Bursa’nın turistik bölgesi Mudanya, yemyeşil doğası, tarihi evleri, denize kıyı restoranları, plajları ve beach’leri ile yaz aylarında tatilcilere keyifli, güzel anlar yaşatır. Denize kıyı yerleşim yeri olan Mudanya’da denize girilecek plajlar oldukça fazladır. 

Yaz aylarında yerli, yabancı turistlerin ziyaret ettiği Mudanya plajlarının denizi berrak ve tertemizdir. Mudanya’da nerede denize girilir sorusunun cevabını önerdiğimiz plajlara bakarak bulabilirsiniz. 

Mudanya’da Denize Girilecek Plajlar Nerede?

mudanya eskel plaji

Eşkel Plajı 

Eşkel Plajı, Mudanya ilçesinin sahil kasabası Eşkel’de yer alır. Bursa merkeze 60 km, Mudanya’ya 25 km uzaklıkta konumlanır. Mudanya halkının en çok tercih ettiği plajlar arasında bulunur. 

Altın sarısını andıran renkte kumlu sahile ve geniş alana sahip plajın denizi tertemiz, berrak, sığ ve dalgasızdır. Aynı zamanda kamp ve piknik alanı olarak kullanılabilen plaj bisiklet yoluna sahiptir. Plaj içerisinde şezlong, şemsiye kiralama hizmeti, cankurtaran hizmeti, duş, tuvalet yerleri bulunur. Girişi ücretsiz olan plaj çevresinde büfe ve kafeler yer alır. 

mesudiye halk plaji

Mesudiye Halk Plajı 

Mesudiye Halk Plajı, Mudanya’nın Mesudiye mevkiinde yer alır. İlçe merkezine 35 km uzaklıkta bulunur. Geniş kumsal alanına sahip plajın denizi berrak, dalgalı ve kumludur. Tamamı kumsal plaj oldukça temiz ve sakindir. Cankurtaran hizmetinin yer aldığı plajda tuvalet yerleri mevcuttur. Plaj çevresinde market, kafe ve restoran işletmeleri yer alır. 

kumkaya halk plaji

Kumyaka Halk Plajı 

Kumyaka Halk Plajı, Mudanya-Trilye bölgesi arasında konumlanan Kumyaka merkezde yer alır. Kafa dinlemelik sessiz, sakin bir yer olan plaj Mudanya merkeze 6 km uzaklıkta bulunur. 50 metre sahil uzunluğuna ve eşsiz bir manzaraya sahip plajın denizi berrak, dalgasız ve taşlıdır. Yemyeşil ağaçlarla çevrili plajda piknik alanları yer alır. 

bursa burgaz altinkum halk plaji

Burgaz Altınkum Halk Plajı 

Burgaz Altınkum Halk Plajı, Mudanya ilçe merkezinde yer alır. Bursa-Yenikapı feribot iskelesine yürüme mesafesinde konumlanan plaj yaz aylarında bölge halkının en çok tercih ettiği plajlar arasında bulunur. Kumlu bir sahile sahip plajın denizi berrak ve hafif dalgalıdır. Çadır kampı için elverişli olan sahil hafta sonları oldukça kalabalıktır. 

malkara halk plaji

Malkara Halk Plajı 

Malkara Halk Plajı, Mudanya’nın Karacabey mevkiinde yer alır. Mudanya merkeze 72 km uzaklıkta bulunur. Bölge halkı arasında Karacabey Plajı olarak bilinir. Uzun sahil şeridine ve geniş alana sahip plajın denizi berrak, sığ ve dalgasızdır. Kamp yapmaya uygun plajda tuvalet ve duş yerleri, soyunma kabini bulunur. Plaj çevresinde büyük bir piknik alanı ve market, restoran ve kafe işletmeleri yer alır. 

egerce plaji

Eğerce Plajı 

Eğerce Plajı, Mudanya’nın Eğerce mevkiinde yer alır. Mudanya merkeze 30 km uzaklıkta konumlanır. Tamamı kumla örtülü bir sahil alanına sahip plajın denizi berrak, çakıllı ve hafif dalgalıdır. Sessiz, sakin bir yer olan plaj bölge halkının tercih ettiği plajlar arasında bulunur. Plaj içerisinde şemsiye ve şezlong kiralama hizmetinin bulunduğu bir adet işletme yer alır. 

mudanya pasa beach

Paşa Beach

Paşa Beach Mudanya’nın Güzelyalı mevkiinde yer alır. Mudanya ilçesinde yakın bir yerde konumlanan Paşa Beach, Mudanya’nın popüler plajları arasında bulunur. Plaj alanı kumlu, denizi berrak, sığ ve dalgasızdır. Özel sahili ile hizmet veren ücretli plaj içerisinde duş, tuvalet yerleri, soyunma kabinleri, kafeteryalar, otopark alanı, şezlong ve şemsiye kiralama hizmeti yer alır. 

Mudanya’nın en güzel plajlarında deniz keyfi yapabileceğiniz bir Bursa gezisi planlamak ve konforlu bir konaklama deneyimi yaşamak için Holimax sitesinde yer alan Bursa otellerini değerlendirebilir, avantajlı kampanyaları yakalayabilirsiniz. 

 

Yorum Yazın