Akdeniz’in turizm cenneti Antalya, iklimi, antik kentleri ve doğa güzellikleriyle milyonlarca turist ve tatilciler tarafından yoğun ilgi görmektedir. Her yıl düzenlenen Antalya’nın festival ve şenlikleri, kültür, sanat, bilim, eğlence, deniz ve doğayı içerisinde barındırarak her yaş grubuna hitap etmektedir. Şehir hayatının karmaşasından uzaklaşmak için tatil fırsatı sunan Antalya festivalleri, dinlendiren ve eğlendiren zaman dilimleri olarak sık aralıklarla öne çıkar. 

İşte Antalya’nın en eğlenceli festivalleri:

altın portakal

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali

Antalya denilince ilk akla gelen festival olan Antalya Film Festivali 2015 yılından itibaren Uluslararası Antalya Film Festivali adını almıştır. Türk sinemasına sektörel olarak katkı sağlamak amacıyla düzenlenen, birçok usta yönetmenin, ismin, dünya yıldızlarının yer aldığı önemli bir ulusal sinema etkinliğine dönüşen festivalde pek çok genç ve bağımsız sinemacılara destek sağlanıyor. 

beydağı imecik

Antalya Beydağı İmecik Yayla Şenliği

Antalya Beydağı İmecik Yayla Şenliği, her yıl Beydağı yaylasında üç gün boyunca düzenleniyor. Gelenek ve göreneklerin gelecek nesillere aktarılması amacıyla düzenlenen bu şenlikler Antalya şenlikleri arasında yer almaktadır. Eşsiz doğası ve yöresel kültürü bir araya getiren şenlikte birçok sanatçı ve farklı illerden gelen pek çok yörük halkı ağırlanıyor. 

likya

Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali

Antalya’nın ve tatil severlerin gözdesi Kaş, düzenlediği kültür, sanat festivalleri ve tatil eğlenceleriyle Antalya yaz festivalleri arasında yer alıyor. Yunanistan Meis adası ile ortak düzenlenen, Kaş’ın doğa güzelliklerinin eğlence ile bütünleştiği festivalde konserler, yarışmalar, kültür ve sanat söyleşileri, sergileri yer alıyor. 

piyano

Uluslararası Antalya Piyano Festivali

Uluslararası Antalya Piyano Festivali, her yıl yoğun ilgi gören Antalya kültürü ve sanat festivalleri arasında görülüyor. Sanatseverler tarafından ilgiyle beklenen festivalde cazdan, klasik müziğe ve flamenkoya kadar birçok usta müzisyen ve sanatçı yer alıyor.  

bilim festivali

Antalya Bilim Festivali

Antalya Bilim Festivali, her yıl Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bilime olan ilgiyi artırmak amacıyla düzenlenmektedir. Tüm yaş kesimine hitap eden festivalde bilim adına birbirinden farklı keyifli içeriklere yer veriliyor. Çeşitli yarışmaların olduğu etkinlikte birbirinden farklı proje ve sergi standları yer alıyor.

yogakioo festivali

Yogakioo Festivali

Yogakioo Festivali, her yıl Ekim ayında yüzlerce yoga severi bir araya getirmektedir. Festivalde çeşitli atölye çalışmaları, ders içerikleri, söyleşiler, mandala çalışması ve psikoterapi çalışmaları yer alıyor. 

Festival Zamanı Nereye Gidebilirsiniz?

Sadece Türkiye’de değil dünyanın pek çok yerinden gelen milyonlarca yabancı turisti ağırlayan Antalya ve ilçeleri, doğal güzellikleri, mavi bayraklı plajları, antik kentleri, çeşitli festivalleri, şık ve modern detaylı konforlu otelleriyle son derece cazip bir lokasyondur. Yoğun bir rağbet gören tatil beldesi  Antalya, doğal güzelliklerinin yanı sıra otel cenneti olarak da bilinmektedir. Antalya otelleri içerisinde bütçenize ve zevkinize en uygun otel seçeneklerini Holimax aracılığıyla bularak tatil rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz. 

Her bütçe ve zevke hitap eden farklı konseptlerdeki konforlu otellerde konaklayabilir, ihtiyacınız olan tatil konforundan yararlanabilirsiniz. Aile otelleri, denize sıfır oteller, çocuk dostu oteller, SPA otelleri, balayı otelleri, muhafazakar oteller, Aquapark otelleri ve  her şey dahil sistemli oteller gibi seçenekler zevkinize uygun bir tatil yapmanıza olanak sağlar. Eğer evcil hayvanınız varsa beraberinizde götürebileceğiniz hayvan dostu otellerde küçük dostlarınızla birlikte tatil yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz.  

Festival zamanlarına denk gelecek şekilde bir Antalya tatili planlıyor, hangi otelde kalalım, hangi aktivitelere katılalım diye düşünüyorsanız bütçenize en uygun otel seçeneklerine Holimax üzerinden hemen ulaşabilir, erken rezervasyon imkanlarından yararlanabilirsiniz.