Bebek; İstanbul’un en meşhur ve en çok gezilmek istenilen yerlerinin başında gelmektedir. İstanbul’un Beşiktaş ilçesine bağlı olan Bebek semtinin oldukça sosyetik bir yer olduğunu söylemek gerekir. Bu bağlamda, Bebek’te gezerken birbirinden ünlü simalarla karşılaşmak mümkündür.

Bebek trafiğinin yoğun olması, söz konusu Bebek gezisini bir nevi çekilmez kılıyorsa da birçok İstanbul sevdalısı için İstanbul Bebek’te görülecek yerler denilince akan sular durmaktadır. Aslına bakıldığında yalnızca Bebek sahilinde yürüyüş yapmak dahi insanların keyfinin yerine gelmesini sağlayan bir eylemdir.

Bebek semti; elit insanların yaşadığı bir yerdir. Bunun dışında, belirli bir sosyoekonomik seviyenin üzerinde olan kişilerin Bebek semtine sıklıkla gidip geldiğini görmek mümkündür. Bunun dışında, Bebek semtinde sayısız köşk ve tarihi yapı bulunmaktadır. Bu durum, Bebek semtinin tarihi ve geçmişe bağlı yönünü göstermektedir. Köşkler ve tarihi yapılardan dolayı Bebek semtinin bilhassa yabancı ve yerli ziyaretçiler tarafından sıklıkla ziyaret edildiğini söylemek gerekir.

Bebek Semti Hakkında

İstanbul’un fethedilmesinden önce Bebek semtinin bir balıkçı köyü olduğunu söylemek gerekir. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’un fethini gerçekleştireceği zaman Rumeli Hisarı’nı inşa etmesi sürecinde Bebek semtine Bebek Çelebi adında birisini atadığı bilinmektedir. Bu noktada, Bebek semtinin ismini Bebek Çelebi’den aldığını söylemek gerekir.

Buna ek olarak, Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde Bebek semtiyle alakalı yazılar bulunmaktadır. Bebek semtinde aynı isme sahip olan bir koy ve cami bulunmaktadır. Buna ek olarak, en iyi Bebek mekanları arasında Aşiyan Müzesi’nin ilk sıralarda geldiğini söylemek gerekir. Bebek mekanları denilince akla genel olarak gece kulüpleri gelmektedir. İnsanların Bebek semtini gece hayatından dolayı tercih etmesi son derece normaldir.

Bebek semtinin gece hayatı bakımından zengin olmasına rağmen aynı zamanda tarih kokan bir yer olduğunu eklemek gerekir. Renkli gece hayatıyla tanınan Bebek’te sayısız aktivite gerçekleştirmek söz konusudur. En iyi Bebek mekanları arasında bulunan yerlerin hafta içi veya hafta sonu demeden tıklık tıklım dolu olduğu bilinmektedir.

Bebek Gezilecek Yerler

Bebek’e dışarıdan gelen birisinin bilhassa tarihi ve turistik mekanları gezip görmesi tavsiye edilmektedir. Bu noktada, İstanbul Bebek’te görülecek yerler hakkında bilgi vermeliyiz!

Rumeli Hisarı

Rumeli Hisarı’nın tarihteki yeri ve hikayesi herkes tarafından bilinmektedir. İstanbul’un fethi sırasında Fatih Sultan Mehmet tarafından inşa ettirilen bir kaledir. Bu kalenin inşa ettirilmesindeki amaç, İstanbul’un fethi sırasında İstanbul’a deniz yoluyla kuzeyden gelecek yardımın önlenmesidir. Rumeli Hisarı’nın diğer ismi ise Boğazkesen Hisarı olarak tarih kayıtlarında geçmektedir.

En iyi Bebek mekanları denilince akla ilk olarak Rumeli Hisarı gelmektedir. Rumeli Hisarı; geçmişin ihtişamını korumayı başaran çok önemli bir mekandır. Bu noktada, Türkiye sınırlarını aşan ve dünyaya mal olmuş bir savunma yapısıdır. Rumeli Hisarı’na gidenlerin dikkatini silindirik burçların çekmesi oldukça normaldir.

Boğazdan geçen gemilere karşısındaki bu burçlardan geçmişte ateş açıldığını hayal etmek; birçok kişi için eşsiz bir deneyim olacaktır. Rumeli Hisarı’nın önünde duran gülle ve topların varlığını hayal etmek ise geçmişle günümüzü bağdaştıran bir eylem olacaktır.

Rumeli Hisarı; hiç şüphesiz İstanbul Bebek’te görülecek yerler arasında ilk sırada gelmektedir. Rumeli Hisarı’nda bilhassa yaz aylarında eşsiz konserler verilmektedir. Buna ek olarak, Rumeli Hisarı; günümüzde açık hava müzesi olarak hizmet vermektedir. Sonuç olarak, Bebek mekanları denilince akla gelen Rumeli Hisarı’nın yalnızca tarihi yapısıyla değil eşsiz görkemiyle de mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer olduğunu eklemek gerekir.

Bebek Parkı

En iyi Bebek mekanları denilince akla gelen yerlerden birisi, Bebek Parkı olarak bilinmektedir. Bebek Parkı; 1908 yılında kurulmuştur. Bu parkın yüzüncü yaşını kutladığı sırada restore edilmesi sayesinde parka farklı bir anlam katılmıştır.

