Yaz mevsimine resmi olarak giriş yaptığımız haziran ayında kendinizi masmavi sularda hayal ettiğiniz bir yaz tatili için gün sayıyorsanız doğru adrestesiniz. Her köşesi cennet olan ülkemizin cam berraklığında denizlerine sahip birbirinden güzel plajları ve koyları say say bitmez. 

Bu plajlar arasında denize girmenin ayrıcalıklı keyfini yaşayacağınız, adını pırlanta gibi parlayan kumundan alan Pırlanta Plajı’ndan sizlere bahsetmek istiyoruz. Pırlanta Plajı nerede ve özellikleri neler sorusunun cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz. 

pirlanta plaji nerededir

Pırlanta Plajı Nerede?

Yerli, yabancı binlerce turistin ilgisini çektiği Pırlanta Plajı, İzmir’e bağlı tatil cenneti Çeşme’nin Çiftlikköy mevkiinde yer alır. Büyüleyici bir atmosfere sahip plaj, ilçe merkezine 10 km uzaklıkta bulunur. Plaja ulaşım özel araç ve toplu taşıma ile sağlanabilmektedir. 

pirlanta plaji ozellikleri neler

Pırlanta Plajı Özellikleri Neler?

Çeşme’de denize girilecek en güzel plajlar arasında yer alan Pırlanta Plajı, sahip olduğu doğal güzellikleri,  masmavi, berrak denizi ile görenleri kendine hayran bırakır. Sit alanı olarak yer alan plaj ince tanecikli kumlarla kaplı sahil alanına sahiptir. 

Görülmeye değer güzellikleri içinde barındıran Pırlanta Plajı’nın denizi sığ, berrak ve tertemizdir.  500 metre uzunluğa sahip bu doğa harikası plajın deniz tabanı incecik kum taneleriyle kaplı bir yapıdadır. Deniz seviyesi sığ olduğu için çocuklu ailelere, yüzmeyi yeni öğrenenlere elverişli bir yüzme ortamı sunar. Sabit rüzgar alan Pırlanta Plajı, Kitesurf ve Windsurf tutkunlarının uğrak noktasıdır. 

pirlanta plaji olanaklari nasil

Pırlanta Plajı Olanakları Nasıl?

Enfes manzarası, masmavi denizi ve bembeyaz incecik kumlarıyla dikkat çeken Pırlanta Plajı’nda sık sık Windsurf, Kitesurf gibi önemli su sporları yapılır. Su sporlarına gönül vermiş yerli, yabancı binlerce turist yaz aylarında bu yere akın eder. Plaj içerisinde yer alan Kitesurf Beach’de Uluslararası Kitesurf Organizasyonu (IKO) tarafından sertifika almış olan kişiler eğitimler vermektedir. 

Yeme-içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek mekanları Pırlanta Plajı’nda bulabilir aynı zamanda ücretli olarak şezlong ve şemsiye temin edebilirsiniz. Halka açık ve girişleri ücretsiz olan bu görkemli plaj yaz aylarında çadır kampı yapmak isteyen kamp severlere uygun bir ortam sunar. 

pirlanta plaji tatil keyfi

Pırlanta Plajı Tatil Keyfi

Pırlanta Plajı’nın masmavi sularında yüzmenin, bembeyaz kumlarında güneşlenmenin keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. Tertemiz, berrak denizinde balıklar eşliğinde yüzebileceğiniz plajın büyüleyici doğasında vakit geçirmek ruhunuza ve bedeninize iyi gelecektir. 

Doğa ile iç içe huzurlu bir gün geçirmenizi sağlayan Pırlanta Plajı’nda akşam vakitlerine yakın yürüyüş yapabilir, gün batımının eşsiz manzarasını izleyebilir, güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. 

cesme plajlari

Çeşme’de Denize Girilecek Diğer Plajlar

Aya Yorgi Koyu, Boyalık Koyu, Dalyanköy Plajı, Sakızlı Koy, Çeşme Paşalimanı Plajı, Çark Plajı ve Ilıca Plajları Çeşme’de denize girilecek plajlar arasında yer alır.  

Çeşme’de Ne Yapılır? 

Sakız ağaçlarıyla ünlü Çeşme’de sakız ağacı ile yapılmış birçok doğal ürün bulabilirsiniz. Çeşme Alaçatı’da Yel Değirmenlerini, Alaçatı Taş Evlerini ve Alaçatı Meydanı’nı gezebilirsiniz. Pırlanta Plajı’nda Kitesurf veya Windsurf, Alaçatı’da rüzgar sörfü deneyimini yaşamanızı tavsiye ederiz. 

cesme otelleri

Çeşme Otelleri

Çeşme, sıcak iklimi, masmavi denizi, göz alıcı koyları ve plajları, renkli gece hayatı, tarihi ve doğal güzellikleriyle büyüleyici bir atmosfere sahip tatil cenneti olarak yer alır. Çeşme otelleri sunduğu olanaklar, hizmetler ve bulunduğu konumlar itibariyle tatilinizde sizi konforlu hissetmenizi sağlar. 

Yeşil ve mavinin buluştuğu Çeşme otelleri arasından seçiminizi yaparak mükemmel bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Her bütçe ve zevke hitap eden farklı konseptlerdeki Çeşme otelleri size ihtiyacınız olan tatil konforunu sunar. Çeşme otelleri arasında aradığınız özelliklere uygun otel seçimlerini Holimax ayrıcalığı ile bulabilir, yaz tatili rezervasyonunuzu kolaylıkla yaptırabilirsiniz. 

 

Yorum Yazın