Akdeniz kıyılarının gözbebeği Antalya, dünya çapında yerli ve yabancı milyonlarca turistin ilgisini çeken bir tatil rotasıdır. Sahip olduğu kıyı uzunlugu ile sayısız plaja sahiptir. Tatil beldesi Antalya, geniş kumsalları, masmavi sularının yanı sıra şelalesi, mağaraları, ve kanyonları ile turizm açısından önemli bir potansiyele sahiptir. Şehrin sıcacık ikliminde bu eşsiz güzellikteki Antalya şelalelerini gezerek serinleyeecek suyun sakinleştirici etkisini hissedebileceksiniz.

İşte sizin için seçtiğimiz Antalya’daki şelaleler arasında mutlaka görmeniz gerekenler:

Yukarı Düden Şelalesi

Düden Şelalesi, biri Yukarı Düden Şelalesi, diğeri Lara plajı yolu üzerinde denize dökülen Aşağı Düden Şelalesi olarak iki noktadan oluşur. Yukarı Düden Şelalesi, Antalya’nın en çok bilinen şelalerindendir. 

Şelalenin olduğu alanda antik kent kalıntıları yer alır. Lyrboton Kome ismindeki bu antik köye ait olan antik mezarlık üzerinde kayaya oyulmuş mezar odaları bulunur. Ana kaynak, Torosların yamacında Pınarbaşı ve Kırkgözler’in yer aldığı iki kaynak ile birleşir ve akarsu halini alarak Varsak’tan çıkar.

Düden Şelalesi’nde keyifle piknik yapabileceğiniz mesire alanları, dinleme noktaları ve düden boyu devam eden restoran ve cafeler yer alır. 

Aşağı Düden Şelalesi

Aşağı Düden Şelalesi, Antalya Lara yakınlarında şehir merkezine 8 km uzaklıkta yer alır. Kaynağını Pınarbaşı ve Karagöz kaynaklarından alan Aşağı Düden, Türkiye’de denize 45 metreden dökülen tek şelaledir. Güneş ışınlarının kırılmasıyla oluşan gökkuşağı ve suyun güçlü sesi etrafa enerji yayar. 

Antalya’nın en güzel şelaleleri arasında olan Aşağı Düden’de enfez şelale, falez ve Akdeniz manzaraları sunan seyir terasları, yürüyüş yolları yer alır. Bununla birlikte tekne ve yat turlarının uğrak noktaları yer arasında bulunur ve buradan şelale net bir şekilde görünür. Ayrıca Düden Çayı üzerinde çay bahçeleri ve lokantalar yer alır. 

Manavgat Şelalesi

Adını içinde bulunduğu Manavgat ilçesinden alan Manavgat Şelalesi, Antalya’nın tabiat güzellikleri arasında yer alır. Denize 4-5 metre yüksekliğindeki falezlerden dökülür. Kaynağını karstik bir yapıya sahip Dumanlı kaynağından alır.

Nehir kenarında yer alan çeşit çeşit ağaçların arasından geçerek aktığı için büyüleyici bir manzara sunar. Her yıl sayısız misafirlerin ağırlandığı Manavgat Şelalesi yakınında rafting yapmak için kiralanabilir botlar ve ATV turları bulunur. Bunların yanı sıra şelale etrafında muhteşem doğa manzaralı balık restoranı, cafeler ve dinlenme alanları yer alır. 

Kurşunlu Şelalesi 

Subtropikal doğası ile ortaya çıkan Kurşunlu Şelalesi, Antalya’nın Aksu bölgesinde yer alır. Antalya sıcağından uzaklaşmak için ideal bir doğa harikasıdır. Eşsiz bir manzara sunan Kurşunlu Şelalesi, 18 metre yükseklikten dökülerek göletler ve minik şelaleler halinde akmaya devam eder.

Zengin bitki örtüsüne sahip şelale cezbedici bir görüntü sunar. Tabiat parkına dönüştürülmüş ormanlık alan ilginç su ve kaya oluşumuyla birleşerek eşsiz bir doğa manzarası sunar. El değmemiş doğasıyla ziyaretçileri kendine hayran bırakır. Park alanında yürüyüş yolları ve piknik alanları yer alır. 

Antalya Bölgesinde Nerede Kalınır?

Antalya tatiliniz için mekan ve lokasyon seçimlerinizde Holimax size ihtiyacınıza uygun Antalya’nın en iyi otellerini bulmanıza yardımcı olur. Popüler lokasyonları, farklı rezervasyon imkanlarına sahip sayısız otel seçeneğini, avantajlı tatil paketlerini, kampanyaları ve daha pek çok farklı seçeneği Holimax ayrıcalığı ile bulabilirsiniz.

Eşsiz tabiatı ve büyüleyici şelaleleri içinde bulunduran Antalya, her zevke uygun konforlu konaklama seçenekleriyle de öne çıkar. Antalya otelleri içerisinde Holimax’ın sunduğu bütçenize en uygun otel seçeneklerini detaylı olarak inceleyebilirsiniz. 

Planlayacağınız Antalya seyahatiniz için konaklayabileceğiniz Antalya otellerine Holimax üzerinden ulaşabilirsiniz.