Bebek Parkı’nda Haziran aylarında Bebek Şenliği düzenlenmektedir. Bebek Şenliği’nin kendi internet sitesinden organizasyonla alakalı bilgi almak mümkündür. Açık hava konserlerinin ve birtakım stantların varlığı; parkın daha da canlanmasına sebep olmaktadır.

Bebek Parkı’nın içerisinde bulunan koca çınarların gölgesi altında dinlenmek eşsiz bir deneyim olacaktır. Bunun dışında, Fuzuli Heykeli; parkın tam ortasında bulunmaktadır. Sonuç olarak, İstanbul Bebek’te görülecek yerler arayışında olanların dondurma yemek veya kitap okuyup dinlenmek adına mutlaka Bebek Parkı’na uğraması gerekir.

Bebek Hümayun-u Abad Camii

Bebek Camii olarak bilinen bu mekanın görülmesi gereken Bebek mekanları arasında olduğunu söylemek gerekir. Bu caminin inşası 1912 yılında tamamlanmıştır. Mimar Kemalettin tarafından yapılan bu caminin eşsiz güzellikte olduğunu söylemek gerekir. Bu caminin denize nazır, küçük ve sade bir cami olması; onu farklı kılan detaylar arasında bulunmaktadır.

Hidiva Köşkü

Mutlaka görülmesi gereken Bebek mekanları arasında Hidiva Köşkü bulunmaktadır. Hidiva Köşkü’nün diğer adı Emine Hanım Kasrı olarak bilinmektedir. Hatta, bazı kaynaklarda Emine Hanım Sarayı olarak geçmesi söz konusudur.

Aşiyan Feneri

En iyi bebek mekanları arasında Aşiyan Feneri bulunmaktadır. Aşiyan Feneri’nin tarihi bir deniz feneri olması, ona farklı bir anlam katmaktadır. Bebek’in biraz ilerisinde Aşiyan Müzesi yer almaktadır. Bunun dışında, Bebek’i ziyaret edenlerin Aşiyan mezarlığının önünden geçmesi mümkündür. Aşiyan Mezarlığı; Aşiyan Feneri yolunun karşı tarafında bulunmaktadır.

Rumeli Hisarı’ndan Bebek’e giderken oldukça rahat bir yürüyüş yolu bulunmaktadır. Boğazın kokusunu içine çekerek yürüyüş yapmak isteyenler için bu yolun çok değerli olduğunu vurgulamak gerekir. Hatta, yolun üzerinde insanların spor yapması adına oraya konmuş birtakım spor aletleri bulunmaktadır.

Mısır Konsolosluğu

İstanbul Bebek’te görülecek yerler arasında Mısır Konsolosluğu bulunmaktadır. Güneye doğru yürümeye devam edenler bu konsoloslukla karşılaşacaklardır. Oldukça güzel bir bina olması dikkat çekmektedir. Mısır Konsolosluğu’nda sıkı güvenlik önlemleri dikkat çekmektedir.

Bu bakımdan, Bebek mekanları arasında bu kurumun ziyaret edilmesi söz konusu olamaz. Ancak, yanından geçerken mutlaka eşsiz güzellikteki binasına bakılmalıdır. Mısır Konsolosluğu; Lale Devri’ndeyken Sultan Üçüncü Ahmet’in emriyle yapılmış bir binadır. Lale Devri’nin zenginliğini temsil etmesi bakımından bu binanın önem taşıdığını söylemek gerekmektedir.

Boğaz Kıyısında Yürüyüş Yapmak

İstanbul Bebek’te görülecek yerler denilince akla ilk gelen alternatifleri sıraladıktan sonra biraz da Bebek sahilinin güzelliğinden ve burada neler yenebileceğinden bahsetmek gerekir. Bebek Sahili; güzelliği ve boğaza sıfır olmasından dolayı oldukça dikkat çekmektedir.

Bu bağlamda, başka yerlerden sırf bu sahilde yürüyüş yapmak adına gelen kişiler bulunmaktadır. Boğaz kıyısında yürüyüş yapmak; insanları dinlendiren ve ferahlatan bir aktivitedir.

En iyi Bebek mekanları denilince yiyip içilebilecek mekanlardan bahsetmeden olmaz. Baylan Pastanesi; Bebek’in en meşhur yerleri arasında bulunmaktadır. Bu bağlamda, Bebek’te gezip dolaştıktan sonra acıkanlar için uygun bir adres olacaktır. Baylan Pastanesi’nin manzarasının eşsiz olduğunu vurgulamak gerekir. Boğaz’a nazır bir masa bulup günün yorgunluğunu atmak adına ideal bir mekandır. Ancak, fiyatlarının biraz pahalı olduğundan bahsetmek gerekir.

Abbas Waffle; en iyi Bebek mekanları arasında bulunmaktadır. 1983 yılında hizmete başlayan orjinal Abbas Waffle’ın Bebek’te olduğunu belirtmek gerekir. Abbas Waffle Bebek şubesi; minik bir mekan olmasına rağmen içerisinde boş bir yer bulmak çok zordur. Bebek’te mutlaka görülmesi gereken yerler arasında Mini Dondurma bulunmaktadır. Mini Dondurma; en popüler Bebek mekanlarının başında gelmektedir.

Yorum Yazın