Alaçatı, İzmir ilinin bir beldesidir. Çeşme ilçesi sınırlarında yer alan bu şirin kasaba son yıllarda Ege Bölgesi’nde bulunan en gözde tatil yeri ve turizm merkezi olmuştur. Özellikle Akdeniz sıcağını sevmeyenler için ideal tatil adreslerinden olmuştur. Çünkü rüzgârı bol olan Alaçatı’nın deniz suyu hem serin hem de daha az tuzlu olarak bilinmektedir. İçinizi açacak rengârenk taş evleri ve nefes alan sokaklarıyla kendi küçücük ama ünü kocaman olmayı başarmış bir belde. Sadece tatilcilerin değil rüzgâr sörfü tutkunlarının da uğrak noktasıdır.

Alaçatı tatili

Alaçatı’da tatil yapmayı planlayanlar için 4 5 günlük bir tatil yeterli olacaktır. Bu küçük kasabanın butiklerini, beldenin sokaklarını, kafe ve restoranlarını keşfetmeniz 2 günlük bir zamanınızı alacaktır. Sörf cenneti olan Alaçatı, canlı gece hayatı, dinamik turist nüfusu, butik otel, deniz plajları ve dükkânları içinde ayrılmak size zor gelebilir.

Alaçatı sadece yazın değil kışın da sörf tutkunlarının uğrak adresi olarak bilinir. Hem yılın yorgunluğunu atmak hem de hayat dolu kalabalık içinde kafanızı dağıtmak istiyorsanız burası Türkiye’de tercih edebileceğiniz en iyi rotalardan biridir.

Alaçatı'da nerede kalınır?

Alaçatı’da Nerede Kalınır?

Burada konaklama denilince herkesin aklına butik oteller gelecektir. Taş evleri ve yel değirmenlerinden sonra Alaçatı’nın imzası haline gelen bir diğer yapı ise Butik otellerdir.  Bizimde size şiddetle tavsiyemiz Alaçatı’nın renkli atmosferini içinizde hissetmek ve doyasıya yaşamak için butik otelleri tercih etmenizi öneriyoruz. Bu şartlarda artık Alaçatı’da bir taş ev satın alamasanız bile en azından tatiliniz boyunca taş evde konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz.  Müşterilerle bizzat ilgilenilen bu butik otellerde şirin ve mutlu bir tatil yapmanız için tüm hizmetleri sunuyorlar. Alaçatı otel rezervasyonunuzu Holimax güvencesiyle ve erken rezervasyon fırsatı ile uygun fiyata alabilirsiniz.

Alaçatı otelleri

Alaçatı eskiden sadece sörf meraklılarının geldiği bir yerdi. Ancak son zamanlarda ünlülerin Bodrum’dan Alaçatı’ya kaçmasıyla bir değişim yaşandı. Bu adres değişikliği Alaçatı’nın da Bodrum kadar meşhur olmasını sağladı. Bu nedenle Alaçatı’da tatil yapmak istiyorsanız 2 ay önceden rezervasyonlarınızı yaptırmanızı tavsiye ederiz. Bu tarz butik oteller de yerler çok çabuk doluyor. Oda sayısı kısıtlı olduğundan size önerimiz elinizi çabuk tutmanızdır.

Size önerebileceğimiz Holimax bünyesinde pek çok otel var ancak bizim gözdemiz olandan bahsedeceğim size.  Apaz Alaçatı Hoteli eski bir Rum evi ve rengârenk görüntüsüyle sizi kendine hayran bırakıyor. Çarşı içinde bulunan Apaz Alaçatı, begonvilleriyle kaplı dar sokaklarında konuklarını ağırlayan evcil hayvan dostlarına kapısını sonuna kadar açıyor.

Alaçatı'da ne yenir?

Alaçatı Mutfağı

Alaçatı, Ege ve Akdeniz mutfağını tadabileceğiniz en iyi restoran ve kafelere sahiptir. Küçük bir yer olmasına rağmen ev sahipliği yaptığı onlarca restoran muhteşem tasarımlı mekânları ve lezzetleriyle sizleri baştan çıkaracak. Ana yemekten önce yöresel kekikli ve ekmekli, pul biberli zeytinyağı ve yörenin harika mezeleri ile giriş yapmalısınız. Zeytinyağlı yemeklerden, balık veya kırmızı et yiyebilirsiniz. Yemeğinizin sonunda mutlaka sakızlı Türk kahvesi içmelisiniz.

Yorum Yazın