Muğla’nın el değmemiş tatil rotaları arasında yer alan Dalaman’ın en iyi koyları özellikle yaz döneminde tatilcilere unutulmaz bir deneyim vadeder. Orman ve denizin mükemmel bir birleşimini sunan Dalaman koyları, Ege’nin en sevilen tatil lokasyonları arasında yer alır. Sarsala, Ekincik ve Göbün koyları yörenin büyüleyici mevkilerinden yalnızca bazılarıdır. Ayrıca tarih öncesi dönemlerden günümüze kadar yerleşke olarak kullanılan bu alanlar, doğal güzelliklerin arasında saklanmış çeşitli tarihi kalıntılar ile de oldukça dikkat çekicidir.

Kleopatra Hamam Koyu

Adını Mısır Kraliçesi Kleopatra’dan alan  bu koy, doğal güzelliğinin yanı sıra barındırdığı tarihi kalıntılar ile de ziyaretçilerini muhteşem bir yolculuğa çıkarır. Ayrıca bölgede antik dönemden kalma bir batık hamam da bulunmaktadır. Rivayetlere göre kraliçe Akdeniz kıyılarında zaman geçirirken, bölgedeki termal kaynak keşfedilmiş ve bir hamam yapılarak kraliçeye armağan edilmiştir.

Kleopatra Hamam Koyu, batık hamamın inşa edildiği dönemde şifalı termal suyun bulunduğu bir alan olsa da günümüze sıcak su miktarı oldukça azdır. Ancak termal su fazlaca bulunmuyor olsa da Kleopatra Hamam Koyu, eşsiz güzellikteki suyu ve kusursuz manzaraları ile Dalaman’ın en iyi koyları arasında bulunur.

Göbün Koyu

Dalaman’ın en iyi koyları arasında yer alan Göbün Koyu, kentin el değmemiş alanlarından birinde yer alır. İki yüksek tepenin ortasında bulunan bu koy, oldukça küçük ve dar olmasına rağmen Ege Denizi’nin büyüleyici havası ile ziyaretçilerini sarıp sarmalar. Göbün Koyu ayrıca tepeden izlenebilen manzarası ile de tatilcilere göz ziyafeti sunar. Tarihi kalıntılara ve asırlık zeytin ağaçlarına ev sahipliği yapan Göbün Koyu, fotoğraf çekmek için de son derece doğru bir seçimdir.

Ekincik Koyu

Ekincik Koyu da Dalaman’ın en iyi koyları listesinde özel bir yere sahiptir. Masmavi suyun yemyeşil ormanlar ile buluştuğu bu nokta, özellikle deniz tatili yapmak isteyenler için en iyi seçimlerden biridir.  Bu koy, özellikle yat tatili yapan tatilcilerin sıkça ziyaret ettiği bir bölge olarak bilinir. Dalaman’ın en iyi koyları dendiğinde Ekincik Koyu akla gelen ilk alternatiflerden biridir.

Sarsala Koyu

Ege’nin kusursuz güzelliğini gözler önüne seren Sarsala Koyu hem deniz hem de doğa tatili yapmak isteyenler için bir diğer alternatiftir. Harika manzaralara ev sahipliği yapan bölge, dar orman yolları ile trekking için de uygundur. Dingin ve dalgasız denizi ile ziyaretçilerine harika bir yüzme deneyimi sunan Sarsala Koyu, yumuşacık kumu ile de dikkat çeker. Karayolu ile ulaşım sağlanabilen Sarsala Koyu’na yatlar aracılığı ile deniz yolundan ulaşmak da mümkündür. Dalaman’ın en iyi koyları arasında seçim yapmak isterseniz Sarsala Koyu sizin için oldukça güçlü bir alternatif olacaktır.

Dalaman Çayı

Güzelliği ile görenleri büyüleyen, ayrıca bölgenin tarım faaliyetlerine büyük katkı sağlayan Dalaman Çayı, tatilciler için kusursuz seçeneklerden biridir. Bu çay, ormanlar ile kaplı olan mevkisiyle ziyaretçilerine huzur veren bir ortam sunar. Kaynağı Eşler Dağı’nda bulunan Dalaman Çayı, her yıl yaz aylarında pek çok tatilciyi ağırlar. Doğa tatili yapmak isteyenler için oldukça elverişli olan bölgede, suyun debisinin yüksek olduğu alanlarda ekstrem su sporları yapmak da mümkündür.

Siz de Dalaman’ın en iyi koyları arasından kendinize en uygun seçimi yapmak için Holimax fırsatlarını değerlendirerek avantajlı tatilin tadını çıkarabilirsiniz. Holimax’de, tatil planınız için kurguladığınız rotalara uygun binlerce konaklama seçeneği sizleri bekliyor!