Bozcaada yerli ve yabancı turistin büyük ilgi gösterdiği son derece sevimli bir adadır. Çanakkale Geyikli iskelesinden bineceğiniz feribot ile yaklaşık 20 dakika sonra adada olabilirsiniz. İster günübirlik isterseniz de hafta sonu tatilinizi bu güzel ve sakin adada geçirebilirsiniz. Peki Bozcaada’da 1 gün nasıl değerlendirilir?

KAHVALTI SAATİ

Adaya gittiğiniz erken saatlerde açık görebileceğiniz birçok pastane ve kafe var. Sunulan kahvaltı tabaklarından ve çaydan isteyerek adadaki ilk öğününüzü masmavi denize karşı yiyebilirsiniz. Adada reçel çeşidi çok fazla. Özellikle adada yetişen bitkilerin özlerinde yapılan reçel ve tatlıları deneyebilirsiniz.

DENİZE GİRİN

Bozcaada’nın denizi gerçekten çok temiz ve harika bir maviliğe sahip. Adada merkeze uzak olan birçok koy ve son derece bakımlı kumsallar var. Özel beach’lerde belli bir giriş ücreti karşılığında hizmetten yararlanabilirsiniz. Bunun yanında halka açık, uzun ve tertemiz halk plajları da bulunuyor. 

RÜZGAR GÜLLERİ

Bozcaada’nın meşhur rüzgâr güllerine gitmek için merkezden uzaklaşmanız ve biraz yol yapmanız gerekecek. Özel aracınız olmadan rüzgâr güllerine gitmek çok zor. Çünkü yollar engebeli, taşlı ve ulaşılması biraz güç. Fakat gittiğinizde karşınıza çıkan müthiş bir uçurum ve sonsuz deniz ile göreceğiniz devasa rüzgâr gülleri yolculuk sıkıntısını unutturacak. Burada gün batımını mutlaka izlemelisiniz.

DONDURMA

Bozcaada’da yetişen farklı bitkiler var. Bu bitkiler hem reçellerde hem de dondurmalarda kullanılıyor. Farklı tatlara açıksanız deneyebilirsiniz. Eğer istemezseniz çikolata ve sade dışında klasik diyebileceğimiz tatlar ile serinleyebilirsiniz.

ÖĞLE YEMEĞİ

Balık sezonunda gittiyseniz mutlaka balık yemenizi tavsiye ederiz. Sahilde denize sıfır çok güzel lokantalar var. Bunun dışında kendiniz yanınızda bir şeyler getirmiş de olabilirsiniz. Eğer özel aracınız ve yanınızda yiyeceğiniz varsa Bozcaada’nın yüksek kesimlerine giderek öğle sıcağından uzak esintili bir alanda hatta akşam denk gelirse müthiş gün batımında tarifsiz güzellikte bir manzara ile karnınızı doyurabilirsiniz.  

KALE GEZİSİ

Adaya giderken feribottan da Bozcaada Kalesini görebilirsiniz. Tarihte adayı istiladan korumak için yapılan kalenin kimin inşa ettiği bilinmiyor. Kalenin içinde etnografya sergisi ile açık hava müzesi bulunuyor. Kalede bolca fotoğraf çekebilir, kale tarafından Geyikli’yi izleyebilirsiniz.

BOZCAADA SOKAKLARI

Yazın ada çok kalabalık ve gürültülü oluyor. Ama yazın sıcağı ve enerjisi ile çiçekler, bitkiler adanın her yerini sarıyor. Bu enerjiyi yakalamak isterseniz adanın tüm sokaklarını gezmenizi tavsiye ederiz. Renkli evler, duvarlar, kafeler, pansiyonlar içinizin açılmasını sağlayacak. 

MERYEM ANA KİLİSESİ

Adanın sembolik yapısı olan kilise Rum Mahallesi’nin ara sokaklarında karşınıza çıkıyor. Kilisenin giriş kapısında tarihi 1869 olarak belirtilse de ilk yapılış zamanının Venedikliler dönemine dayandığı biliniyor. Kilisenin avlusunda 4 katlı bir saat kulesi ve üzerinde çan bulunuyor. Fakat unutmamakta fayda var ki kiliseyi pazar günü saat 08:00’de yapılan ayinde görmeniz mümkün. 

AKVARYUM KOYU

Bozcaada’nın en güzel koylarından olan Akvaryum Koyu’nda yüzebilir ve eğer dalış bilginiz varsa dalışlara katılabilirsiniz. Masmavi ve berrak suyu ile kendine hayran bırakan koyda su altı canlılarını keşfedebilirsiniz. Harika manzarası ile bol bol fotoğraf çekebilir ve tekne turuna katılabilirsiniz. Akvaryum Koyu’nda denize girebilirsiniz. 

ŞARAP FABRİKALARI

Bozcaada’da şarap üretimi oldukça yaygın ve meşhur. Bu nedenle hem turizm hem de ekonomik açıdan önem taşıyor. Adada üzüm bağlarını görmek ve ziyaret etmek mümkün. Hatta bunun için özel turlar da düzenleniyor. 

Siz de Bozcaada’ya gitmek ve eşiz bir konaklama deneyimi yaşamak isterseniz Bozcaada otellerini Holimax yardımıyla bulabilirsiniz. Dilediğiniz oteli seçebilir ve hızlı bir şekilde rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.