Muğla il merkezinin güneybatısında yer alan Bodrum ilçesi, şehir merkezine yaklaşık 120 kilometre mesafede bulunmaktadır. Muğla’nın en gözde ve en popüler tatil beldelerinden biri olan Bodrum, eğlence mekânları, lüks konaklama seçenekleri, tarihi ve turistik yerleri ve eşsiz doğal güzellikleriyle beraber bir tatilden daha fazlasını size sunar.

El değmemiş koyları, geniş ormanlık alanları, insana huzur veren yürüyüş alanları, vadileri, incecik kumları ile rüya gibi bir tatil vadeden Bodrum’da tatil keyfinizi zirveye çıkarabilirsiniz. Genellikle yaz aylarında turist akınına uğrayan Bodrum’da dilediğiniz ve ihtiyaç duyduğunuz her şeye ulaşabilmeniz mümkün.

Büyüklü küçüklü koylarının birbirini takip ettiği Bodrum’da denize girmek için seçeneğiniz çok fazladır. Bu durum bazen kafa karıştırıcı olabilir. Tabi ki kısıtlı zamanınızı en güzel koylara girerek geçirmek istersiniz. Bunun için size birkaç koy önereceğim.

  • Göltürkbükü Cennet Koyu
  • Yalıçiftlik Kargıcak Koyu
  • Yalıkavak Küdür Koyu
  • Akyarlar Karaincir Koyu
  • Ortakent Yahşi

Bodrumda mutlaka görülmesi gereken yerler

Bodrum’da Mutlaka Görülmesi Gereken Doğal Güzellikler

Bodrum’a geldiğinizde sizi karşılayacak olan doğal güzellikler arasında ilk sırayı Akyarlar almaktadır. Hem doğa ile iç içe vakit geçirmenize imkân tanıyan hem de adrenalin âşıkları için rüzgar sörfü olanakları sunar. Bodrum Akyarlar bölgesini, keyifli ve huzurlu bir tatil seçeneği olarak düşünebilirsiniz. Ayrıca doğal güzellikleri ile size kendine hayran bırakacak olan Bodrum Aspat, Uyku Vadisi, Bardakçı Koyu, Tavşan Adası, Değirmen Şelalesi, Çukurköy Yaylası, Bargilya ve Mandalina Bahçeleri gibi saymakla bitmeyecek pek çok daha doğal güzelliği keşfedebilirsiniz. O hale size doğal güzelliklerin bir kısmından bahsedebiliriz.

Bodrum akyarlar

Bodrum Akyarlar

Bodrum merkeze 20 kilometrelik bir mesafede yer alan bu şirin belde, Bodrum Otogarı’ndan 20 dakikada bir hareket eden Akyarlar dolmuşları ile 115 dakika içerisinden bölgeye ulaşım sağlayabilirsiniz. Akyarlar, muhteşem doğası ile baş başa kalabileceğiniz, kumsallarında dilediğiniz gibi serinleyip güneşlenebileceğiniz bir yer. Ayrıca son zamanlarda rüzgâr sörfü amacıyla da sıkça tercih edilen bir yer olup, hem amatör sörfçüler hem de profesyonel sörfçüler için en uygun noktalardan biridir. Eğer sakin ama huzurlu, rüya gibi bir tatil geçirmek istiyorsanız Bodrum Akyarlar bunun için biçilmiş kaftan. Turkuaz denizi ve sahil boyunca uzanan Rum döneminden kalma taş evlerin arasında dolaşırken gerçek bir ege kasabasının atmosferini hissedeceksiniz. Bu tarz bir tatil yapmak isterseniz Akyarlar’a mutlaka gitmelisiniz.

Ortakent Yahşi ve Akyarlar arasında kalan Aspat Tepesi ve Aspat Koyu, Bodrum’un en özel doğal güzelliklerinin sergilendiği bir bölge olarak öne çıkıyor. 17. Yüzyılın önde gelen yazarlarından olan Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde de övgüyle bahsettiği bu şirin yer adını, kulak ve sulanmaz anlamlarına gelen ‘Aspartos’ kelimesinden çıkmıştır.

Bodrum bitez

Bodrum Bitez

Begonvillerin boy verdiği, yasemin çiçeklerinin bahçeleri bastığı yerdir Bitez. Bodrum merkez kalabalığından uzaklaşmak isteyenlerin tercih ettiği tatil beldelerinden biri olan Bitez, şehir merkezine 4 kilometrelik mesafede yer almaktadır. Geçmiş zamanlarda ve günümüzde bile hala bilinen Çökertme türküsüne de konu olan bir yerdir Bitez. Mavi bayraklı plajları, kendine has doğal güzellikleri, yemyeşil alanları, lüks ve konforlu otelleri ile hem yabancı hem de yerli turistler tarafından büyük ilgi görmektedir. Bizim için Bitez, bir yaz rüyası yaşadığınız yer denilebilecek bir yer.

Tavşan adası

Tavşan Adası

Tavşan adasına gitmek için ilk önce Gümüşlük’e gidip oradan dolmuş ve minibüslerle yaklaşık 30-35 dakika gibi bir yolculuğun ardından Tavşan Adası’na ulaşabilirsiniz. Gümüşlükte bulunan Tavşan Adası iki sahili birbirinden ayıran yürüyüş yolu ile ulaşılabilen oldukça farklı doğal güzelliklerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Günümüzde gözle görülmese bile yarı yıkık bir halde denizin altında bulunan tünelden de adaya ulaşılıyordu. Bu tarihi geçit buranın en ilgi çekici ve en çok konuşulan konularından olsa da adını aldığı ada sakini tavşanları buranın en popüler özelliğidir. Ada da yaşayan tavşanları beslemek ve görmek için bile pek çok tatil sever Tavşan Adası’na uğramaktadır.

Ada aslında antik bir bölge olduğu için günümüzde bile kazı çalışmalarına devam edilmektedir. Eski ismi Asar Adası olan bu bölge zamanla ada da görülen tavşanların tatlılığıyla Tavşan Adası adını almıştır.

Yorum Yazın