Son yıllarda popüler konaklama alternatiflerinden biri olarak karşımıza çıkan butik oteller, farklı bir tatil deneyimi yaşamak isteyenlerin buluşma noktalarından biri. Hem Türkiye’de hem de dünyanın farklı bölgelerinde örneklerine rastlayabileceğiniz bir konaklama seçeneği olan butik oteller, sundukları ayrıcalıklı hizmetler ve sahip oldukları farklı mimari tasarımlarla göz dolduruyor. 

Eğer siz de bu seneki tatil serüveninizde bir butik otelde konaklamayı planlıyorsanız, sizin için hazırladığımız en iyi 5 butik otel önerisine göz atabilirsiniz.

 

1.Çeşme

cesme

Ege’nin incisi İzmir’e bağlı bir ilçe olan Çeşme, özellikle son birkaç yıldır deniz tatili yapmak isteyenlerin en sık tercih ettiği rotalar arasında dikkat çekiyor. Doğası, sahilleri ve eğlence dolu sokaklarının yanı sıra butik otelleriyle de öne çıkan bir ilçe olan Çeşme’de keyifli bir yaz tatili geçirebilirsiniz.

Çeşme’de, hem merkezde hem de Alaçatı mahallesinde örneklerini görebileceğiniz butik otellerde konaklayarak ayrıcalıklı hizmetlerden faydalanabilirsiniz. Genellikle sınırlı sayıda misafir ağırlayan bir otel türü olan butik oteller, iç ve dış mimari açısından oldukça farklı tasarımlara sahip. Taş evler, konaklar veya bulundukları bölgeye has mimari dokuları görebileceğiniz Çeşme otellerinde konaklayarak unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayın.

 

2.Assos

Tarihi ve doğal zenginlikleriyle her yaz binlerce turiste unutulmaz bir tatil geçirme şansı sunan Assos, farklı otel konseptleri bulabileceğiniz bölgelerden bir diğeri. Bölgenin tarihi atmosferine uygun olacak şekilde restore edilen yapılar, şimdilerde butik otel olarak ziyaretçilerini ağırlıyor. 

assos

Genellikle eski köy evlerinden oluşan butik oteller bölgeyi ziyaret eden turistlerin en çok tercih ettiği konaklama alternatiflerinden biri. Deniz kenarında veya muhteşem bir Ege manzarasına karşı konaklayabileceğiniz Assos’ta doğayla baş başa kalmak isteyenler için güzel bir alternatif olan bungalov evleri de bulabilirsiniz.

3.Kazdağları

kazdaglari butik otel

Ege’nin en eşsiz bölgelerinden biri olan Kazdağları, Alp’lerden sonra en yüksek oksijen seviyesine sahip olmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Türkiye’nin oksijen deposu olarak bilinen Kazdağları’nı ziyaret etmeyi planlıyorsanız bu bölgede  konaklayabileceğiniz birçok butik otel olduğunu söyleyebiliriz. 

Dağların tepelerine inşa edilmiş, müthiş bir manzaraya ev sahipliği yapan villa tarzı butik otellerin yanı sıra konaklar ve bungalov ev konseptiyle de hizmet veren birçok butik otel bulabileceğiniz Kazdağları’nda ömrünüz boyunca unutamayacağınız bir tatil serüveni geçirebilirsiniz.

4. Abant

abant butik otel

Sakin ve huzurlu bir tatil kaçamağı yapmak isteyenler için doğru bir tercih olan Abant, doğayla bütünleşen butik otelleriyle ziyaretçilerine eşsiz bir konaklama deneyimi vadediyor. Doğası, gölleri ve temiz havasıyla ziyaretçilerini büyüleyen Abant’ta genellikle bungalov evlerde veya az kapasiteli butik oteller tercih ediliyor.

Göl kenarında konumlanan birçok otele sahip olan Abant, doğa severlerin kısa bir tatil macerası yaşamak için tercih ettiği ilk rotalar arasında göze çarpıyor. Her mevsim binlerce turisti ağırlayan bu şirin beldenin doğasına uyum sağlayan butik otellerinde konaklayarak dinlendirici ve huzur dolu bir hafta sonu geçirebilirsiniz.

5.Kapadokya 

kapadokya

Peri bacaları, taş konakları, tarih kokan sokakları ve kendine özgü aurasıyla ziyaretçilerini mest eden şehir Kapadokya, Türkiye’nin en iyi butik otellerini bulabileceğiniz rotalardan biri. Birçok doğa harikasına ve tarihi yapıya ev sahipliği yapan Kapadokya’yı her mevsim ziyaret edebilirsiniz. Unesco Dünya Mirası Listesi’nde yer alan kentlerden biri olan Kapadokya’da restore edilmiş eski evlerde konaklama şansınız bulunuyor. 

Gün doğarken gökyüzünde yükselen balonları izleyebileceğiniz Kapadokya’da bölgeye has gurme lezzetleri ve şehrin zenginliklerini keşfederken Holimax’le yer ayırdığınız otelde benzersiz bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz.

Yorum Yazın