Harika bir tatil bizi bekliyor. Havalar ısınıyor ve yaz tüm hızıyla geliyor. Ailecek yapılacak bir tatilin önünde kimse duramaz! Peki deniz- kum- güneş üçlüsü ile tatilde nelere dikkat etmek gerek?

GÜNEŞ KREMİ KULLANIN

Cilt direkt güneş ışığının etkisi altında kaldığı zaman nemini kaybederek kurumaya başlar. Cilt yanıkları ile karşılaşıldığı gibi yoğun terlemeye bağlı vücutta sıvı ve mineral kaybı da yaşanır. Hafif başlayan güneş yanıkları güneşe maruz kalmaya devam ettikçe dokulara zarar verir. Bunun önüne geçmek için ise mutlaka cilt tipinize göre koruması en uygun olan güneş kremini belli aralıklarla vücudunuza sürmeniz gerekli.

GÜNEŞ ÇARPMASINA DİKKAT 

Sıcak yaz aylarında kendimizi güneşin sıcacık ışınlarına bırakmamız oldukça rahatlatıcı gibi görünse de uzun süre güneşin altında kalmak bayılma hatta daha ciddi sonuçlara kadar gidebilir. Zamanlamasını ayarlayarak kısa aralıklarla güneşlenmeye ara vererek gölgeye geçerek vücudunuza vakit tanıyabilirsiniz. Eğer baygınlık hissi, baş dönmesi gibi belirtiler yaşıyorsanız önce tansiyonunuzu kontrol edin ve derhal gölge bir alana geçerek soğuk su ile vücudunuzu ferahlatın. Kendinizi iyi hissetmediğiniz durumlarda mutlaka yardım isteyin.

ŞAPKA – GÖZLÜK ÖNLEMİ

Güneş ışınlarının direkt olarak sizi olumsuz etkilemesini istemiyorsanız dışarı çıkarken önce şapka takın. Hatta siyah renkten uzak durarak daha açık renklerde bir şapka kullanmak sizi daha serin tutacaktır. Gözlerinizin sıcaktan kurumaması ve kum tanelerinin kaçmaması için gözlük her daim yardımcıdır. Eğer kumsaldaysanız ve her iki aksesuarı da yanınıza almadıysanız bir havlu ile kendinize gölgelik yaparak başınızı ve gözlerinizi güneşten uzak tutabilirsiniz.

BOL SIVI TÜKETİN

Vücut sağlığı için yaz- kış demeden her an su içmek çok önemlidir. Ancak yazın daha fazla ter ile vücuttan su kaybettiğimiz için bol sıvı tüketmek beden sağlığının iyiliğinedir. Aşırı buzlu su içimi beyin damarlarına olduğu kadar diş-mide rahatsızlıklarını da etkileyebileceği için buzu çözülmüş ya da hafif soğuk içecekler tüketilmesi gerekir. Bunun yanında portakal suyu, limonata gibi doğal içeceklerle şekerinizi de düzenleyebilirsiniz.

DUŞ ALIN

Duş almak sıcak yaz günlerinde hem vücudunuzu ferahlatacak hem de deniz suyunun tuzundan sizi temizleyecektir. Deniz suyu ciltte uzun süre durduğu zaman beyaz tuz şeklinde döküntüler fark edersiniz. Yıkamamaya devam ettiğiniz süre içerisinde de kaşınma başlayacaktır. Bu nedenle cildinizi tuzdan arındırmak adına deniz sonrası mutlaka duş almanızda fayda var. 

SAÇLAR BİRBİRİNE KARIŞMASIN

Deniz tuzu, güneş yaz aylarında saçların birbirine dolanması, nemsiz kalması ve kuruması için yeterlidir. Bu nedenle saçlarınızı yıkarken mutlaka bir saç kreminden yardım almanız gerekir. Böylece saçlar birbirine karışmaz ve keserek temizlemek zorunda kalmazsınız. Islak saçınıza kullanabileceğiz ve kurutmaya gerek olmayan nemlendirici losyonlar da işinize yarayabilir.

ENFEKSİYONLAR

Sıcak ortamda yaşayabilen bakteriler özellikle toplu ortamlarda ve herkese açık olarak kullanılan eşyaların üzerinde barınır. Bu nedenle özellikle otel ve tesislerde duşlarda çıplak ayakla gezmemek ve terlik giymek, üzerine havlu örterek şezlonglara uzanmak ve tek kullanımlık olan malzemeleri birden fazla kullanmamak hastalıkları önlemek konusunda büyük önem taşıyor. Bunun yanında açık büfede uzun süre kalan ve sıcakta bozulması en kolay yiyeceklerden et, mayonez, süt ürünlerini tüketirken dikkatli olmak gerekiyor. Mide-bağırsak sistemini etkileyebilecek hastalıklar ile tatilinizin bölünmesine izin vermeyin.

Siz de tatilinizi ultra her şey dahil 5 yıldızlı otellerde geçirmek isterseniz Holimax sizi bekliyor. Dilediğiniz oteli seçebilir ve hızlı bir şekilde rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.