Antalya, ülkemizde hem yerli hem yabancı turistlerin ilgisini çektiği ve en çok tercih ettiği şehirdir. Masmavi suları, sıcak iklimi, göz alıcı plajları, renkli gece hayatı, gezilecek tarihi güzellikleri, yemekleri, doğal güzellikleri ve sayısız otelleriyle ziyaretçilere unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşatır. 

Turistik açıdan oldukça gelişmiş bir şehir olan Antalya, bünyesinde konaklama için tercih edilecek pek çok tatil beldesine ev sahipliği yapmaktadır. Antalya tatil beldeleri arasında öne çıkan Belek, Kemer, Kaleiçi, Alanya, Konyaaltı, Manavgat, Lara, Kaş bölgeleri konukları için eşsiz bir tatil deneyimi ve her bütçeye uygun konaklama seçenekleri sunar.

Hazırsanız başlıyoruz:

Alanya

Alanya, tatil köyleri, renkli gece hayatı, eğlence mekanları, dünyaca ünlü plajları, tarihi ve doğal güzellikleri, her kesime uygun otelleriyle Antalya’nın en popüler tatil beldelerinden biridir. Sezon boyunca yerli, yabancı turistlerin akınına uğrayan bu tatil beldesinde Alanya Kalesi, Tarihi Alanya Tersanesi, Kızılkule, Damlataş Mağarası ve Dim Mağarası, Kleopatra Plajı ve İncekum Plajı görülmesi gereken keşif rotaları arasında yer alır. 

Kemer

Masmavi suları ve altın sarısı kumsallarıyla yaz tatilinin vazgeçilmez rotaları arasında yer alan Kemer, hem merkezi hem de sahil beldeleriyle de oldukça tercih edilen bir tatil beldesidir. Bungalov evlerden büyük otellere kadar pek çok konaklama alternatifine sahiptir. Ay Işığı Plajı, Olimpos, Çıralı, Adrasan ve Tekirova koyları, Phaselis Antik Kenti ve Olimpos Antik Kenti öne çıkan yerler arasındadır. 

Belek

Belek, denizi, yemyeşil doğası, tarihi ve kültürel güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin favori tatil beldelerinden biridir. Dünya standartlarında golf sahaları ile dünya çapında bilinen Belek’te günümüze kadar korunarak ulaşan Aspendos Antik Kenti ve Tiyatrosu en önemli tarihi ve turistik yapılardan biri olarak yer almaktadır. Muhteşem koylarında yüzme aktivitelerinin yanı sıra Köprülü Kanyonda rafting, jeep safari, trekking gibi aktiviteler yapılabilmektedir.

Kaş

Kaş, pek çok uygarlığın izlerini taşıyan antik kentleri, begonvillerle çevrili arnavut kaldırımlı sokakları ve masmavi deniziyle Antalya’nın popüler tatil beldeleri arasında yer alır. Bu huzurlu belde Kaputaş Plajı ile dünya çapında oldukça ünlüdür. Konforlu konaklama alternatifleri ile öne çıkan Kaş ve çevresinde dalış yapılabilecek çok sayıda koy bulunur. Antiphellos Antik Tiyatrosu, Patara Antik Kenti ve plajı, ünlü Patara Kum Tepeleri ve Kalkan Kaş’ta favori rotalar arasında yer alır.  

Lara

Antalya şehir merkezine yakın konumda yer alan tatil beldesi Lara, plajları ve otelleri ile ünlüdür. Çok sayıda konaklama seçeneği sunan bu beldede Aşağı Düden Şelalesi, Antalya Kum Heykel Müzesi, Altınkum Plajı turistler tarafından sıkça ziyaret edilmektedir. Lara Plajı olarak da bilinen kumları altın renkte olan Altınkum Plajı 2 kilometre uzunluğa sahip ve denizi oldukça sıcaktır. 

Manavgat

Büyük bir ilçe olan Manavgat, doğal güzelliklere ve denize sıfır otellere ev sahipliği yapan Manavgat, Antalya’nın popüler tatil beldelerinden biridir. Meşhur Manavgat Şelalesi ve Köprülü Kanyon görülmesi gereken gezi noktaları arasında yer alır. Kemer’den sonra en fazla turist ağırlayan Manavgat beldesinde çok sayıda alternatif sunan plajlar yer almaktadır. 

Konyaaltı

Antalya’nın merkezi tatil beldesi Konyaaltı, popüler Konyaaltı plajıyla şehrin en hareketli tatil beldelerinden biridir. Her bütçeye uygun konaklama alternatifleri sunan Konyaaltı’nda dünyanın en büyük tünel akvaryumlarından biri olarak gösterilen Antalya Akvaryumu, turistlerin en çok ziyaret ettiği yer olarak öne çıkmaktadır. 

Birbirinden güzel Antalya tatil beldelerinde konaklamak için konforlu otel seçeneklerine Holimax ayrıcalığıyla ulaşabilirsiniz.