İstanbul başlı başına masalsı bir şehir ve medeniyetlerin kavuşma noktasında mozaik bir kültür sizi karşılarken tüm İstanbul’u planlayarak dahi gezseniz 1 yıldan fazla zaman alacaktır.

Size Beykoz’u hızlı ve zevkli gezebilmeniz için tüyolar sunacağız. Beykozda gezilecek yerler listemize başlayalım;

Kuşkusuz Beykoz İstanbul’un en gözde semtlerinden biridir. Boğazın güzelliklerini doyasıya deneyimleyebileceğiniz semtlerden olan Beykoz’u deneyimlemek ve yaşamak için bu kısa yolculukta sizinleyiz; 3000 yıllık bir yerleşim yeri olan Beykoz’da gezilecek yerler konusunda önce başlıkları sunmakla başlıyoruz;

  • Anadolu Hisarı Kalesi
  • Beykoz Sosyal Tesisleri
  • Hidiv Kasrı
  • Riva Cenneti
  • Polenezköy
  • Otağ Tepe
  • Mihrabat Korusu
  • Anadolu Feneri
  • Yoros Kulesi
  • Kanlıca
  • Akbaba Türbesi
  • İshak Ağa Çeşmesi
  • Küçüksu Kasrı
  • Hz. Yuşa Tepesi

Özellikle Ramazan gibi ibadet aylarında daha yoğun ziyaret edilen Yuşa Tepesi’nde Hz. Yuşa’nın mezarının olduğuna inanılmaktadır. Aracılık etmesi için bu zattan yardım dilemeye gelen insanlar tarafından çok sık ziyaret edilmektedir. Aynı şekilde Akbaba Sultan Türbesi’de yine dini yerlerde daha fazla ziyaret edilmektedir. Yuşa tepesi Çamlıca’dan sonra en yüksek ikinci tepedir.

Küçük su kasrı inanılmaz derecede farklı ve gösterişli bir mimariye sahiptir. Osmanlı dönemi mimarisi olan bina Kandil Bahçesi ismi ile padişahların uzun yıllar dinlenmek için kullandığı konumlardan biri olmuştur.

İshak Ağa Çeşmesinin önemi; İstanbul’un su havzalarının toplandığı önemli bir çeşme olmasından kaynaklıdır.

Kanlıca’nın meşhur yoğurdu özelliğini şekerden alır. Günümüzde şeker dışında bal, reçel vb. yiyecekler eklenerek daha zengin bir hale getirilmiştir. Birkaç dakika uğrayıp serinleyip kanlıca yoğurdunu tatmaya ne dersiniz?

Yeşil ile mavinin buluştuğu noktalardan biride Yoros kalesidir. Kalıntıları ziyaret ederek tarihe tanıklık edebilirsiniz. Ceneviz kalesi olarakta bilinen kale ziyarete açıktır ve çay içip dinleneceğiniz bir kafeye de sahiptir.

Beykoz Kasrı nadir olarak batıyı örnek alarak yapılmış bir yapıdır. Farklı mimarilerden hoşlanan herkes için ziyaret edilmesi gereken yapılardan biridir. Kasırların dışları kadar içleri de gösterişlidir.

Müze sever misiniz? Cevap evet ise size ilginç bir müzenin bilgisini vermek isteriz. Çağlar Boyu Aydınlatma Isıtma Koleksiyonu Müzesi: ilginç değil mi? Biz ilk duyduğumuzda çok şaşırdık. Ancak çağlar boyunca hangi noktadan yola çıkarak geldiğimiz noktayı anlayabilmemiz için en iyi şekilde düşünülmüş müzelerden biridir.

Anadolu fenerini lezzetli bir öğle yâda akşam yemeği için tercih edebilirsiniz. Birbirinden zengin balık mahsulleri ile ziyafet çekebilirsiniz.

Mihribat korusu tarihi dokusunun yanı sıra iyi bir kahvaltı mekânıdır. Otağ tepe benzer özelliklere sahiptir ancak manzarası sebebi ile fotoğrafçılar tarafından oldukça sık tercih edilmektedir.

Hafta sonu kaçamakları için en çok tercih edilen konumlardan biri de Polonez köy’dür. Piknik, doğa sporları onlarca sebepten ötürü tercih edilebilmektedir.

Kalabalıktan sıkıldınız mı? Size en doğru adresi sunuyoruz. Riva! Çevresi ağaçlarla sarılı bölgede Karadeniz sularını andıran görünüm sizi rahatlatacaktır. Zihninizi rahatlatmak için en doğru noktalardan biridir.

Hidiv Kasrı birçok şey için kullanılıyor, nişan, düğün, akşam yemeği organizasyonlar vb. Ancak sizin isteğiniz farklı bir mimari görmek ise; tamda doğru noktadasınız. Tepeye konumlandırılmış kasrı görmeniz gerekiyor. Mimarisi hakkında ancak o zaman bir fikre sahip olabilirsiniz.

Beykoz Sosyal Tesislerinin boğaz manzarası ve fiyat avantajı sebebi ile paylaşmak istedik. İsterseniz rotanıza alın özellikle boğaz manzarasını seviyorsanız.

Anadoluhisarı bu yakanın en ilgi çeken noktalarından biridir. Anadolu’nun en dar noktasında bulunan kale duvarlarını andıran yapıdan kuşbakışı olağanüstü fotoğraflar çekebilirsiniz.

İstanbul’u gezdim demek istiyorsanız, beykozu es geçemezsiniz.

Yorum Yazın