motosiklet kiralayarak kendi yolunuzda gezinebilirsiniz.

Sörf Yapmaya Ne dersiniz?

Sabah güneşi, inanılmaz ve berrak sular, çarpıcı… Alanya kalesinin ve Kızıl kulenin zemini – etrafında gezinmek için mükemmel bir ortam! Hadi Alanya’da kürek çekmeye…

Bu etkinlikle ilgili harika bir şey, biraz dengenin yanı sıra herhangi bir özel beceriye ihtiyacınız olmamasıdır. Okyanus manzarasının tadını çıkarmak ve bronzlaşmak için bolca vaktiniz var aslında oldukça rahatlatıcı. En uygun vakit sabah saatleri…

Jeep Safari

Bir cip safarisine çıkmak, dağın vahşi doğasının tadını çıkarmak için harika bir seçenek. Yolculuk Alanya’da başlar ve sizi dağların köylerinde birkaç durakla denizin 1200 metre yukarısındaki Toros dağlarına götürür.

Bir macera yaşamak istiyorsanız, geceleri jeep turu yapabilirsiniz.

Yamaç Paraşütü

Alanya inanılmaz derecede fotojenik ve manzarasının keyfini çıkarmanın yamaç paraşütünün dışında bir yolu yok. Gerçekten Alanya’da yapılacak en adrenalin pompalayan şeylerden biridir. Uçuş nispeten uzun, – yaklaşık 20 dakika sürüyor.

Alanya sadece turistik bir yer değil aynı zamanda yaşayan bir kasabadır. Gezmek, Alanya’yı tanımak için harika bir yol.

Yorum Yazın