Dalış ve su altı sporları özellikle sahil bölgelerinde oldukça yaygın ve turizm açısından dikkat çeken bir aktivite olarak biliniyor. Türkiye Ege ve Akdeniz’de su altı hazineleri bakımından zengin ve berrak su kalitesine sahip olan bir ülke. Bu nedenle dalış bölgeleri ülkemizde bir hayli yoğun. İşte dalış yapılabilecek en iyi rotalar.

BODRUM- BÜYÜK RESİF

Ege’de su altı yaşamından parçalar görmek Bodrum’da mümkün. İyi bir şekilde koruma altına alınmış olan resifte sabahın erken saatlerinde dalış yapmak daha faydalı olacaktır. Çünkü sabah saatlerinde suyun berraklığı ile daha iyi bir görsellik yakalamanız kolay olacaktır. Göçmen balıkların da sık sık uğradığı resifte su altı fotoğrafçılığı da yaygındır. 

FETHİYE – AKVARYUM KOYU

Adı gibi temiz ve akvaryumu anımsatan berraklığı ile Fethiye Akvaryum Koyu dalış severleri bekliyor. Amatör dalgıçların sıklıkla daldığı bu bölgede canlı çeşitliliği çok fazla. Denizatı, ahtapot, müren görebileceğiniz dalış rotasında maviliğin eşsiz tadını ve su altındaki sessizliğin tadını çıkarabilirsiniz. Dalış öğrenmek için oldukça uygun bir konum.

KAŞ – UÇAN BALIK

Kaş’ın karşı kıyısında bulunan Yunanistan’ın Meis Adası’na kıyısı bulunan Uçan Balık dalış noktası derin ve akıntılı bir bölge olduğu için profesyonel dalgıçların kullanabileceği bir lokasyon olarak öne çıkıyor. Berrak suyu ve doğal yaşamı ile fotoğraf için de zenginliklere sahip. Eğer dalış konusunda uzmansanız burada harika bir deneyim sizi bekliyor. 65 metre derinlikte İtalyan uçağı enkazını görebilirsiniz. 

AYVALIK

Ayvalık ulaşım bakımından da ziyaretçilere ve dalış tutkunlarına kolaylık sağlayan bir bölge. Deli Mehmet, Ezher Bey gibi resiflere sahip olan Ayvalık’ta kırmızı mercanları da bolca görebilirsiniz. Fotoğraf için de zamanınız varsa su altındaki eşsiz güzellikleri kayıt altına alabilirsiniz. Yeni dalmayı öğrenen dalgıçlar için oldukça doğru bir konum. 

ÇANAKKALE – SAROS

İstanbul’a yakın olduğu için çok tercih edilen bir konum olan Saros, resif dalışın dışında bölgenin tarihi geçmişinden dolayı batık dalışı yapmak isteyenler için uğrak bir bölge durumunda. Profesyonel dalgıçlar ve acemi dalgıçlar için ideal. Çünkü hem kıyı hem de dip tarafında oldukça fazla batık görebilmeniz mümkün. Yeni dalış öğrenirken bir yandan da batık görmek isteyenler için ideal bir dalış alanı.

İSTANBUL – SİVRİADA

Marmara Denizi’nde pek fazla canlı çeşitliliği diğer denizlere kıyasla bulunmuyor. Ancak Sivriada ve Sivriada civarındaki 67 Taşı isimli alan dalgıçlar için oldukça iyi bir alan. Hem daha az kalabalık hem de daha sakin ve akıntısız olan bölge su altı fotoğrafları için de uygun. Başlangıç seviyesindeki dalış tutkunları Sivriada’yı not edebilir.

DATÇA

Datça’ya ulaşım zorluğu nedeniyle bölgenin birçok alanı saf, temiz ve bakir durumda. Bu sebeple de el değmemiş bir dalış güzelliğine sahip diyebiliriz. Kirli olmayan suyu, kabalıktan uzak olması ve doğa ile iç içe olması Datça’yı dalış bölgelerinde ön plana çıkarıyor. Köpek balığı, yunus ve çeşitli deniz canlılarını görebilirsiniz. Berrak suyu ile hem denizaltı fotoğrafçılığı için hem de yüzerken ileri mesafede görüş sağlaması açısından vazgeçilmez dalış noktanız olacak. 

GÖKOVA

Denizin maviliğini en güzel görebileceğiniz yer olan Gökova dalış için en ideal noktalardan biri. Özellikle Kocadağ yamaçlarında yapacağınız dalışlarda bine yakın canlı türü bulunuyor. Orfoz ve lahoz balıklarını sonbaharda görebilirsiniz. Bunun için dalış tarihini sonbahara çekmeniz gerekecek.

Siz de dalış yapmak için özel bir tatil istiyor ve konaklayacak bir tesis arıyorsanız denize sıfır oteller ile Holimax sizi bekliyor. Dilediğiniz oteli seçebilir ve hızlı bir şekilde rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.