Muğla’nın Datça ilçesi birçok doğal güzelliği ile tatil yapmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alır. Aynı zamanda ücretli ve ücretsiz birçok kamp alanı ile de maceraseverlerin ilgisini çeker. Muhteşem doğası ve denizi ile ister sakin ve sessiz isterseniz de daha hareketli ve merkeze yakın konumlarda kamp yapabileceğiniz noktalar vardır. En çok bilinen kamp yerlerinden birkaçına beraber göz atalım.

Bencik Koyu Kamp Alanı

Marmaris ile Datça’yı ayıran ince bir noktada, Hisarönü sınırlarında yer alan Bencik Koyu’na kara yolu ve deniz yolu ile ulaşmak mümkündür. Koy çam ormanları ile çevrilidir. Doğal yapısı nedeniyle sert rüzgarlara karşı korunaklıdır ve bundan dolayı lüks yatların da uğrak noktası olur. Sakin ve gürültüden uzak bir kamp alanı arayanların favorisi olacak kadar sessiz bir yerdir. Berrak denizi, gece parlayan milyonlarca yıldız ve hafif dalga sesleri ile hem gecesi hem gündüzü bir başka güzeldir. Koyda yerel bir işletme bulunmadığından kendi yiyeceklerinizi getirmelisiniz.

Kargı Koyu Kamp Alanı

Ulaşımı oldukça kolay olan Kargı Koyu, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktasıdır. Datça ilçe merkezinden toplu taşıma araçları ile sadece 10 dakika uzaklıktadır. Muğla şehir merkezi ise 2 saat mesafededir. Koyda birçok özel işletme hizmet verir. Giriş ücretlidir ve şezlong, şemsiye gibi hizmetlere de ücret karşılığında ulaşabilirsiniz. Yerel işletmelerde yemek yiyebilirsiniz. Çadır kampı için koyun iç kısımlarını tercih edebilirsiniz.

Balıkaşıran Koyu Kamp Alanı

Balıkaşıran Koyu Marmaris-Datça kara yolu üzerinde, Hisarönü Körfezi’nde yer alır. İsmini ise balıkların koy kıyısından karşı karşıya geçmesinden aldığı bilinir. Lüks yatlar ve kiralık teknelerin de sık sık uğradığı bir noktadır. Akvaryum kadar berrak, çarşaf gibi bir deniz, şahane bir doğa ve muhteşem bir manzara eşliğinde kamp yapmak oldukça keyiflidir. Sakin denizi sayesinde yüzmek de oldukça keyifli ve kolaydır. Koyu çevreleyen kızılçam ağaçları doğal bir gölge oluşturur. Bu sayede şemsiyeye ihtiyaç duymadan güneşten korunmak ve rahat bir şekilde zaman geçirmek mümkün hale gelir. Bu özelliği nedeniyle kamp yapmak için de çok uygun bir zemin sağlar. Koya giden yol üzerinde ve çevresinde herhangi bir işletme bulunmadığından dolayı, kamp öncesinde ihtiyacınız olan malzemeleri temin etmeniz faydalı olacaktır. Koya ulaşmak için en hızlı ve zahmetsiz yolun tekne ile gitmek olduğu bilinir.

Yazıköy Plaj ve Kamp Alanı

Aynı isimli adını aldığı köye 1 km gibi yakın bir mesafede bulunur. Plaj datça ilçe merkezine 32 km ve araba ile 1 saat mesafededir. Özel araç dışında toplu taşıma ile de gitmek mümkündür. Burası nispeten daha az kalabalık olan bir plajdır. Dolayısıyla doğa ile baş başa kalmak, sessiz sakin bir gün geçirmek ve sahilin tadını çıkarmak ve tabii ki kamp yapmak isteyenler için oldukça idealdir. Yemyeşil tepeler ile çevrili olan Yazıköy plajı doğanın içerisinde rahatlamak için çok uygun koşullara sahiptir. Çevresinde bir yerleşim alanı bulunmadığından dolayı daha sakin, sessiz ve huzurlu bir ortamı bulunur. Hem yüzerken, sahilde vakit geçirirken hem de kamp yaparken bu farkı hissetmek mümkündür. Kumsal ufak çakıl taşları ile kaplıdır ve nispeten dalgalı, temiz  bir denizi vardır. Birkaç metreden sonra derinlik başlar. Plaj Datça Yarımadası’nın en batı noktasında bulunur. Yakınlarda herhangi bir tesis bulunmaz. En yakın alışveriş yapabileceğiniz nokta 1 km uzaklıkta bulunur. Köy merkezinde bakkal, fırın, market benzeri yerler vardır. Yazıköy plajı güvenli bir şekilde kamp yapabileceğiniz bir alandır. Ancak bulunduğu konum nedeniyle ihtiyaç duyabileceğiniz her şeyi temin ederek gitmeniz daha keyifli zaman geçirmenizi sağlayacaktır.

Murdala Koyu Kamp Alanı

Murdala koyu yarımadanın kuzeybatı yönünde Mersincik Koyu’na yakın bir konumdadır. Datça merkezine bir saatlik sürüş mesafesinde bulunur. Güzergah nedeniyle altı yüksek bir araçla gelmeniz önerilir. Ulaşım kolay olmamasının sağladığı avantaj ise koyun daha temiz, sakin ve sessiz olmasıdır. Kıyılarda turkuaza çalan bir deniz, çevresinde yemyeşil çam ağaçları ve yükseltilerle çevrili olması nedeniyle rüzgara karşı doğal olarak korunan bu koy her yönüyle muhteşem bir manzara sunar. Sahilin iç kısımları ağaçlık alanlardır ve özellikle yaz mevsiminde serin bir konaklama için tercih edilebilir. Koyda şezlong, şemsiye kiralamak için herhangi bir tesis bulunmaz. Ayrıca market benzeri hizmetler de yoktur. Dolayısıyla hazırlıklı bir şekilde gitmelisiniz.

Yorum Yazın