Antalya, yüzyıllar boyunca birbirinden farklı pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış bir turizm cennetidir. İmparatorlukların gözdesi olan tatil beldesinde görülmesi gereken pek çok mimari yapı yer almaktadır.

Eşsiz doğası ve denizinin yanında köklü bir tarihe sahip olan bu tatil beldesi geçmiş zamanlardan gelen görkemli yapıları ziyaretçilerine sunmaktadır. Binlerce yıllık tarihi ve mimari yapılarıyla kendisine hayran bırakan bir coğrafyaya sahip olan ülkemizde Antalya’nın mimari yapıları eşsiz bir dünya mirasına sahiptir. 

Birçok görkemli tarihi yapı arasından seçtiğimiz Antalya’nın mimari yapılarını birlikte inceleyelim.

apollon

Apollon Tapınağı

Apollon Tapınağı, Roma dönemi Side kentinde inşa edilen iki tapınaktan biri olarak Antalya’daki mimari yapılar arasında yer alır. Adını ışığın, güzelliğin ve sanatın tanrısı olarak hafızalara kazınmış Side kentinin baş tanrıları Apollon’dan alır. Antik limanin giriş kısmında yer alan Apollon Tapınağı açık hava müzesi görünümündedir. Binlerce yıllık tarihi kalıntıların yer aldığı antik kente giriş ücretsizdir. 

alara han

Alara Han

Alara Han, 1.Alaaddin Keykubat dönemi Alanya Kalesi’nin fethinden sonra kesme taşlardan yapılma bir kervansaraydır. Alanya’nın Alara Çayı kıyısında yer alan bu han yapıldığı ilk zamanlar konaklama yeri olarak kullanılır. İç kısmı oldukça karanlık olan hanın aydınlatması dış duvarlarında yer alan uzun pencerelerden sağlanmaktadır. Restore edilen Alara Han, ziyarete açık durumda olup restoran olarak da kullanılmaktadır.

tekeli mehmet camii

Tekeli Mehmet Paşa Cami

Tekeli Mehmet Paşa Cami, Antalya Kalesi girişinde ve Antalya Saat Kulesi’nin arkasında yer alan bir Osmanlı eseridir. 15.yüzyılda inşa edilmiş olduğu tahmin edilen caminin kuzey yönünde üç kubbesi bulunuyor. İtalik yazılı çini panoların yer aldığı Tekeli Cami de 17.yüzyılda tekrar elden geçirilerek bugünkü halini alır. 

anitsal-cesme

Anıtsal Çeşme (Nymphaeum)

Anıtsal Çeşme, Antalya’nın Manavgat ilçesinde Antik Side Kenti giriş kapısının ön kısmında yer almaktadır. Roma döneminde yapılan bu tarihi Anıtsal Çeşme, 9 Çeşme ve Roma Çeşmesi olarak da bilinir. Yüksekliği 20 ve genişliği 52 metre olarak inşa edilen çeşmenin bazı süslemeleri ve heykelleri Side Müzesi’nde sergilenmektedir.

yivli minare

Yivli Minare Cami

Yivli Minare Cami veya bilinen adıyla Antalya Ulu Cami, Antalya’nın Kaleiçi bölgesinde yer almaktadır. İçerdiği yivlerden dolayı bu ismi aldığı belirtilmektedir. Antalya’nın ilk islami yapılarından olan cami ibadete kapalı durumda ve müze olarak kullanılmaktadır. Selçuklu dönemi eseri olan caminin minare kısmında tuğlalar ve turkuaz renkli çiniler bulunur. 

Antalya’da Nerede Kalabilirsiniz?

Türkiye ve dünyadan milyonlarca yerli yabancı turistin ilgisini çeken Antalya ve ilçeleri, doğa güzellikleri, palmiyeli caddeleri, mavi bayraklı plajları ve gezilecek tarihi yapıları, gece hayatı, konforlu otelleriyle pek çok olanak sağlamaktadır. 

Yoğun bir şekilde rağbet gören tatil beldesi Antalya, eşsiz doğasının yanı sıra otel cenneti olarak da öne çıkmaktadır. Antalya otelleri içerisinde bütçenize ve zevkinize en uygun pek çok otel seçimini Holimax aracılığıyla yapabilirsiniz. 

Ülkemizde özellikle Ege ve Akdeniz kıyıları mavi bayraklı plajları, konfor ve kaliteden ödün vermeyen hizmet anlayışı sunan tesis ve otelleriyle her yıl binlerce turisti ağırlamaktadır. Antalya, Belek, Kemer, Alanya, Side, Bodrum, Marmaris, Fethiye, Ölüdeniz, Çeşme, Kuşadası, Didim, Göcek, Assos ve Kazdağları, Kapadokya gibi yurdun en cazip kıyılarında dolu dolu bir tatil geçirebilirsiniz.

Her bütçe ve zevke hitap eden farklı konseptlerdeki konforlu otellerde konaklayabilir, ihtiyacınız olan tatil konforundan yararlanabilirsiniz. Siz de tatilinizi Antalya’da geçirmek istiyorsanız bütçenize en uygun otel seçeneklerine Holimax üzerinden hemen ulaşabilir, erken rezervasyon fırsatlarından yararlanabilirsiniz.