Adidas’ın ana sponsorluğunda Bozcaada’da bu yaz gerçekleşecek olan Bozcaada Yarı Maratonu, Türkiye’den ve dünyanın pek çok yerinden katılacak sporseverleri bir maratondan daha fazlası adı altında Bozcaada’da buluşturacak.  Bu maraton her sene Bozcaada’da yapılsa da Pandemi nedeniyle 2 yıl aradan sonra tekrardan sporseverleri buluşturacak. Yani anlayacağınız Bozcaada Yarı Maratonu 2 yıllık zorunlu aranın ardından gümbür gümbür geliyor.

Adidas Bozcaada Yarı Maratonu Ne Zaman?

Yarın için bugün koş mottosu ile düzenlenen yarı maratonu bu yıl 3-4-5 Haziran’da Bozcaada’da gerçekleşecek. 3 gün boyunca ise koşu etkinliği haricinde birçok sosyal etkinlik, workshoplar ve çeşitli eğlenceler düzenlenecek olan Yarı Maraton programı adeta festival havasında gerçekleşecek.

Etkinlik olduğu dönemlerde, hele de bu dönem haziran ayına denk geliyorsa, Bozcaada ayrı bir güzel olacak demektir. Bu dönemde Ada’ya uğramak isteyebilirsiniz. Çünkü yapılan etkinlikler ve adanın atmosferini görmek isteyebilirsiniz. Haziran ayının başında Bozcaada Yarı Maratonu için gitmeyi düşünüyorsanız kendinize hemen bir otel odası ayırabilirsiniz.

 

bozcaada yari maratonu

2022 Adidas Bozcaada Yarı Maratonu Detayları

Amatör ve profesyonel sporcuların katılım yapabileceği Bozcaada Maratonu, 4 Haziran 2022 Cumartesi günü Yarı Maraton ve 10 km koşu ile iki ana kategoride başlayacak. Bu kategoriler dışında sürpriz etkinlikler ile Bozcaada’da festival havası yaşatacak olan maraton için güzergâhlar şu şekilde olacak.

21K- Yarı Maraton Parkuru

Bozcaada Cumhuriyet Meydan’ında başlayarak, Tekirbahçe yönüne doğru ilerleyecek, sahil yolundan devam ederek tekrar Bozcaada Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecektir.

10K Parkuru

Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak Tekirbahçe yönünde ilerleyecek. Akvaryum Koyu’na varmadan tekrar geri dönülecek ve Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek.

Bu maraton düzenleneceği zaman koşan sporcularımız dâhil orada bulunan herkes Bozcaada’nın muhteşem atmosferiyle ve manzarasıyla beraber koşma lüksünü yaşayacaklar. Maratona katılabilecek yaş grupları şu şekilde belirlenmiştir.

  • Erkekler Kategorisi: 35-39, 40-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70-74, 75+
  • Kadınlar Kategorisi: 35-39, 40-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65+

bozcaada yari maratonu programi

2022 Bozcaada Yarı Maratonu Programı

4 Haziran günü, Yarı Maraton ve 10k koşusu farklı kategorilerde yarışacak koşucular için yapılacak. Koşu haricinde 3-4-5 Haziran tarihlerinde doğa yürüyüşleri, sabah yogaları, koşu sonrası partisi, hoş geldin partisi ve çeşitli sanatçıların yer alacağı akşam konserleri ile dopdolu bir program sporcuları bu ada da bekliyor.  Bu anlattığımız etkinlikler ile beraber Bozcaada güzelliğine güzellik katacak ve altın değerinde vakitler geçirmenizi sağlayacak.

bozcaadaya nasil gidilir

Bozcaada’ya Nasıl Gidilir?

İstanbul’dan Bozcaada’ya deniz yolu ile direkt ulaşmak maalesef mümkün değil. Çanakkale sınırları içerisinde bulunan Geyikli iskelesi ve Çanakkale Limanı dışında bir alternatif yoktur. Avrupa yakasından Bozcaada’ya gelecekseniz Tekirdağ- Keşan- Gelibolu üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz. Sonrasında Gelibolu- Lâpseki Feribotlarını ya da Eceabat- Çanakkale Feribotlarını kullanabilirsiniz. Eğer rotayı Anadolu yakasından çizecekseniz, Gebze- Yalova- Karacabey hattını takip edip Bandırma- Biga – Lâpseki rotasını kullanarak ortalama 6 saatte gidebilirsiniz.

İstanbul’dan Bozcaada’ya arabayla gitmek için Çanakkale Boğazını geçmeniz gerekiyor. Boğazı deniz yolu ile arabalı feribot kullanarak geçmek için seçenekleriniz şöyle:

  • Kilitbahir- Çanakkale (7 dak)
  • Eceabat- Çanakkale (15 dak)
  • Gelibolu – Lapseki (20 dak)

Bozcaada’ya şehirlerarası otobüsler ile ulaşmak için belirli otobüs firmaları her gün sefer düzenlemektedir. Otobüsler sadece yaz döneminde Geyikli Yükyeri İskelesi’ne kadar yolcu getiriyor.

 

Yorum Yazın