Çocuklarla tatile gitmek çoğu aile için oldukça zordur. Ancak bebekli aileler için biraz daha yorucu olabilir. Hem çiftlerin birlikte vakit geçirmesi hem de bebekle ilgilenmesi tatili karmaşık hale getirebilir. İşte bebekle yapılacak olan tatilin ipuçları… 

AZ EŞYA ALMAKTA FAYDA VAR

Bebekli aileler ister istemez bavulların en büyüğünü çocuklar için yapıyor. Eksik hiçbir şey kalmasın düşüncesi ile çantalar doluyor ve aslında çiftler kendilerinden çok bebeklerinin eşyalarını tatile taşıyor. Bebeğinizin sadece temel eşyalarını yanınıza almanız sizi koca bir valize tutsak olmanızı engelleyebilir. Bez, mama, kıyafet, varsa kullanılan ilaçlar ve birkaç oyuncak yeterli olacaktır.

PUSETSİZ GİDEBİLİRSİNİZ

Puset yolculukta hem ağırlık hem de fazla yer kaplayan bir eşya olarak sizi yorabilir. Arabaya sığsa bile sizin valizleriniz ve gideceğiniz yerden alacağınız birkaç parça hediyelik eşyalar ile birlikte bagajınızı doldurur. Puset yerine taşıyıcı kanguru yanınıza alabilirsiniz. Böylece bebeğinizi daha güvende tutabilir ve gezi esnasında daha kolay hareket edebilirsiniz. 

SİGORTA YAPTIRIN

Kısa ya da uzun yolculuk farketmeden bebeğiniz ile birlikte bir seyahate çıkıyorsanız sağlık sigortası yaptırın. Bilmediğiniz bir şehir ya da ülkede olumsuz bir sağlık durumunda güvencenizin olması doğru bir karar olacaktır. Gideceğiniz lokasyonlarda uzun kalacaksınız konakladığınız bölgede hastane, doktor ya da sağlık ocağı gibi yerleri önceden bilmeniz işinizi kolaylaştırabilir. Özellikle yurt dışı seyahatlerinde bebekler için sağlık sorunları yaratacak alanlara karşı dikkatli olun. 

SEYAHAT NOKTALARINI AZALTIN

Bebeksiz seyahatlerde 1 saat içinde 3 ya da 4, belki daha fazla konumu hızlıca gezme imkânınız olurken bebeğiniz ile birlikte hareketlerinizin yavaşlayacağını unutmayın. Daha sakin, koşturmasız ve telaşsız bir seyahat planı hazırlayın. Az ama öz gezmeye gayret edin. Böylece ne bebeğiniz ne de siz gün sonunda yorgun düşersiniz. 

HAVA KOŞULLARINA DİKKAT

Yaz tatilinde bebeğinizi olabildiğince sıcak ve direk güneşten koruyun. Öğlen sıcağında kumsala inerek şemsiyenin altında gölgede bile dursanız bebeğinizi hasta edebilirsiniz. Bu nedenle yazın ya sabahın erken saatinde ya da saat 16:00’dan sonra bebeğinizle kumsala inmeniz en doğrusu olacaktır. Mutlaka güneş koruyucu kremlerini kullanın.

Kış tatilinde ise soğuk hava çocuğunuzun özellikle yüzünü rahatsız edebilir. Bu nedenle yüzünü koruyucu krem ve şapka, atkı gibi aksesuarlarla korumaya çalışın. Kar çocuklar için eğlenceli olsa da bebeğinizin teni ve beden ısısı oldukça hassas olduğu için kısa sürede soğuk alabilir. Bu nedenle kucağınızda kısa yürüyüşler ile hava aldırıp yeniden sıcacık otelinize dönmeniz en uygunu olabilir. 

ULAŞIM ARAÇLARI

Yurt içi seyahatlerde genellikle özel ya da kiralanan bir araçla tatil bölgesine gidildiği düşünülürse hem bebek hem de aile için oldukça rahat bir yolculuk olacaktır. Ancak otobüs, uçak, tren gibi ulaşım araçlarını kullanacaksanız size ve bebeğinize en uygun aracı seçmelisiniz. Fazla aktarma yapabileceğiniz bir tercih hatalı olacaktır. Yurt dışı seyahat programını ise yine fazla ulaşım aracı değiştirmeden gidebilecek destinasyonları göz önüne alarak yapmakta fayda var.

TATİL SÜRESİ

Bebekler alışkın oldukları güvenli alanlarından farklı bir lokasyona geçtikleri zaman gerek hava gerek çevre onları huysuzlaştırabilir. Ancak en güvenli liman yani siz yanında olacağınız için alışma süresi kısa sürecektir. Gittiğiniz bölgenin çevre ve hava şartlarına 1-2 gün içinde alışması ile tatil süresi uzadıkça bebeğin rahatlaması da bir o kadar kolay olur. Yani kısa süreli seyahatler dışında tatil süresi uzun olursa bebeğiniz bir o kadar size ve çevreye uyum sağlayacaktır. 

Siz de bebeğiniz ile bir aile otelinde konaklamak isterseniz Holimax ile dilediğiniz tesisi seçebilir ve rezervasyonunuzu kolayca yaptırabilirsiniz.