Antalya, deniz tatili için gözde şehirlerimiz arasındadır. Mavi ve yeşilin bir arada olduğu birbirinden güzel birçok plajı ile mükemmel bir tatil için ideal lokasyondur. Hem şehir merkezinde hem de Olympos, Kemer gibi turistik ilçelerinde gidebileceğiniz plajları gelin beraber inceleyelim.

Adrasan Plajı

Şehir merkezine ideal bir uzaklıkta olan Adrasan Plajı, Çıralı’dan yaklaşık 20-25 dakikalık bir mesafede bulunur. Antalya şehir merkezinden ise ortalama 1.5 saatlik bir yolculuk ile ulaşmak mümkündür. Sahil boyunda vakit geçirebileceğiniz birçok mekan vardır. 2 kilometre uzunluğundaki sahilin çevresi çam ağaçlarıyla çevrilidir. Sığ ve kumlu bu plaj, derin suları sevmeyenler için de çok iyi bir alternatif olur. Dalış için de uygun bir yer olan Adrasan Plajı’nda denizin ve güneşin keyfini dilediğiniz gibi çıkardıktan sonra; konaklamak, yemek yemek veya eğlenmek için size en uygun mekanı seçebilirsiniz. Dilerseniz Ceneviz, Çıralı ve Olimpos gibi koyları gezi tekneleri ile keşfedebilirsiniz.

İnceboğaz Halk Plajı

Kaş bölgesinde, Çukurbağ Yarımadası’nın en ince kısmında yer alır. Plajın ismi de bu özelliği nedeniyle verilmiştir. Biri koya diğeri ise açık denize bakan iki plaj bulunur. Koya bakan tarafta daha ılık, az dalgalı bir su vardır ve yavaş yavaş derinleşir. Bu özelliği nedeniyle küçük çocuklu ailelerin sıklıkla tercih ettiği bir bölgedir. Açık denize bakan taraf ise nispeten rüzgarlı ve dalgalı olabilir.

Bu plaj, muhteşem manzarası ve şehir merkezine yakınlığı nedeniyle çok rağbet görür. Kaş merkezden sadece 10 dakikalık yürüyüş mesafesindedir. Taşlı bir plajı var olduğundan, yanınızda deniz ayakkabısı bulunması daha keyifli zaman geçirmeniz için faydalı olabilir.

Phaselis Plajı

Phaselis Plajı’nda irili ufaklı 3 koy bulunur. Kemer’deki Phaselis Antik Kenti’nde bulunan bu koylar ören yeri girişlidir. Koylardan birinde tuvalet ve duş bulunur ancak hiçbirinde şezlong veya şemsiye hizmeti almanız mümkün olmaz. Ortadaki koyda yiyecek içecek alabileceğiniz bir büfe vardır. Tarihin, yeşilin ve mavinin bir arada bulunduğu Phaselis Plajı, sessiz ve sakin bir gün geçirmek isteyenler için de oldukça idealdir.

Kaputaş Plajı

Kaş ve Kalkan arasındaki sahil yolunda bulunan Kaputaş Plajı, Kaş’a 20 Kalkan’a ise 7 km mesafededir. Aynı adlı kanyonun denizle bir araya geldiği bölgede bulunduğu için Kanyon Ağzı Plajı olarak da anılır. Mavi bayraklı bu plaj sit alanında bulunur. Yol seviyesinin altında olduğundan plaja yaklaşık 190 basamak indikten sonra varılır. Merdivenlerden inerken acele etmeden, karşınızdaki harika manzaranın tadını çıkarmayı da unutmamalısınız. Ayrıca suyun hızlı bir şekilde derinleştiğini hatırlatmakta da fayda var. Deniz, beyaza yakın renkteki çakıl taşları nedeniyle turkuaz ile kaplanır. Bu renk şölenini izlemek için en güzel yerlerden biri de sahile inen merdivenlerin tepesidir. Dağlardan akan kaynak suyu yer altından denizle birleşir ve bu nedenle su biraz serin olabilir. Sahil kısmı ise kumla karışık çakıl taşları ile kaplıdır. Denize girilen kısımda taşlar daha yoğun olduğu için dilerseniz deniz ayakkabısı kullanabilirsiniz.

Lara Halk Plajı

Mavi bayraklı Lara Halk Plajı, Antalya şehir merkezinden 10 km uzaklıkta yer alır. Altın sarısı ince kumları ile güneşlenmek ve yürüyüş yapmak için de oldukça idealdir. Kumlu tabana sahip olması nedeniyle bulanık bir görüntüye denk gelebilirsiniz. Biraz açılırsanız berrak suların da tadını çıkarabilirsiniz. Deniz uzak bir noktada derinleşir. Dolayısıyla iyi yüzme bilmeyenlerin veya çocuklu ailelerin de favorisi olur. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Lara Halk Plajı’na giriş ücretsizdir ancak ücret karşılığında şezlong ve şemsiye kiralamak mümkündür. Ayrıca duş, giyinme kabini ve tuvalet gibi alanlar da bulunur.

Kleopatra Doğu Halk Plajı

Alanya’da yer alan plaj ismini burada yüzdüğü iddia edilen Mısır Kraliçesi Kleopatra’dan almıştır. Antalya’da denize girilebilecek en güzel noktalardan biridir. Mavi bayraklı plaj 2 kilometrelik kumsala sahiptir. Plajın yakınlarında Damlataş Mağarası bulunur. Berrak ancak biraz dalgalı olan Kleopatra Halk Plajı’nda deniz gözlüğü kullanarak daha konforlu bir şekilde yüzebilirsiniz. Muhteşem bir gün batımını izleyerek harika bir kapanış da yapabilirsiniz.

Yorum Yazın