Türkiye’nin en popüler turizm bölgelerinden biri olan Bodrum, uzun bir tatil yapmanın yanı sıra günübirlik de ziyaret edebileceğiniz Ege rotalarından biri. Size özel hazırladığımız, her yıl binlerce turisti ağırlayan Bodrum’da günübirlik yapılacaklar listesini inceleyerek burada geçireceğiniz kısıtlı zamanınıza eğlence ve keyif katabilirsiniz.

1. Bodrum Marina’da Akşam Yemeği Yiyin

bodrum marina

Bodrum’da gün boyu denizin ve güneşin keyfini çıkardıktan sonra keyifli bir akşam yemeği yiyebileceğiniz yerlerden biri olan Bodrum Marina’yı ziyaret etmenizi öneririz. Mavi Yolculuğa çıkanların demirlediği duraklardan biri olan Bodrum’da eğlenceli vakit geçirebileceğiniz mekanların başında Marina geliyor. Hem Ege mutfağını keşfedebileceğiniz hem de huzurlu bir akşam yemeği yiyebileceğiniz Marina’yı Bodrum’da günübirlik yapılacaklar listesine mutlaka eklemelisiniz.

2. Yunan Adaları’nı Keşfedin

yunan adalari kos

Eğer Bodrum’u günübirlik ziyaret etmeyi planlıyorsanız, bu bölgeye yakın bir konumda bulunan Yunan Adaları’nı da keşfetmenizi tavsiye ederiz. Kos, Simi ve Leros gibi antik çağlara kadar uzanan bir tarihe ev sahipliği yapan Yunan Adaları’na Bodrum’dan kalkan teknelerle ulaşabilirsiniz. Hem farklı bir kültürü keşfetmek hem de eğlenceli bir gün geçirmek için harika bir alternatif olan ada gezisi, Bodrum’da geçirdiğiniz zamanları güzelleştirecektir.

3. Bodrum’un Müzelerini Ziyaret Edin

Doğal güzellikleri, plajları ve eğlence hayatıyla olduğu kadar kültürel ve tarihi mirasıyla da eşsiz bir belde olmayı başaran Bodrum’da, bu bölgenin tarihini keşfetmenize yardımcı olacak birçok müze bulunuyor. Bodrum Kalesi ve içerisinde bulunan Su Altı Arkeoloji Müzesi, Zeki Müren Sanat Müzesi ve Bodrum Deniz Müzesi ziyaret edebileceğiniz duraklar arasında bulunuyor. Bodrum hem tarihi hem de kültürel değerlerini keşfedebileceğiniz bir gezi turu ile bu bölgeyi daha yakından inceleme fırsatı bulabilirsiniz.

4. Bodrum Açık Hava Konserine Gidin

Bodrum’a gitmişken her yaz binlerce dinleyiciye unutulmaz anlar yaşatan Antik Tiyatro’da bir açık hava konserine katılmadan dönmenizi önermeyiz. Bodrum’u Bodrum yapan antik yapılardan biri olan amfi tiyatronun MÖ 4. yüzyıla kadar uzanan bir tarihi olduğu düşünülüyor. Muhteşem bir açık hava konseri izleyebileceğiniz Bodrum Antik Tiyatro’da eğlenceli anılar biriktirebilirsiniz.

5. Bodrum’un Koylarında Denize Girin

bodrum koylari

Deniz ve güneşin en kusursuz haline tanıklık edeceğiniz eşsiz bir Ege beldesi olan Bodrum’da günübirlik tatil planınıza bölgede bulunan koylarda denize girmeyi de eklemelisiniz. Mavi ve yeşili buluşturan cam gibi berrak deniziyle ziyaretçilerine benzersiz bir deniz tatili yaşama şansı sunan Bodrum’da Bardakçı, Akyarlar, Aspat ve Kargıcak gibi deniziyle nam salmış koylarda denize girmenizi öneririz.

6. Su Sporlarıyla Eğlenceli Vakit Geçirin

su sporlari

Adrenalin tutkunları için farklı aktivite seçenekleri sunan Bodrum, su sporları yapmak için oldukça elverişli bir belde. Rüzgar hızı, denizi ve iklimiyle birçok su sporunun yapılmasına imkan veren Bodrum’da dalış, yelken, deniz paraşütü ve rüzgar sörfü gibi hem eğlenceli hem de heyecanı yüksek su sporlarını deneyimleyebilirsiniz.

Eğlenceli anlar yaşayacağınız bir kaçamak yapıp Bodrum’da daha fazla gün geçirmek istiyorsanız  Bodrum otelleri arasından seçim yaparak konforlu bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

7. Bodrum’un Antik Kentlerini Gezin

MÖ 650 yılına kadar uzanan köklü bir geçmişe ev sahipliği yapan Bodrum’da burada yaşayan ilk uygarlıklara dair izler bulabileceğiniz birçok antik kent mevcut. Her sokağında farklı bir medeniyetin izlerine rastlayacağınız Bodrum’da şehir merkezine oldukça yakın bir konumda bulunan Pedasa, Telmissos ve Termera gibi farklı uygarlıkların yaşamlarına tanıklık etmiş antik kentleri gezebilir ve Bodrum’un zengin tarihini keşfedebilirsiniz.

8. Yel Değirmenleriyle Güneşi Batırın

bodrum yel degirmenleri

Bodrum’un benzersiz aurasıyla bütünleşen Yel Değirmenleri, bu bölgede keşfetmenizi önerdiğimiz son durak. 1800’lü yıllarda yapılan Yel Değirmenleri’ni Gümbet ve Yalıkavak tepelerinde görmeniz mümkün. Güneşin batışını izleyebileceğiniz Yel Değirmenleri’nde Bodrum’a veda edebilir ve günübirlik tatilinizi muhteşem bir Ege manzarasıyla sonlandırabilirsiniz.

Holimax’in farklı konaklama alternatifleri sunan otelleriyle hem eğlenceli hem de kültürel bir Bodrum gezisi yapabilirsiniz.

 

Yorum Yazın