Ege’nin en popüler tatil beldelerinden biri olan Bodrum, renkli gece hayatı ve harika plajlarıyla adını duyurmuştur. Unutulmaz bir tatil deneyimi yaşamak ve denizin tadını doyasıya çıkarmak için Bodrum, en ideal tatil bölgelerinden biri.  Bodrum’da ince kum plajlar, sığ deniz, derin deniz veya taşlık plaj gibi farklı arayışlarda olanların bu isteklerine cevap verilebilecek pek çok koy bulunuyor. Bu yazımız, bol mavilik ve deniz kokusu içermektedir. Şimdi gelin birlikte Bodrum’un en güzel koylarını keşfedelim!

  1. Kargıcak Koyu

kargicak koyu

Kampçıların sıklıkla tercih ettiği, Bodrum’un bakir koylarından biri olan Kargıcak Koyu, Pabuç Burnu ile Kara Burun arasında bulunuyor. Diğer adı Balıkçılar Koyu olan Kargıcak Koyu, sizlere büyüleyici bir manzara vadediyor. Denizinin temizliği ve berraklığıyla mavinin ve yeşilin tonlarının bir arada oluşuyla muazzam bir atmosfere sahip olan Kargıcak Koyu, sakinlik arayanlar için bulunmaz bir nimet niteliğindedir. Arkadaşlarınızla, partnerinizle, ailenizle veya tek başınıza bu harika manzara ve dalga sesleri eşliğinde dinlenebilir, keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Ayrıca kamp yapmak için de oldukça uygun bir alana sahip olan Kargıcak Koyu, sizlere benzersiz bir konaklama deneyimi yaşatabilir. Kargıcak Koyu’na, karadan veya denizden ulaşım sağlayabilirsiniz fakat kara yolunu tercih etmeden önce, yolun toprak ve engebeli olduğunu bilmenizde fayda var.

  1. Yalıkavak Küdür Koyu

kudur koyu

Ege’nin en lüks tatil beldelerinden biri olan Yalıkavak, eşsiz balık restoranları ve ünlü marinasıyla yerli-yabancı pek çok turistin tercih ettiği bölgeler arasında bulunuyor. Küdür Koyu, Yalıkavak Palmarina’ nın karşısında yer alan bakir koylardan bir tanesi.  Küdür Koyu; doğanın sunmuş olduğu güzelliklerden faydalanmak, sessiz ve sakin bir yerde kafa dinlemek isteyen tatilcilerin uğrak noktasıdır. Nesli tükenmek üzere olan Akdeniz foklarının yaşam alanı olan Küdür Koyu, pek çok deniz canlısına da ev sahipliği yapıyor. Ayrıca koy içerisinde, halk plajının bulunması da misafirler için büyük avantaj sağlıyor. Ailenizle veya dostlarınızla birlikte doğayla iç içe, sakin bir gün geçirip denizin tadını çıkarmak istiyorsanız Küdür Koyu, sizin için harika bir seçenek olabilir.  Plaj içerisinde bulunan ücretsiz otoparka arabanızı park edebilir, ihtiyacınız olabilecek temel malzemeleri plaj içerisinde bulunan büfeden karşılayabilirsiniz.

  1. Cennet Koyu

Bodrum’un eşsiz koylarından biri olan Cennet Koyu, sizleri huzur dolu ve güzelliğiyle nefes kesici bir manzarayla karşı karşıya bırakıyor. Cennet koyu, tertemiz turkuaz denizi ve doğanın tüm güzelliklerini yansıtan yeşili ile Ege bölgesinin en muazzam koyları arasında bulunuyor. Bodrum’un Göktürk mahallesinde bulunan Cennet koyu, dalgalı bir denize ve ılık bir suya sahip. Koyun çevresinde yemek yiyebileceğiniz ve ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz alanlar bulunuyor. Bunların yanı sıra konaklamak isteyenler için de koy içerisinde kamp alanları mevcut. Bu benzersiz manzara eşliğinde sevdiklerinizle birlikte ateş başında yapacağınız sohbetler ve sabahın ilk ışıklarını bu eşsiz manzarayla karşılama imkanı sizlere unutulmaz bir tatil deneyimi yaşama fırsatı sunuyor.

 

Yorum Yazın