İzmir’in turizm açısından öne çıkan, şöhretini gece yaşantısından v zengin kültürüne borçlu bir tatil beldesidir. Antik çağlardan beri Batı Anadolu’nun en önemli yerleşimleri arasında yer alır.  Stratejik konumundan dolayı Çeşme, Perslerin, Romalıların, Makedonların, Pergamon Krallığı’nın ve Osmanlı’nın hâkimiyetine geçmiştir. Hareketli tarihe sahip bu beldeye birçok gezgin ve tatilci yaz aylarında eğlence fırsatlarından faydalanmak için gelirler.

Çeşme ile sınırları içerisinde su sporları bakımından zengin, çeşitli zevklere sahip birçok plaj bulunuyor. Bu plajlardan sizlere biraz bahsedelim.

ilica

Ilıca Plajı

Termal kaynaklardan beslendiği için denizi mineralli su açısından zengin seviyededir. Ilıca Plajı, 3 mevsim deniz keyfi yapılabilme imkânı sunuyor. Uzunluğu yaklaşık 3 kilometredir. Dalgalı yapısı sayesinde sörf tutkunları için uğrak noktadır. Ayrıca Ilıca denizi derin olmadığından çocuklu aileler için birebir ortam sağlıyor.

delikli

Delikli Koy

Ovacık ile Alaçatı arasında yer alan Delikli koy, turkuaz renkli ve çarşaf gibi deniziyle tatilcileri kendine çekiyor. Delikli koy yerli ve yabancı turistler tarafından da bilinen doğal yollarla oluşan bir yerdir. Özellikleri ise yükselen ve iki plaj arasında sınır hattını oluşturan ve doğal nedenlerden dolayı aşınmıştır. Bu aşınan büyük boyutlu kaya parçasından adını alan plaj, güneş batarken sizlere muhteşem bir pencere yaratıyor.

boyalik

Boyalık Koyu

Çeşme ilçe merkezine doğru gidilirken 5 kilometre uzunluğundaki plaj, bembeyaz kumlarla kaplıdır. Poyrazın genel olarak hâkim olduğu bu koyda deniz ne kadar açılırsanız açılın fazla derinleşmemekte. Bu nedenle de bir kısmı oteller tarafından özel plaj olarak faaliyet göstermektedir.

Çeşme’de Gezilecek yerler

Tatiliniz esnasında zamanınızın büyük bir kısmı alışveriş, eğlence ve deniz keyfi yaparak geçirebilirsiniz. Ancak kalan zamanınızı tarihi mekânlar ve ilçeye bağlı tatlı yerleşim yerlerini gezip görerek kültürü hakkında bilgilenebilirsiniz. Çeşme kalesi Çeşme’nin en uğrak noktalarından biri olarak bilinir. Kapısında Kaptan-ı Derya Hasan Paşa’yı tasvir eden heykelin bulunduğu Çeşme Kalesi, uzun yürüyüşler gezintiler yapılan ve ziyaret edenlerin görmesi gereken bir yerdir. Çeşme gezilecek yerler hakkında sizlere biraz bilgi verelim.

alacati

Alaçatı

Arnavut kaldırımları dar sokaklarını çevreleyen tarihi taş evleri, zengin mutfak kültürü, otantik çarşısı ve eğlenceli gece hayatı ile Alaçatı Çeşme’nin en çok ziyaret edilen bölgesidir.  Alaçatı renkli sokakları ve yarattığı huzurlu atmosferi ile her geçen gün yerli ve yabancı turistleri kendisine çekmektedir. Alaçatı’nın devamlı rüzgârları sayesinde kavurucu sıcak yaz aylarında bile konuklarının rahatlamasına yardımcı olur.

germiyan

Germiyan Köyü

İlçe merkezi ile arasındaki mesafe 23 kilometredir. Germiyan Köyü, gastronomi tutkunlarına tadına doyamayacakları lezzetleri deneme imkânı sunuyor. Türkiye’de Slow Food hareketine katılan ilk yer olma özelliğini taşıyan Türkmen Köyüne yerli ve yabancı turistler, yerel sanatçımız Nuran Erdem’in sokakta bulunan evlerin duvarlarına çizdiği resimleri görmek için gitmektedirler.