Ülkemizin en çok tanınan ve sevilen tatil beldelerinden biri olan Bodrum; yeşilin maviyle buluştuğu doğal güzellikleri, köklü geçmişi ve birbirinden güzel koyları ile her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. Pembenin en güzel tonunu barındıran begonvillerle kaplı bembeyaz evleri ve Arnavut kaldırımlı dar sokakları ile kendine özgü bir havaya sahip olan Bodrum, mutlaka görülmesi gereken yerlerin başını çekiyor. Ege mutfağının birbirinden güzel zeytinyağlılarını ve deniz ürünlerini Bodrum’un ünlü restoranlarında tadabilir; deniz, kum ve güneş üçlüsünün keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.

Bodrum’da Gezilecek Yerler

Koyu lacivert deniziyle misafirlerini karşılayan Bodrum, hemen her türlü tatil zevkine uygun bölgeleri bir arada barındırıyor. Sessiz ve sakin bir tatil isterseniz Gümüşlük, gece hayatını seviyorum derseniz Gümbet; rüzgâr sörfü öğrenmek istiyorsanız Yalıkavak tam size göre! Birbirinden güzel ve temiz koylarının yanı sıra tarihi dokusuyla da ilgi odağı olan Bodrum’da mutlaka görmeniz gereken yerleri sizler için listeledik:

Bodrum Kalesi

Bodrum şehir merkezinde yer alan Bodrum Kalesi, geçmişin tüm ihtişamının gözler önüne seriyor. St. Jean Şövalyeleri tarafından inşa edilen kale 19. yy sonlarına kadar zindan olarak kullanılmış. Günümüzde kalenin neredeyse tamamı Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veriyor. Müzede Alman Kulesi, İşkence ve Katliam Odaları, İngiliz Kulesi, Sikke ve Mücevherat Salonu, Cam Batığı, Türk hamamı, Doğu Roma Gemisi gibi bölümler sergileniyor.

Halikarnas Mozolesi

Dünyanın yedi harikasından biri olan Halikarnas Mozolesi, Yunan mimarisi ile Mısır mimarisinin eşsiz bir birleşimi olarak kabul ediliyor. Kral Mausolos adına yaptırılan mozolenin mimarı Pytheos olarak biliniyor. Mozoleyi yaptıran ise Kral Mousolus’un hem kız kardeşi hem de karısı Artemisia’dır. Anıtsal bir mezar olan Halikarnas Mozolesi 15. Yüzyılda yaşanan bir deprem nedeniyle yıkılmış ve yıkıntının taşları St. Jean Şövalyeleri tarafından Bodrum Kalesi’nin yapımında kullanılmıştır.

Bodrum Antik Tiyatrosu

Bodrum’un kuzeyinde yer alan Antik Tiyatro, 13 bin kişilik kapasitesi ile pek çok festival, organizasyon, tiyatro ve konsere ev sahipliği yapıyor. M. Ö. 337 yıllarında yapılan Antik tiyatro, At nalı şekli ile Roma İmparatorluğu’na özgü tiyatro yapılarını andırıyor. Göktepe dağının eteklerindeki yapıdan Bodrum limanını izleyebilirsiniz. 24 saat açık olan Bodrum antik Tiyatro ücretsiz olması nedeniyle turistlerin en çok uğradığı tarihi yapılar arasında yer alıyor.

Zeki Müren Sanat Müzesi

Ülkemizin Türk Sanat Müziği alanında yetiştirdiği ender sanatçılarından Zeki Müren, kendine has tarzı ve eşsiz sesi ile hala kalplerde yaşıyor. Sanat güneşi lakabıyla tanınan sanatçı aynı zamanda tam bir Bodrum aşığı. Yaşamının son 6 yılını Bodrum’da geçiren Zeki Müren’in evi ölümünün hemen ardından Kültür Bakanlığı’nca müzeye dönüştürüldü. Sanatçının eşyaları, döneme damgasını vuran kıyafetleri, kendisine ait tabloları müzeye çevrilen evinde sergileniyor. Evin alt katı ise sanatçının yaşadığı şekli ile muhafaza ediliyor.

Bodrum Koyları

Deniz, kum ve güneş üçlüsünün en popüler destinasyonlarından biri olan Bodrum, yaklaşık 215 kilometre uzunluğundaki eşsiz sahil şeridinde pek çok koy barındırıyor. İşte bodrum’un en güzel koyları:

Adaboğazı ve Akvaryum Koyu

Yürüyerek ya da tekneyle ulaşımın mümkün olduğu Adaboğazı ve akvaryum Koyu Bodrum Bitez’de yer alıyor. Tesisin olmadığı bu iki koy turkuaz rengi deniziyle mutlaka görmeniz gereken koyların başını çekiyor.

Karaincir Koyu

Bodrum Akyarlar’da bulunan Karaincir koyu, eşsiz manzarası ve soğuk suyu ile favori koylar arasında yerini alıyor.

Aspat Koyu

Yeşil ile mavinin muhteşem birlikteliği olarak tanımlanabilen Aspat Koyu, derin suları ile misafirlerini karşılıyor. Akyarlar’da bulunan Aspat koyu, tropik bir adada yaşıyormuş izlenimi veriyor.

Akyarlar Koyu

Bodrum’un en popüler koylarından biri olan Akyarlar Koyu, mavi bayraklı denizi ve kendine has havası ile mutlaka görmeniz gereken koylar arasında yerini alıyor.

Yahşi Koyu

Bodrum Ortakent’te yer alan Yahşi Plajı, bir Bodrum klasiği. Uzun sahili ile Bodrum’da yaşayanların favorisi olan plaj tertemiz denizi ile dikkat çekiyor.

Yalıçiftlik Koyu

Bodrum şehir merkezine oldukça yakın olan Yalıçiftlik koyu, hafif rüzgârlı havası ve ağaçlıklı yapısı ile şehrin en sevilen plajlarına ev sahipliği yapıyor.

Kargı Koyu

Camel Beach olarak da bilinen Kargı Koyu, özellikle tekne turlarının rotalarında mutlaka yer alıyor. Uzun kumsalı ve kumsaldaki zambakları ile eşsiz bir manzara sunan Kargı Koyu, cennetten bir manzara sunuyor.

Bodrum, bu koylara ek olarak Kadıkalesi, Gümüşlük, Bağla, Göltürkbükü, Cennet Koyu, Güvercinlik, Mazı ve daha birçok koyuyla misafirlerine eşsiz bir tatil fırsatı sunuyor.

Tatil anlayışına bambaşka boyut getiren Holimax ile beklentilerinizi karşılayan konaklama seçeneklerini değerlendirebilir, size en uygun tatili avantajlı ödeme seçenekleri ve uygun fiyat garantisiyle hemen satın alabilirsiniz.

Yorum Yazın