Isparta, Toroslar’ın manzaraları, mis kokulu gül ve lavanta bahçeleri, Eğirdir Gölü’nün pırıltısı, Davraz’ın kayak keyfi ile bir Kars ya da Artvin gibi Türkiye’de turizme uygun yerlerden olsa da, bugüne kadar bu yönünü pek geliştirememiş bir yer. Ama bu durum da Isparta’yı gezmek isteyen kişiler için avantaj sağlıyor. Henüz keşfedilmemiş insan kalabalığından uzak harika yerleri gezme imkânı sunan Isparta, lavanta bahçelerine girdiğiniz an kokusu ve güzelliğiyle sizi büyüleyecek.

Isparta Nerededir?

isparta nerede

Türkiye’nin Akdeniz Bölgesi’nde bulunan Isparta, Antalya Bölgesi’nin kuzeyindeki Göller Bölgesi’nde yer alır. Batı tarafında Burdur, kuzeyinde Afyonkarahisar, doğusunda Konya ve güney tarafında Antalya ile komşu olan bir şehirdir. İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerinin kesişim noktalarından biridir.

Isparta şehrinde pek çok konaklama seçeneği bulmak mümkündür. Ancak bunlardan en çok tavsiye edilenleri Holimax’ın erken rezervasyon fırsatlarıyla ayarlayabilmek için Isparta Otelleri kategorimize göz atmanızı tavsiye ederim.

Isparta’ya Nasıl Gidilir?

ispartaya nasil gidilir

Isparta’ya ülkemizin pek çok yerinden şehirlerarası otobüsler ile ulaşmak mümkündür. Isparta’ya otobüs ile ulaşım sağlamak isteyen tatilciler için herhangi bir şehirlerarası otobüs ile Isparta Otobüs Terminali ve Eğirdir Otogarı’nı kullanabilirler.

Isparta’ya özel araç ile ulaşım sağlamak için D-320, D-650, D-330 ve D-695 kara yollarını kullanarak gelinebilir.

Isparta’ya tren ile ulaşım sağlamak isteyen ziyaretçilerin kullanması gereken tren hattı Göller Ekspresi’dir. Bu hat, Burdur ve Isparta ile İzmir arasında hizmet vermektedir. Aydın, Gümüşgün ve Denizli’den geçerek Isparta’ya ulaşım sağlar.

Güzellik Abidesi Isparta

lavanta tarlalari

Lavanta tarlalarına ilginin son senelerde daha da artması ile Kuyucak turizmin lokomotifi olmuş durumda şuan. 2018’de iki tane 5 yıldızı otel birden açılmış lavanta ve gül döneminde yabancı turlar Isparta’ya uğramaya başlamıştır. Yerelde de Burdur ve Isparta’yı içeren Göller Yöresi turları oldukça popüler.

Isparta asırlar boyunca medeniyetler tarafından yerleşim yeri olarak kullanılmıştır. Bunun sonucunda tarihi yerleri ve doğal güzellikleriyle oldukça zengin bir bölge haline gelen Isparta, turistik bölge olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Her mevsim farklı güzelliklere sahip olan Isparta, doğal ve tarihi güzellikleriyle kendinden söz ettiren güzel şehirlerimizden birisidir. Benzersiz manzaraya sahip Eğirdir Gölü kenarında romantik bir yürüyüş, kışın Davraz’da kayak, yazın lavanta ve gül bahçelerini ziyaret etmek, Isparta’da yapılacak olanlarda ilk akla gelenlerdendir.

Isparta’ya Ne Zaman Gidilir?

isparta 1

Akdeniz Bölgesi’nde olmasına rağmen karasal iklimin etkilerinin de hissedildiği bu şehirde yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise sert geçmektedir. Göller bölgesi olan coğrafyası bahar aylarında daha cıvıltılı daha bir renkli olur. Lavanta tarlalarının en mor halini görmek için geliyorsanız eğer, Temmuz ayındaki hasat zamanına yetişebilirsiniz. Torosların sardığı şehrin kar sezonu ise aralık ve nisan ayı arasında gerçekleşir. Yani Isparta aslında dört mevsimlik bir şehir olarak ülkemizde bulunan ender tatil yapılacak yerlerdendir.

Isparta’nın Lavanta Bahçeleri

lavanta bahceleri

Lavanta bahçeleri Keçiborlu İlçesi’ne bağlı olan Kuyucak Köyü’nde bulunmaktadır. Belki daha önceden adını bile duymadığınız bu köye gittiğinizde bir daha aklınızdan çıkmayacak bir yer olacak. Isparta il Merkezine 50 km mesafede yer alan Kuyucak Köyü, yüksek konumu ile Burdur Gölü manzarasını seyredebileceğiniz bir alandır. Kuyucak köyü’nde 5000 dekarda yetiştirilen lavanta, yağış, sıcaklık gibi mevsimsel durumlar etki etse de Temmuz ayının başında açmaya başlar. İşte tam bu zamanda morun her tonunu görebileceğiniz bir manzara ile karşılaşabilirsiniz. Köyün içerisine adım attığınız itibaren mis gibi lavanta kokularıyla beraber gezmeye başlıyorsunuz. Isparta’ya yolu düşen herkesin lavanta bahçelerini görmeden dönmemelerini tavsiye ederiz.

Yorum Yazın