Bademli Köyü’nü belki sizde uzun zamandır duyuyorsunuzdur. Küçücük tatlı bir yer. Son yıllarda oldukça meşhur olan Pissa Koyu sayesinde artık herkes bir yerlerde Bademli Köyü’nü duyuyor. Şu zamana kadar geç keşfedilen Pissa Koyu, iyi ki de geç keşfedilmiş diyoruz. Burası saklı bir cennet adeta. İzmir’in diğer konumlarına oldukça uzakta kalması Pissa koyunu sessiz sakin kaçamak yapmalı bir yer haline getiriyor.

bademli koyu

Bademli Köyü

Bademli köyü, İzmir ve Ayvalık arasında kendine yer almış Midilli adası ile komşu bir yer. Maldivler kadar turkuaz ama oradan bile daha temiz bir denize sahip harika bir konum. Bademli köyü bir Alaçatı, bodrum veya çeşme değil ama oranın güzelliğini sağlayacak atmosfere sahip ve diğer yerler kadar da kalabalık olmayan cennet gibi bir yer. Yani, yok ben Alaçatı, Bodrum denizi kadar güzel denizlere girmek istiyorum ama çok da bütçemi aşamam diyorsanız Bademli Köyü sizlere kollarını açıyor. Popüler tatil merkezlerine göre daha sakin bir yapısı ve keşfedilmemiş harika koyları bulunmaktadır.  Bademli köyünün eşsiz güzellikte koyları bulunuyor ancak bunlardan öyle bir tanesi var ki gittiğiniz anda sizi büyüleyecek bir manzaraya ve denize sahip. Evet, orası Pissa Koyu.

pissa plaji

Pissa Plajına Nasıl Gidilir?

Pissa Koyu’na özel araç ile ulaşım; İzmir tarafından gidecekseniz, İzmir- Çanakkale yolunu takip edebilirsiniz. Dikili sapağını görene kadar kuzeye çıkmanız gerekir.  Ayvalık veya Bergama tarafından gidecekseniz, yine İzmir- Çanakkale yolunu, İzmir’e doğru takip edebilirsiniz.

Pissa Koyu’na gitmeden önce mutlaka ulaşımı araştırmanız gerekir. Bademli Köyü çarşısından çıkıldığında “yön ağacı” diye belirtilen cansız bir ağaçla karşılaşacaksınız. Sağ tarafa döndüğünüz zaman toprak yola ulaşmış olursunuz. Sol tarafınız da da sahil yolunu göreceksiniz. Toprak yola devam ettiğinizde koya ulaşmış olursunuz. Bademli Köyü’ne 15 dakika araç mesafesinde yer alan bu plaja mutlaka gitmeniz gerekiyor.

bademli pissa koyu

Bademli Pissa Plajı Hakkında Bilgi

Pissa Plajı nasıl bir yer? Burası harika bir bakir koydu. Sonrasında plaj haline getirilmiş olsa bile hala güzelliğini koruyor. Tabi, burada insanların ve işletmeninde hakkını yememek lazım. Çünkü doğanın güzelliğini koruyabilmesi için insanların doğayı koruması gerekir. Burası o şekilde korunmuş bir yer. Pissa Plajı’nın olduğu bölge aslında bir sit alanı. Arka tarafı da zeytinliktir. Zeytinlik olan kısmı özel mülk kısmıdır. Bilinenin üzere Kanun gereği tüm kıyıla halkın kullanımına kanunen açıktır.  Bu nokta da plajın bedava olmamasın bazı kişilerin kafasında soru işareti yaratıyor. Ancak Pissa Koyu’ndaki işletmeler sayesinde plaj titizlikle korunuyor.

Deniz girişte 2-3 metre taşlık, sonrası komple kumdur.  Bozcaada’daki Ayazma Plajına benzer bir yer. Denizin rengi ve kumu, turkuaz rengi ile Pissa Koyu sizleri adeta büyüleyecek. Deniz sıcaklığı Dikili ve Bademli Köylerinin diğer denizlerine göre oldukça normal. Yani soğuk değil.

panorama park

Panorama Park

Pissa Plajı’nın girişinde hemen yanında bulunan bir işletme olan Panorama Park bulunmaktadır.  Burada istediğiniz tüm hizmetler yer alıyor. Kişi başı fiyatı geçen senekinden çok daha fazla değişiklik gösterdiğini düşündüğüm için belirtmek istemiyorum. Ancak giriş ücretiniz ile birlikte Şezlong ve şemsiyenizi de almış oluyorsunuz.  Buranın içinde şezlong, tuvalet, giyinme kabini ve duş mevcuttur. Deniz olarak Pissa plajı ile aslında aynı yer olan bu plaj, bir çift ile Pissa Plajı’ndan ayrılmıştır. Denizi ise ful kum ve sığı.

Anlayacağınız bir kısmında sadece 20 lira civarında bir giriş ücreti verip sadece muhteşem denizin keyfini çıkarmak var. Bir tarafta da belirli bir ücret karşılığında hizmet alma durumu söz konusu. Burası hizmet almak veya kendi kafasına göre takılmak isteyenler için aslında seçenek sunmuş oluyor.  Tercihi size bırakıyoruz.

Yorum Yazın